Wednesday, May 24, 2006

Open arms...

Salam,
Sejuk kat sini hari ni...mendung sikit, nak hujan agaknya petang ni. Tak pe hujan rahmat. Opis pun sunyi je, ramai yang pi seminar dan bercuti...minggu depan lagi sunyi dan sepi, ramai yang cuti sempena cuti sekolah dan ada 2 hari cuti umum kat sini...ambik peluang le tambah cuti. Aku pun cuti tapi tak tau nak pi mana sebab abang bulat kena memangku Dek*n ke ke ke nampak gayanya aku bercuti kat rumah je...lepak tido masak makan...perghhh bleh bertambah sihat. Kalau ada kenkawan yang cuti nak ajak pi berkelah la...best juga pi mkn2 tepi pantai...apa lagi aktiviti kat sini selain dari lepak2 kat tepi pantai...at least ada gak aktivitikan?

Last week tengok AI final 3, Yam*n nyanyi lagu Open Arms...arghhh nostalgia sungguh. I love this song...Journey's version not the Carey's version...syahdu sungguh. Teringat zaman mudo den kek Kg Midla*d, MI. Terus sms Nda...then dok flashback citer kat situ...our golden moments kekonon ke ke ke...jadi terimalah lagu ini:


OPEN ARMS by Journey

Lying beside you,
here in the dark
Feeling your heart beat with mine
Softly you whisper,
you're so sincere
How could our love be so blind
We sailed on together
We drifted apart
And here you are by my side
Chorus
So now I come to you,
with open arms
Nothing to hide,
believe what I say
So here I am with open arms
Hoping you'll see what your love means to me
Open arms
Living without you,
living alone
This empty house seems so cold
Wanting to hold you,
wanting you near
How much I wanted you home
But now that you've come back
Turned night into day
I need you to stay.
(chorus)
Ok...dah start cuti sekolah ni ramai la orang nak kenduri...tapi kat sini ntah la kenduri kurang kick ramai yang buat kat dewan...(sama ada dewan kat hotel atau dewan orang ramai...), kalau kat semenanjung buat kat rumah rasa seronok sangat...kena pula makan berhidang...siap angkat2 talam perghhh feel dia memang best. Lauk pauk pun lain juga...kiranya tak berapa sempoiii la...(komplen je aku ni kan ke ke ke...) tapi itu adalah fakta sebenarnya, kawan2 sini yang pernah/ lama kat semenanjung pun akan komen benda yang sama...


Opsss....kena stop, esok atau lusa update lagi...kalau tak dak new N3 tu selamat berhujung minggu kenkawan... tak kira yang kat M'sia atau kat luar M'sia enjoy ur weekend :) cau cin cau.
Ta ta...

~dariBMkeKK~

18 comments:

Syikin said...

Alin, saya dah ok balik...lepas maghrib baru fully recovered :)

hmm..cuti = kenduri kawin. saya dah dpt 2 jemputan. apalagi, kita enjoy!!! eh, para tetamu masih ada di rmh alin lagi ke?

kasutVINCCI said...

kesiannya terpaksa lepak kat rumah sorang2 nanti. Kalau tak boleh gi makan angin kan? Rest la akak, best gak mengular kat rumah. ;)

alinlai said...

syikin,
Alhamdulillah...ummi dah sihat :) itu la pasal...teringin nak mkn nasi minyak ni...minum air sirap perghhh memang kaw kaw...macam sedap je :)

KV,
ke ke ke...duduk sorang2...bukan setakat mengular, mentenggilingkan diri dll...makan angin memang dlm perancangan...kadang2 tu kami ikut sesedap rasa je nak pi jalan kemas2 barang pi je...tak da anak lagi ok la...dah ada nanti rasanya tak boleh dah kot :) so enjoy la dulu kan sblm ada anak ke ke ke...

tgazfa said...

bestnya lirik lagu ... ada lagu dia tak? nak boleh? :-)

alinlai said...

fara,

lagu dia tak dak, tapi memang lagu ni sedap...Journey's version, lagu lama ni then Mariah Carey bagi nafas baru tapi tak berapa kick :)

marlinabaharom said...

Taylor the man...!!! Yes! Yes!! tapi catherine pun ngam ho jugak. Selamat Bercuti!

alinlai said...

achik,
alamak ingatkan 'somewhere over the rainbow' menang...superb performance, but this time americans wanted a man to be the new AI...what to do :)
- happy holiday...to you too -

simah said...

bila lagi nak melengkar kat rumah...kalau boring..pi la window shopping ka?

alinlai said...

simah,
tak larat window shopping cuti2 sekolah ni , ghamai sangat umat...baik la tidoq kat rumah tgk TV ka...tidoq ka...tgk TV ka..erk...** lepas cuti tak muat baju nak pi opis :) **

Ayu said...

Alin takper.. dok umah pon ok jugak.. bleh la masak yg special sket untuk org2 di rumah.. setuju?
bleh buat spring cleaning hehehe maklumlah hari bekerja masa terhad kan :) *sekadar cadangan :P

alinlai said...

ayu,
cdgn yang bernas tu :) tq...memang kena 'spring cleaning' pun, biasa la lepas tetamu dah balik semua bilik kena kemas2...tak pe sehari satu bilik 3 hari siap le keja2 tu...ke ke ke...

maklang said...

u enjoy yr weeked too...

maR said...

kak lyn yuhooo
Selamat lepak ujung minggu :)

alinlai said...

mak lang,

:) TQ mak lang pun sure enjoy kan? ke ke ke...

Mar,

allo...mana pi? ke ke ke...lepak sakan kami dua orang...

Syikin said...

la..saya punyalah kelam kabut nak dtg baca entri terbaru awak..tak update lagi rupanya. dah start exam week ya? kalau gitu all the best to you :)

maR said...

kak lyn,
the notebook jahanam... heheheh... the husband lom take a look at it yet... so kena guna computer kat ataih ni. sungguh tak sesuai :P...
Kami pi darlington hari tu sbb the husband ada kija sikit... nanti saya update la bila rajin :P

alinlai said...

syikin,
he he he sori ummi...cuti idea pun tercuti gak. Exam hari tu alhamdulillah OK...harap2 result OK juga :)

Mar,
hah...ciannya...tapi tak pe lama tak update banyak cite :) best jalan2 tu...jom kita jalan2 lagi

Anonymous said...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»