Tuesday, May 02, 2006

Minggu 1, Mei '06

Salam,

Seronoknya cuti....bayangkan dari hari Khamis - Ahad berehat2 kat Kud*t...isk isk isk bukan senang nak merasa mcm tu lagi... tapi bila dah balik KK malas semacam le...dgn kain baju yang sebeban nak kena cuci (walaupun mesin yang cuci...), lepas tu nak melipat lagi...(arghhh blom lipat lagi ni...) terus rasa penat plak. Tapi memang seronok la lepak2 kat Kud*t tu, aku berendam + berenang sakan... Jumaat petang dah terjun, Sabtu pagi dan petang masuk lagi swimming pool tu...kira best la...petang sabtu kolam tu macam hak milik aku dengan abang bulat sebab yang lelain pi hujung borneo, kami malas nak pi sebab dah banyak kali pi dan sebab nak berenang2...yehahhh...

Skrg ni baru la nak intensif marking scripts xm...dah banyak yang siap...soalan wajib tu kejap je tu...insyaAllah esok lusa bleh siap...

Hujung bulan ni ramai kat rumah sebab MIL nak mai rumah aku...yang risau kalau nak majlis 'hantar tanda' SIL aku kat sini haru la...aku dah remind abang bulat tanya depa betul2 nak buat kat mana sebab kena la kemas2 rumah sikit, bukan la rumah tu serabut tapi isk memang kena la siap2 apa yang patut. Aku tak kisah pun kalau nak guna rumah kami...asalkan bagitau awal2...kerja buat kenduri ni bukan kerja senang. Kalau setakat nak masak untuk makan 50 orang insyaAllah aku ON jer, buat gulai ikan, sayur campur ka, goreng ayam/ udang...buah (dessert...kalau rajin buat agar2 / karamel), sirap/ oren...kenyang dah tu...

Bab masak2 ni aku yang beria sangat sebab aku suka masak...tambah lagi bila orang kata sedap... ke ke ke...lagi bersemangat (riak la plak....)

Oklah....kalau betul depa jadi mai aku akan citer later...kot2 jadi plak buat majlis kat sini hmmm lagi banyak citer :)

Tadi makan lempok, member sebelah bilik bagi...oklah rasa lempok tu dah lama tak makan. Sekali sekala makan jadi sedap plak.

Eiii malasnya nak marking...rasa macam nak muntah pun ada, ntah apa2 la budak2 ni jawab. Yang bagus tu bagus sangat, yang ntah apa2 tu eiii bagi markah kesian je...ada gak yang dapat telur ayam...pi la rebus ka goreng ka...sapa suruh jawab merepek meraban...lain yang kita soal lain yang dia jawab. Tensen gue!

Baca Berita Harian Online...mak aiii seksinya 'Natasha' @ FashaSand*a kat BSB...isk isk bebaik dik nanti ada plak Pengiran mana2 berkenan masalah plak...yang bujang2 ok le yang dah senior nak ke? Takut tengok artis2 muda skrg ni dressing kalah artis omputeh...berani sangat.

Malam tadi tengok gitu2 apek...tak la best sangat...lawak 'bodo' pun ada gak, sambil2 tukar tengok citer seram Korea...tapi yang tu pun lembab gak...kesimpulannya banyak citer2 lembab kat TV malam tadi. LOST juga jadi penyelamat kami...dah la tensen marking citer kat TV plak lembab...isk isk isk hujan plak tu...mata ni dah tak larat nak angkat, kuyu semacam je. Sabar je la.

Hari ni abang bulat cuti...tapi dia pi opis juga, isk isk isk ingatkan cuti nak duduk rumah...petang tak masuk opis la kot. Aku tak nak cuti sebab dah cuti last week, lagipun rugi cuti skrg ni sebab time tadak students senang sikit nak buat kerja...masa ada students kejap2 dia ketuk pintu...kejap2 ketuk pintu, jadual perundingan yang ada depan pintu jadi macam perhiasan je...tak layan rasa macam tak patut... kadang2 lunch time pun depa dok ketuk pintu juga, geram gak kadang2 tu.

Isk time orang sibuk2 ni la nak jumpa plak...our VC nak jumpa bakal2 staf yang nak sambung belajar, lusa. Aku ni tak la beria sangat nak sambung tahun ni, rasanya tahun depan pun blom tentu lagi, tapi ntah la kalau U suruh juga apa bleh buat 'saya yang menurut perintah'.

Jumaat dah start P*K, kena la prepare mentally & physically...dengarnya banyak assignments. Sblm ni kita yang dok bagi assignment kat budak2 kali ni kita plak kena siapkan assignment tak terbayang macam mana :) redah je la... kita layannnnnnnnnnnn....

Ok stop sini ta ta :)

~dariBMkeKK~

8 comments:

Kak Teh said...

terima kasih menjenguk blog kak teh. Harapa bergenmbira dan bertemasyalah dalam majlis hantaran tu! Tentu seronok!

Kak Teh said...

sorry berterabur typing kak teh!

alinlai said...

kak teh,

tq mai buat lawatan balas :) blom confirm lagi...tapi tak pe once confirmed akan diceritakan...seronok juga sesekali jadi tuan rumah he he he...

maR said...

kak lyn,
Letak la gambaq tpt jalan2 tuh... nak jugak tengok :)

alinlai said...

mar,
adaaa....nanti bila dah ready kak lyn letak :)wait aaaa....

Syikin said...

alin..tak dak gambar kudat tu ka? duk heboh kat kami tpt tu cantik ;)

alin ngajar UMS k?

wah..selamat mengajr semula

jelesnya org tu p haneymon kat kudat..

alinlai said...

syikin....dahhhh cuba check N3 selepas ni :) lambat lagi nak ngajar...skrg ni musim cuti eiii bestnya ke ke ke...

Anonymous said...

This is very interesting site... »