Thursday, July 03, 2008

Kampus dah ramai

Salam,

Hari ni dah jumpa pelajar-pelajar baru... majlis mula jam 10.30am (sepatutnya...) tapi tataulah boss lambat pula sampai... mula lambat, habis pun lambatlah. Yang jadi lebih haru biru tu... dah habis lambat semua dah lapar, nak makan nasi yang memang disediakan... tetiba jeng jeng jeng.... nasi daging yang dijamu, dalca daging, ayam goreng dan acar timun + nenas....

Adalah beberapa orang yang tak makan daging... [atas sebab kepercayaan...], muka depa dah lain, dan ada sorang tu dah bising-bising... kat AJK, tak prihatin ke dengan orang lain. Erkkkk... kami diam je la... say sorry je la sebab kami bukan AJK. Masa tu pulak kami dua tiga orang ni dah dok makan dengan jayanya [sedappp wa cakap lu]. Sure nanti masa meeting sekolah makcik tu akan timbulkan isu sensitif tu... tapi baguslah jadi pengajaran le... lain kali kena la fikirkan pasal orang lain juga... buatlah alternatif, ada nasi putih dan juga beberapa lauk lain.

Tadi ngantuk sangat... dok semangat ni nak siapkan paper nak hantar kat 1 jurnal ni...biasalah bila dah semangat membara kena teruskan... masa santai hari tu memang tadak idea, dah nak sibuk ni idea mencurah-curah la pulak... layan je la.

Ok... hari ni dah bawa tupperware kosong, nak singgah membeli durian. Beli roti je... makan durian dengan roti pun sedap :) kalau rasa nak makan nasi... masak je nasi, makan nasi dengan durian dan santan... ho ho ho...tapi beli 2 biji je sebab kat sini kira kilo... hari tu kawan beli sekilo RM20/- kalau 2 biji kadang-kadang RM50++ alahai cam duduk o'seas plak... mahal bebenor. Kalau kat pasar malam kat semenanjung... main kira longgok je... eiii tensen gak kekadang tu. Tapi dah nak makan... beli la juga.

Tadi pi melawat adik ipar kat Hosp. minggu depan mungkin dia kena bersalin, sebab baby dia masih songsang... walaupun Dr dah banyak kali cuba betulkan tapi baby tu tetap berubah kedudukan... agaknya baby selesa kot dengan keadaan melintang tu. Nampak dia penat sangat... hmmm harap-harap aku nanti tak le macam tu... walaupun nak dekat bersalin steady la lagi ... insyaAllah. Bukan apa... kita tengok pun kesian. Tak naklah nak susahkan hati orang [dan diri sendiri juga].

Yeyyy dah dapat beli avocad* , siap beli susu lagi. Kalau tak makan durian... malam ni makan avocad* la pulak. Terbaca dekat 1 article pasal buah ni... banyak zat besi dan beberapa khasiat lain... bagus untuk diamalkan. Yezzarrrrrrrrrr!!!

Oklah... cukuplah merapu kat sini... cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

8 comments:

Hazelsyd said...

Yuhuuu Alin!!

..ish ish ish... ada citer pasal durian...pasal nasi daging bla bla bla.. ishh buat aku kepingin jer noks!

Anyway, jaga diri dan makan ekss.. tokleh makan berlemak2 dan manis2 jugak kan time pregnant ni...kalau tak silap aku.. dont let your weight naik more than 12kg...

Ilah said...

lin,
sama di penang, hari ni students lama pun dah register semula, lepas ni, lif berebut lagi dengan diorang...hehehe.

Ayu said...

adehhhhhhhhhh
aku dah lama menjaga makanku utk tidak menjadi hantu durian..uwaaaa how I miss durian so much.. al kishanya badanku ini byk angin so durian itu sgt tidak sesuai wal hal aku lah hantu durainnn uwaaaaa

aku cuma bleh mkn seulas dua sahaja yerrrrrrrrrrrr arghhhhhh

mkn dgn santan itu sangat la sedap
mkn nasi dgn durian letak garam sket gula sket letak santan

NONIE AZIZ said...

tetiba aku rasa lapaqqqqq

Alinlai said...

hazel,
ke ke ke... makan je masa pregnant ni... nanti kalu dok dlm pantang kena tgk je... terliur je. Tapi chek ni mesti akan naik berat yang banyak, so sabar je la :)

ilah,
iye... kes berebut lif tu jgn ditanya le, kalau depa ramai... kita kena tolak sesaja je... sabar sabar... minggu depan student lama masuk la kwang kwang kwang

Alinlai said...

ayu,
ya ka... alamak kesian kat hang, tak pe makan la juga walaupun seulas dua sebab kat perak tu durian sedap2 :)

nonie,
lapaq??? pi makan jgn tunggu2... sat lagi masuk angin ke ke ke

Zareda said...

ambuii sejak dah bertiga ni.. berselra sungguh makan ek.. avokado kalau blend buat jus susu pun sodap

Alinlai said...

zar,
saya ni mmg suka mkn... dah mcm ni lagiiiiii suka mkn... iye, nk blend but jus juga... tambah fresh milk perghhhh yummy :)