Friday, May 12, 2006

@ P*K

Salam.

Hari 2:

Seronoknya berkursus :) pelikkan...orang lain malas nak pi kursus...aku seronok plak, bukan sebab apa pun tapi sebab dapat jumpa kenkawan dan kenal orang baru, ramai sangat staf skrg ni so masa2 kursus ni le nak kenal satu sama lain. Alhamdulillah yang join kursus ni semua best...tak le boring.

Ada slot 'public speaking' yang best tu kena buat dwi bahasa... 5 minit BM dan 5 minit BI, mujurlah penilai ok..dia bagi kebebasan nak switch the language on our own...kalau dia bagi signal ke mau tergagap gak...siap bersekongkol lagi, bila dah cukup 5 minit BM ada kawan buat signal he he he, terus tukar channel BI, tapi seronok la sebab ada yang macam gabra ada yang hmmm ahhh....macam-macam le...aku dengan abang bulat well prepared, siap buat flash card lagi... beli manila card (dah mahal skrg...9 kupang), malam tadi operasi melekat notes ada rehearsal lagi...memang la masa rehearsal kurang 10 minit, bila dah depan kenkawan macam tak cukup2 masa pulak, ada ciri2 gila mikofon rupanya aku ni...kwang..kwang..kwang.. Alhamdulilah feed back from the penilai...semua did a great job chaiyo chaiyo :)

Petang ni start lambat sikit...boleh le melepak kejap...dan aku biasa la sempat je membuta (ke ke ke...jangan jeles Achik..), ngantuk sgt2...lepas je solat zohor...landing baik punya, sedar2 dah 1.30pm, ok le tu kalau sedar2 pukul 2.30pm haru plak,

Stop kejap nak sambung kursus...

******************************************************************************************

Hari terakhir:

Dah habis kursus hari ni....pagi tadi ada presentation individual assignment....ntah la aku relax jer memang tak rasa kecut perut ke gabra ke apa2 ke...agaknya tadak perasaan kot aku ni (erk...) cukuup 15 minit. Masa kena jaga silap2 kena potong markah pulak. Macam2 perangai bila tengok org buat presentation...memang ada yang nampak sangat gabra...agaknya feel depan students tu tak dapat dibawa masa present depan kawan2... normal le tu :)

Sakit perut dok gelakkan orang... macam2 tajuk ada yang too academic, too simple dan ada yang merapu juga... bagus juga sebab bila ada kepelbagaian tajuk... dapat la kami bergelak sakan...seronok sangat.

Oklah...nanti2 aku update lagi...nak balik dah...selamat berhujung minggu untuk semua... insyaAllah nak pi lepak tepi laut lagi esok... resort mana blom decide lagi....ciao :)

~dariBMkeKK~

9 comments:

maR said...

Alah pi lepak tepi laut lagi... sini lautannya kurang best utk melepak heheh

alinlai said...

mar,
kat sini pi mana2 pun nampak laut...kak lyn nak pi 'washroom' kat opis ni pun nampak laut...kdg2 boring gak, tapi fikir2 lagi bagus nampak laut daripada dok tengok bangunan2 konkrit je macam kat KL tu kan? syukur Alhamdulillah...dapat duduk pulau borneo ni :)

Syikin said...

saya pun suka hadiri kursus. entah kenapa. yg pasti saya suka aura kursus.:)

seronoknya satu tpt keje ngan suami.

kasutVINCCI said...

akak, best yer kursus P*K tu. Sampai tak genap microfon lak. Kekekekekekekek.

alinlai said...

syikin,
iye...seronok kursus sebab bleh jumpa orang2 baru...walaupun keja sama tempat kadang2 tak pernah kenal pun, masa kursus le baru nak kenal.

KV,
he he he...gila mikrofon ada bagus dan tak bagusnya...setengah2 orang tu jenuh le orang bagi warning masa dah cukup dia selamba je bercakap lagi...kronik sungguh

Syikin said...

x sabar nak tgk gambar2 kursus..ada tak? or any gambar2 lain..

alinlai said...

syikin,

alahai...tak ambik plak gambar2 kursus tu...sebab kat sini gak buat kursus tu. Kalau buat kat luar sohih ada gambar2 :)

Anonymous said...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»

Anonymous said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»