Friday, May 05, 2006

Dah selesai pun...

Salam,

Alhamdulillah...lega rasanya sebab dah siap marking & grading...nak present jer then endorsed by the boss...pening tau buat keja ni...mana yang atas pagar nak naikkan sikit, lepas tu kena tengok berapa ramai yang dapat A, B, C dll... maka terpateri sejarah...aku bagi D dekat student aku...hmmm mujur D kalau E? Apo-apo ler...malas nak fikir dah...memang budak ni layak dapat that grade...yang aku pelik tu ada budak yang jarang2 masuk kelas tapi result not bad... memang budak tu pandai sebenarnya kot...saja malas nak pi kelas...dia silap belajar kat local...kalau kat UK, or US tak dak hal kalu tak pi kelas...janji hantar assignments, buat exam bleh jer pass...kat sini kehadiran penting...kalau diikutkan dah tak bleh masuk exam tapi aku malas la nak gunapakai peraturan tu...bukan la memanjang dia tak masuk kelas...ada la 4,5 kali...kira halal je la...

Tadi ada perjumpaan dengan our VC, aku selamba je bila dia tanya ada soalan atau tidak...dengan penuh keyakinan aku jawab setakat ni aku tadak soalan he he he....isk malas la nak menyoal apa2, dah tadak persoalan pun.

Isk dah pukul 7 lebih ni...abang bulat kat opis lagi so aku pun duduk la opis aku...tunggu dan tunggu dan tunggu...esok ada kursus P*K plak...kena la settle apa yang patut.

Lapaq jangan cerita la...aku ni bukan bleh perut kosong sikit, pening dll akan menyerang...bila dah makan terus ok. Kalau pi urut kaki bila dia tekan bahagian2 tertentu dan aku kata sakit, memang la orang tu kata aku ada gastrik mungkin sikit jer kot...maklum la tak pernah nak kosong perut ni (melainkan posa...) insyaAllah tak kronik kot.

Isk mana mai semut gatai ni...rasanya tadak makanan ke minuman manis ke tertinggal dlm bilik ni...dlm keyboard pun kadang2 ada....eiii geram aku tenyeh2 je...(kejamkan?...) agaknya sebab tu semut2 ni marah sebab aku dah banyak bunuh kawan2 dia...sorilah semut gatai...aku geram + geli tengok dok merayap sana sini.

Habis plan nak masak mlm ni...sayangnya ikan yang sedap2 tu...ada tenggiri, kembong, udang erk...kalau abang bulat tak lapaq sangat balik masak la...rasa mcm best jer kalau buat tenggiri sambal atau asam pedas... bungan kantan ada lagi tu...arghhhh nyum nyum....lazat dan berkhasiat. Tapi macam tipis jer...sebab ikan dlm freezer, masih keras (berais)....hmmm tengok la macam mana...

Ok...stop sini, daripada terus dok merapu baik buat keja lain :)

Ta ta....

~dariBMkeKK~

9 comments:

Syikin said...

wah..dah selesai tu, sesi termenung pulak lah ya..ke ada keje2 admin nak kena settle kan? tak de pegang apa2 extra post ke?

sedap lauk2 mentah tu? masak apa?

alinlai said...

ada kursus hari ni tapi penceramah plak MC, bleh horaa kejap. Next week memang kena kursus the whole week. Baru je lepaskan extra post tu...penat kalau ada extra2 ni tak terlayan keja2...bagi kat junior la pulak ke ke ke...semua ikan, udang masih keras mcm ais dlm petiais...malam tadi makan kedai gak lapaq tak tahan kwang..kwang...kwang...tak pe esok masih ada :)

maR said...

sedapnya ikan :)sedapnya seafood nyumnyum

alinlai said...

mar,
hmmm ndap...memang ndap...dua tiga hari ni kak lyn dok makan udang jer...tak muak2 plak tu...kalau check kolesterol ni mau pengsan he he he...

maR said...

Kak lyn,
Haaa bestnya udang... my cousin dok kat labuan, depa pon kata kat sinun mmg seafoodnya murah...
Sini pon, nak kata mahai sangat tu... idak ler jugak...tapi kalau nak dpt yg quite cheap, kena pi market depa hat besaqqq gila nun di london, kalau nak pi kena pi sblm subuh...i am not kidding hehehe... pukoi 8 kalu sampai dah clear dah market...

alinlai said...

mar,

rasa udang london sama ka dengan rasa udang kat m'sia ni? he he he... kot2 la udang omputeh rasa lain sikit :)

Anonymous said...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

Anonymous said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Anonymous said...

best regards, nice info » » »