Thursday, July 10, 2008

Panaslah....

Salam,

Sekarang ni kami malas nak mai ofis lewat-lewat sangat... cuba juga masuk 8.30am camtu, sebabnya petang-petang chiller a'cond akan ditutup tepat jam 4.30pm... mangkuk mana la punya idea tu... dah le waktu keja rasmi 8am - 5pm... 4.30pm dah tutup...bengonglah.

Tapi hari ni lepas subuh tido... bangun dah 7.30am... iron baju lagi, nak minum susu lagi... isk isk isk memang sampai ofis pukul 9am la. Kenalah lepak ofis sampai lepas maghrib... tapi petang-petang ni nak buat keja lagi senang sebab tadak students nak kacau... kalau masa biasa, alahai kejap2 ketuk pintu... kejap2 ketuk pintu. Ada plak yang tergamak minta aku tambah kelas tutorial allo... 4 dah cukuplah, sapa suruh lambat daftar... dah la kelas 1 tak mai... ada yang nak kena sekeh kepala ni.

Pukul 2pm tadi pi monthly checkup kat klinik... tapi hari ni kejap je, jadi lambat sebab Dr nak scan. Tak pe la layan je la. Yang lelain Alhamdulillah OK ... dah kena cucuk tadi, tak la sakit pun, tapi skrg ni rasa lenguh2 skit. Biasalah tu lepas kena cucuk memanglah akan ada rasa camtu. Last kena cucuk rasanya masa sekolah menengah... lepas tu dah tadak lagi.

Ngantuklah pulak... baru lepas Asar, dok leka belek itu ini... baru la nak Asar bila dah pukul 5.30pm... harap-harap wuduk ni tahanlah... tak buka telekung ni menaip sambil tunggu maghrib pukul 6.30pm...

Malam ni nak makan kat mana ntah... perut ni memanglah kenyang sebab on da way balik ofis, singgah McD beli burger dan milo... skrg ni kurangkan minum teh... sebab dah boleh minum milo, horlicks... sekali sekala minum gak kopi, sekali sekala minum gak air gas ha ha ha...layannnnnnnn!!! Nak beli durian pun tupperware tak bawa, esok atau lusa la beli.

Oklah... berhenti dulu... panas-panas ni idea pun sangkut cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

13 comments:

-akuni- said...

Betul tu Alin, kalau petang2 kita org kat opis pun tenang jugak buat keje sebab tak dak gangguan phone calls dari client etc

Alinlai said...

Ni,

iye kalau dok kena ketuk pintu je manjang mood buat keja pun cam hilang... tak campur yang mai tanya soalan-soalan yang tak payah disoal tu... sabar je la :)

ajzie said...

Lorrrrrrr naper ler tutup acond 4.30pm.. lagi 30min tuh... adoiiiiiiiiiiii

Alinlai said...

ajzie,
itulah pasal...idea mangkuk mana la tu, geram gak sebab petang2 kita nak buat keja gak ntah la... nak berjimat tak bertempat camtu le hasilnya ...

Cat Cat said...

Lin,
Makan durian tu, ingat-ingat sama Cath ya... Tunjuk gambar boleh..???

Yatie said...

erkss, kalau ye pun nak tutup aircond agak2 la opis hour abis kol brape ... adehhh, cuba sekeh jap kepala org yg bagi idea tuh .. ntah hapa2 ntah ...

Zakiah said...

pssss lama tak mai

tau tau dah nampak ticker kat atas tuuuuuu

Congratssssssss!!!!

Ayu said...

tu strategi berjimat cermat tu alin.. mmg air cond akan ditutup setengah jam sebelum abis opis hour :)

Alinlai said...

cath,
ahaks... bila dah nampak durian tak sempat nak ambik gambar dah... yang ingat nak mkn je la ... tak pe bila balik sini nanti cath makan banyak2... hmmm sedapkan?

yatie,
itulah kata strategi hampeh... sapa yang ada kelas sampai 6pm tu masak le dalam kelas tu... tak logik depa tutup awal sebab kami bukan keja 8 - 5 pun... ada yang kelas sampai malam dll...tak fikir orang la tu

Alinlai said...

Kiah,

Makasih, hang pi jalan jauh2 sgt, Bangkok la... Johor la... mana la sempat nak mai sini ke ke ke...

Ayu,

jimat kena kat depa le... kita yang keja tak tentu masa ni masak le dalam bilik, kalau kelas petang2 tu alahai... sabaq je la.

KV said...

takpe, masa peknen ni mkn je apa yg teringin. Jgn mkn yg jenis tajam2 sudah. Ekeeke

PuteriSatu said...

samala..kat sini pun gitu...kul 5.15 dah off ekon...tapi waktu last balik 5.30 so dalam 15 minit jekla...berpanas pun...huhuhu...

Alinlai said...

KV,
iye betul tu, makan je apa yang teringin... nanti masa pantang tgk je la kan kwang kwang kwang

Puteri,
oklah tu tak la lama sangat nak berpanas... ni kalau kena stay back sampai malam dah rasa nak pitam pun ada gak eiii