Sunday, July 27, 2008

Lepak je le

Salam,

Memang aku lepak sungguh hari Sabtu, lepak kat rumah seharian... tapi tak la lepak sampai tak buat apa-apa... pagi tu sempatlah sapu bilik + mop... untuk selesakan diri. Cuci bilik air dll... lepas tu baru turun masak nasi & gulai ikan bawal + bendi + tomato... makan nasi panas-panas, letak la kicap skit... perghhh cam nak tambah tapi sabaq sabaq... kontrol skit makan tu.
Lepas kemas-kemas dapur, naik atas makan rambutan sambil tengok TV... sedar-sedar TV tengok aku... kwang kwang kwang

Jadi jugak vadei / masalodeh... goreng 8 biji untuk minum petang, dan yang selebih tu simpan dalam petiais, kalau teringin nak makan bleh goreng je.

Petang abang bulat balik dari Debat... dia tapau K*C ... snack plate... dia tak makan sebab 7.30pm ada dinner kat seafood rest... untuk hakim2 Debat dll... lepas dia kuar baru makan ayam-ayam tu sambil tengok TV, uiskkk habis plak ingatkan nak la simpan ke ke ke... simpan dalam mimpi le.

Rasa cam nak tido awal... best pulak cerekar*ma tu... tengoklah sampai habis, 11.30pm baru abang bulat sampai rumah, turun minum susu... ohh aku dah tukar tak minum AnM*m lagi, sebab rasa tak sedap... skrg ni minum Mam*l perisa vanila... sedap plak. Nak teruskanlah lepas ni dan harga pun lebih murah... berjimat weh :)

Cakap pasal berjimat, hari Jumaat pi jenjalan... terjumpa baju untuk newborn, dan yang sewaktu dengannya... sehelai RM5, 2 helai RM7 ehhh murah sungguh ni... ada brand lagi, e.g. G@p, Espr*t dll... belilah 8 helai... oklah tu at least dah ada la... sebagai permulaan. Tak beli apa lagi ni... busy sungguh. Nurse kat klinik dah pesan... belilah skit-skit risau dia sat lagi last minute dah tak larat nak jalan sangat... hmmm betul gak tu, sebabnya perut ni dah macam orang 6 - 7 bulan... baru 5 bulan lebih... uiskkk

Kalau dengar muzik ke apa ke... kemain lagi 2 orang kat dalam ni dok bergerak... takkan tunjuk bakat awal2 kot... sabar sabar. Masa scan hari tu doktor tu pun gelak sebab kejap yang sorang dok tendang lutut yang sorang lagi... tetiba...ehh kepala dah bertemu kepala... dok main-main la tu kot. Tak pe kat dalam mainlah... nanti bila keluar... rehat-rehat jugak ye. Ke ke ke...

Nak makan apa ntah jap lagi, tadi dah breakfast nasi lemak + horlicks suam. Kenyang lagi. Tapi kena makan juga ni... sebab balik nanti nak rehatkan diri je. Yang penting kena beli oren sebab dah tadak stok... skrg ni suka makan oren sebab banyak vitamin dan juga senang lawas ahaks... tak nak lah ada masalah sembelit ke apa ke, mencegah lebih baik kan kan kan?

Ok... stop sini dulu... cau cin cau

~dariBMkeKK~

9 comments:

KV said...

murahnya baju baby! Best tu!

Alinlai said...

KV,
itulah pasal... sebab tu memborong, mcm nak pi lagi tapi tataulah ada lagi ke dah habis ;)

Ayu said...

weiii syoknyaaaaaaaaaaaaa....
aku suka baca tang depa dok laga lutut pastu kepala hehehehe soooo cute!
tak sabaq nak tunggu depa keluaq hehehehe.. mudah2an dipermudahkan Allah semuanyaaa aminnn

Alinlai said...

ayu,
insyaAllah doa-doakan selamat semuanya... seriau juga ni ke ke ke... tapi buat2 macho je la :) iye Dr pun tergelak masa dok scan tu.

Ilah said...

alhamdulillah, maknanya sihat la tu..seronok la 2 ada kat dalam, lagi berhinggut perut. Yg 1 pun dok tak dia, apatah lagi 2..hehehe.

maR said...

Kak lyn,
Murahnya baju2 babies tuh! Seronoklaaaa dia shopping kalau lagu tuh :)
Raya ni balik BM kan? Kalau dan bulih la jumpak no.
Bulih saya wat chocolate cheesecake pulak heh :)

Alinlai said...

ilah,
alhamdulillah sihat la tu kan :) sebab tu dok berpusing sakan... iye kalau ada muzik ka apa2 bunyi ka... lagi sakan bergerak... :)

mar,
insyaAllah balik :) ehhh bulan depan balik sat... bleh la ajak adik kak lyn pi jenjalan Kulim ... harap2 dpt la jumpa [makan cheese cake...] ke ke ke....

PuteriSatu said...

seronoknye dengar orang prepare tuk tunggu baby nih...syok weeeh....paling seronok bab buat persediaan nih la...hiks....semoga dipermudahkan segalanya....

Alinlai said...

puteri1,
ke ke ke kasi chance le... tapi jgn tatau itu je yang baru dibeli, banyakkkkkkkkkk lagi yg kena beli hmmmm sabaq je la...