Friday, May 05, 2006

Hari lima pertama di bulan lima, kosong enam

Salam,

Pejam celik dah hari Jumaat, kejap je rasa tahun ni. Dah termaktub pun, di akhir zaman masa akan bergerak pantas...hmmm dah bersedia ke kita?

Sepatutnya hari ni ada kursus P*K, tadi pergi dengar taklimat pengenalan kursus je sebab penceramah slot 1 tak dapat hadir, MC. Kami seronok la tapi kesian plak dengan penganjur, tapi tak pe at least bleh rehat2 diri sblm nak berkursus intensif minggu depan. Banyak plak assignment dan kena buat public speaking lagi... ntah la aku tak la risau sangat pun, cakap je la apa yang patut.

Masuk bilik latihan tiba2 rasa dejavu...sebab...kat situ la aku kenal abang bulat. Ada orang usik tadi... wah macam pi kursus kawin plak kami dua orang, dah la masuk lambat kwang...kwang...kwang...kami lambat sebab pi breakfast dulu...perut mana bleh kosong...kena la isi dulu baru bleh selesa berkursus (konon-konon le..) padahal aku yang beria bagitau kenkawan kursus start at 8am...kami dua masuk at 8.25am...

Petang ni bleh la tengok2 topik untuk public speaking dan assignment yang kena hantar end of the month. Kenapa aku tak risau langsung pasal kursus ni...ntah la. Kenkawan lain merungut risau gak... pelik pelik mana pi rasa risau aku ni...

InsyaAllah plan nak ke Beij*ng macam cerah....so nak kena simpan duit sikit nak buat belanja di sana...kalau abang bulat pun beria shopping masa dia pi last year...aku rasa aku akan lebih beria-ia sebab abang bulat bukan le jenis yang suka shopping pun, beli benda yang penting je. Aku biasa le...bab2 ngabih duit bleh tahan juga, tapi so far tadak le membazir sebab benda tu ada kepentingannya pada aku dan my households (aku dan abang bulat ler kwang kwang kwang....).

Ok tak nak merapu banyak....lagipun dah tadak idea, stop sini ta ta :)

~dariBMkeKK~

15 comments:

ais_putih said...

pegi beijing..waaa..best tuh..hehe

alinlai said...

ais_putih,
hopefully best le...kalau tak best pun berlakon2 le macam best kan?

maklang said...

Nak ikut....maklang pun suka nak bersopping nih.....

kasutVINCCI said...

akak,jgn lupa shopping bebanyak tau! Kekekekekekeke

atenah said...

alin, pi beijing, usyarlah handmade quilts. kak tenah suka but kat US ni kalau kita tengok suma made in china, so mebbe kat sana lagi murah

marlinabaharom said...

lyn.. masukkan achik kat dlm beg hang bulleehh??? rasanya muat kut!

alinlai said...

maklang,
seronokkan dapat bershopping...hilang segala masalah walaupun lepas tu ada masalah ke ke ke (duit berkurang / terlebih bajet...)

KV,
orait...shopping sampai pengsan ke ke ke...

sis atenah,
bisa diatur...beli banyak2 balik sini bleh jual, balik modal tu :)

achik,
boleh...meh masuk beg sebab bawa beg kosong je...sebab nak isi barang banyak2 dari sana...strategi beb strategi... :)


(erkkk ... kenkawan, harap2 jadi le pi ye...kalau tak jadi kita tengok kat Internet je la tempat2 shopping kat Beijing tu....)

Syikin said...

bila nak p sana? kursus , bercuti or belajar?

alinlai said...

syikin,
berjalan-jalan...insyaAllah bulan depan :) pi shopping dan yang penting nak pi the great wall of China :)

Syikin said...

beshnya..jgn lupa ole2 rakaman gambar utk kami di blog tau :).

Anonymous said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

alinlai said...

anon,
TQ :) **reporter pencen ni...**

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it seo forum ascension guadeloupe engine place positioning search call+center+outsourcing Domaine de st jacques st nabor cheap conference calls search+engine+optimization+search+engine+placement search engine optimization service Asian teen xxx movie search engine positioning firm dominica Free european panties upskirts Email business lists

Anonymous said...

best regards, nice info » » »

Anonymous said...

What a great site » » »