Monday, July 21, 2008

Tadak tajuk yang sesuai...

Salam,

Hujung minggu... cam biasa lepas je, sabtu pi hantar kain kat kedai, buat blouse dan baju untuk Raya [ye ke?] lepas tu baru pi makan... lepak opis, siap juga 1 bahan untuk jurnal. Chaiyok chaiyok....

Petang pi ambik abang bulat kat airport... yey yey...dpt 2 new blouses... cantik plak tu. Tak payah la beli lagi... [opsss bleh caya ke?]

Petang... adik ipar mai rumah, bawa baby dia. Hmmm seriau tgk sebab dia bukan bersalin normal, lepas tu berjalan sana sini... nak tegur pun sat lagi kata memandai plak. Dia kuar berjalan sebab dah boring duduk rumah... Kenapa ramai orang boring duduk rumah ke ke ke.... layannnnnnnnn!!! Yang pasti kakak2 aku dulu... memang tadak chance le nak ke mana2 selagi masih dalam pantang. Biar sihat betul barulah nak keluar ke mana-mana pun. Tak pe la lain orang lain cara penjagaan betul tak?

Ahad, pagi pi makan nasi lemak kat Tamu, aku makan 2 bungkus... lepas tu abang bulat beli lamb chop perghhh sedapnya... makan dengan penuh semangat. Balik kemas-kemas rumah ... sapu habuk mana yang patut... lepas tu baru masak. Dah makan berat di pagi hari, aku cuma masak sup kentang + tomato + kurma merah dan bawal masak halia. Lepas makan... lepak kejap lepas tu tido, penat mengemas.

Petang lepas asar pi rumah kawan makan laksa perlis... wa wi wu ndappppppppp!!! Mak dia buat lepat pisang, bubur pulut hitam uisk uisk uisk... ndappppp wa cakap lu.Balik rumah tak makan dah le... kalau makan lagi tataulah apa nak jadi.

Kuliah hari ni sungguh tensen... mencabar jiwa raga. Komputer pandai shut down sendiri... lepas tu kena ON balik... alahai... dapat habiskan 1 chapter je... berangan nak habiskan 2, tak tercapai. Esok nak buat kuliah masa tutorial... kena kejar ni, nanti bulan 8 bleh buat 1 kuliah je, yang lelain tu hari cuti ke ke ke

Apa-apa pun... kena lebih cool, sebab terkejar-kejar sangat pun merana diri nanti. Ok berhenti kat sini... cau cin cau.

~dariBMkeKK~

16 comments:

Ayu said...

hang ni mmg tauu dok cerita pasai makan hahahaha sib baik aku baca ni dah balik umah kekeke dah kenyang kalau dak sure meleleh ayaq liuq aku hahahahaha

-akuni- said...

Sy pun heran gak zaman skrg ni wanita dlm pantang pun boleh jumpa kat restoran tgh mkn2 dgn suami dia... tu lah tandanya org zaman skrg ni dah tak boleh bersabar. 40 hari tu mmg seksa tp utk masa depan (tua) apa salahnya kita sabar sikit...

Hazelsyd said...

Alin,

Haa time ko confinement sok berpantang betul2 tau..heeh bersalin pon belum hehehe

Yatie said...

dah membaca menu2 yg ada pun rasa cam teringin aje nak makan .. blom lagi tepek gambar2 makanan dlm nieh .. aisehhhh ...banyaknya yg takde kat sini .. huhuhu ..

Ilah said...

semangat makan tu yg tak leh tahan tu...hehehe. Tak pe... selagi boleh makan kan. Nanti berpantang, elok le pantang betul2. Nanti belum apa2 dah rasa lenguh2 sendi segala. Mmg sekrg ni masih muda dan kuat tak terasa. Ada senior dulu yg tak berpantang, sekrg ni dah rasa sakit sana sini. Dia pun berpesan pada yg junior ni supaya berpantang masa bersalin.

Alinlai said...

ayu,
ke ke ke... nampak sangat tadak keja lain kan...dok makan je. Apa bleh buat... org suka makan camni le... layan je la ayu oiii :)

ni,
itulah pasal... sayangilah diri kita, lama nak pakai insyaAllah, nanti tak sempat tua dah sakit itu ini, diri sendiri gak yang menanggung :)

hazel,
insyaAllah... biasanya kalau mak yang jaga jgn nak ngelatlah... dok mengandung ni pun macam2 pesanan penaja... tapi mana yang bagus tu ikut je bukan susah pun ;)

PuteriSatu said...

mak ai...makan..makan dan makan...tak perla..orang peknen mang gitu..asyik nak mengudap je...biasalah tuh...selagi nak..mkaan je...

Alinlai said...

yatie,
laksa tadak ke? guna spageti je ke ke ke, lepat pisang tu senang je kalu nak buat, tapi ntah la tak rajin plak nak melipat ke ke ke

ilah,
itulah pasal... patutlah mak kita strict sangat masa jaga org dlm pantang, tak nak anak dia sakit2 di kemudian hari...bukan lama sangat pun kan... layan je la :)

Alinlai said...

puteri 1,
ada kawan saya tak selera makan ke ke ke... dia makan sikit je lepas tu dah sengkak... beza sungguh la dgn kawan dia ni kwang kwang kwang

Zareda said...

huisshh asik cerita bab makan aje..

arianna adrizal said...

kak lyn ni... tak sah kalau tadek stori psl makan. hehehehehe!
lapaq truih.. nk p mkn dulu la ye :)
cao cin cao.. hehhe

Alinlai said...

zar,
best ooo citer bab makan ni ke ke ke... jemput makan :) ha ha ha

anne,
ye sila pi makan bagi badan berisi skit ke ke ke...layannnnnnnnnnnn!!!

Mummy Rizq said...

now musim durian... so pg tadi bawak buboq durian mai opis cicah roti...

Alinlai said...

achik,
sedap tu...kat sini pun byk durian, minggu lepas je tak beli sebab busy skit, hujung minggu ni pi cari lagi bleh buat bubur durian gak...yummy!!!

Norfezah said...

Salam Lin,

Harap hang sihat...bila due?

kawan lama,
Fezah

Alinlai said...

fezah,
sihat alhamdulillah :) insyaAllah bulan 11, tapi rasanya bulan 10 dah dah kot ke ke ke...tgk la camno nanti.