Monday, May 15, 2006

Santai di hujung minggu...

Salam,

Amacam cuti hujung minggu yang baru lepas? Lama tu 3 hari...banyak aktiviti? Aku rasa yang mak dekat2, dan ada anak2 sure pi sambut Hari Ibu :) bagus le tu, ibu2 pun sure dapat hadiah dari anak2 atau suami ... itu lagi bagus :)

Aku dengan abang bulat...hmmm disebabkan mak kami dua jauh...dan aku pun blom jadi ibu...maka kami pun buat la aktiviti sendiri...hmmm nak tau kami pi mana? Kami pi Le Mer*di*n, KK...ambik bilik yang layak untuk dpt. govt. rate...tido semalam kat situ perghhh bilik besar dan veryyyyy comfortable...sampai je terus berenang2...then jacuzzi...wah wah seronoknyaaaa....malam berjalan2 kat KK (kekonon macam tourist la....perasan sekali sekala...), baru la aku tau ada pasar malam depan pasar filipin tu...selama ni tak perasan pun...so malam tu aku dengan abang bulat pun merayau2 la kat situ, ada la segala rantai mutiara dll tu rasanya yang dlm pasar filipin tu malam2 depa jual la kat pasar malam tu.

Untuk makluman...kalau saja2 nak ke pasar malam tu minta maaf la...seriau juga sebab kawasan tu bahaya juga. Kalau orang luar yang tak tau mungkin selamba je pi situ kita yang sedia maklum ni tak nak la cari pasal..buat satu pusingan je balik bilik...tengok TV (flat screen... + DVD player), ada plan nak beli DVD murah2 tapi ntah la...rasanya dah berkurun tak beli yang cetak2 rompak ni...tak jadi le membeli. Ngantuk la....tido lagi bagus...

Pagi Ahad...dlm 7.30am, kami terjun swimming pool sekali lagi, budak yang jaga tu pun kagum awalnya... ke ke ke...saja la nak guna kemudahan yang ada. Ada benda lawak berlaku...(aku ni sokmo juga buat benda2 lawak cipan...) ada ke aku bleh jatuh terjelepuk dlm kolam kecik sebelah open jacuzzi ... (sebelah swimming pool) ada open jacuzzi...mujur la tak dak orang perasan...(sebab abang bulat pun tak perasan)...agaknya aku cepat2 bangun kot dlm 2/ 3 saat je kot terjelepuk tu... bila citer kat abang bulat dia pun pelik macam mana bleh jatuh ke ke ke...lawak sungguh, tapi ntah la kot2 orang dari atas bilik ada yang ternampak kejadian tu...tak pe aku tak nampak orang tu kalau dia gelak pun apa bleh buat...'aiman tak kisahhh...'

Lepas penat swimming...kami breakfast dengan bersungguh2...yang best tu ada laksa penang aku makan dengan penuh semangat...siap komplen laksa keras...lepas tu baru aku tau kena bagi kat yang jaga kaunter laksa tu untuk celur laksa tu kah kah kah aku makan laksa mentah rupanya arkkkkk satu lagi lawak cipan aku buat pagi tu...isk isk isk.

Kenyang perut suka hati...lepak bilik sampai check-out...ada perasaan lagi nak stay situ bila2... jangan salah sangka ye kami bukan la banyak $$$ pun tapi kadang2 kena la berbelanja untuk diri kita...dah penat2 keja sekali sekala tak kisah kan :)lagipun kalau kami tak buang duit sikit2 macam tu kalau banyak duit nanti orang jeles plak... bahaya kalau bagi orang jeles kwang3...

Petang tu abang bulat ada exam...dia pi jaga exam aku krohhhhh ZZZZzzzzzzZZZZZZ... bangkit tido lapaq plak...masak nasi, lauk dan pukul 5.30pm kami makan (tak tau la makan t'hari ka malam), malam tadi punya la ngantuknya...dia tengok F1 aku kejap tido kejap jaga... hujan plak tu bestnya... mujurlah masa Small*ille hujan dah berhenti kalau tidak bye bye la...Ast*o ni faham2 saja la...hujan sikit je hilang siaran...habis je tengok ClarkKent terus la tido...ngantuk sangat2...dan perlu ditekankan disini....hujan lebat + angin kuat...sejuk je...krohhhhhhh...

Isnin:

Malasnya nak keja...aku dah tak ingat hari ni 15hb. mujur abang bulat bagitau dia nak pakai batik sekian-sekian...baru la kalut nak gosok batik, alih2 aku pakai baju yang ada iras2 batik, sebab malas nak gosok ke ke ke...senang citer.

Buka blog itu ini... pagi ni semua orang dok citer pasal Hari Ibu, aku tak pandai nak citer pasal mak...sebab she's soooo special...11 anak (2 meninggal masa kecik) isk memang mencabar la nak jaga...banyak lagi la kenangan2 masa kecik tapi nanti la bila ada masa aku citer. Lagipun ramai sangat orang citer pasal mak depa nanti konpius plak (he he he alasan yang bagus tak?)...oklah...stop sini.

Ta ta

~dariBMkeKK~

3 comments:

maR said...

Depa pi jalan2 lagiiii

alinlai said...

kaki jalan :) kwang3... tapi rasanya orang sana lagi sakan berjalan2... kita seri he he he...

Anonymous said...

Keep up the good work Neurontin cream Honda xr100 dirt bike blowjob party pool Inuyasha and kagome adult porn minnietonka shoes Western digital external hard drive 160gb video lesbo gratis