Thursday, September 07, 2006

Yezzarrr

Salam,

Dah hari khamis...minggu ni lagi seronok sebab:

  1. Petang ni naik flight pi KL
  2. Esok balik BM
  3. Lusa kat BM
  4. Tulat pi U*M
  5. Isnin kat BM
  6. Selasa kat KL (tapi kejap je...malam dah balik sini)

He he he...seronoknya.

Abang bulat tak ikut sebab dia ada kelas Ahad...tak pe la sekali sekala tinggal dia kat KK :)

Nak tau apa yang dia pesan (selain take care....) PEKASAM...he he he sure IV gelak kalau dia baca ni. Stok bulan posa nanti (konon-konon...risau tak sempat bulan posa je). Bangkit sahur sedap sikit makan nasi :)

Harap-harap ada jual kat pasar malam, kalau tak dak sblm pi U*M singgah P*kan Rabu kot2 ada....ehh ada jual ka kat P*kan Rabu? Tak pe akan diusahakan...chaiyo chaiyo.

Balik ni memang tak dapat nak buat keja apa...sebab komputer adik aku rosak, bercuti sakan la. Tak pa minggu depan budak2 mid term xm, tak payah nak prepare lecture notes kwang kwang kwang...tapi kami kena siapkan soalan final xm minggu depa isk...potong stim orang nak bercuti je depa ni...menci tau.

Lupa nak habaq...aku balik ni bulan 9, bulan 10 balik lagi ke ke ke... berhari raya pula. InsyaAllah :) Abang bulat dah risau sebab balik BM memang kami makan sakan...dia diet la ni. Tak pe kalau dia tak makan aku tolong makankan he he he...(iyo le tu tak makan...kalau orang jamu laksa, mee / bihun tomyam takkan tolak kot?)

Oklah...nak sambung keja, selamat berhujung minggu untuk semua ta ta all :)

~dariBMkeKK~

20 comments:

marlinabaharom said...

amboi.. suka hang naaa.. sakan orang tu nak balik kampung!! anyway.. hepi holiday.

alinlai said...

achik,
ke ke ke...sakan, memang sakan... bawa balik beg ringan, balik sini nanti beg akan jadi berat (kadang2 beranak...) semua nak angkut kui kui. Tq tq...hepi w'end to u :)

mamasinga said...

pekasammmmm...dah lama sangat dah rasanya tak makan..
dulu tok rajin buat pekasam sendiri..la ni dah tak rajin dah..

maR said...

wahh bestlaaaaaaaa banyak kali balik kg!

maR said...

eh cup cup... pekasammm sedapnyaaa

alinlai said...

mamasinga,
ke ke ke thanks to AAsia too, sapa suruh depa buat promotion sokmo, kita pun boleh la balik sakan...iye pekasam sedap makan panas2 kalau tau sapa yang buat lagi best sebab tau kualiti :)

alinlai said...

Mar,
la ni tiket murah2 so ambik kesempatan la balik sokmo :) pekasam sedapkan? abang bulat pun suka...kat sini tak dapat la walaupun ikan sungai banyak je tak dak orang buat kot...jom balik raya kat sini :)

simah said...

jelousnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..enjoy sakan jangan tak enjoy.. ..pas tu balik bulan sepuluh lagi.? weiiii mana aciiiiiii...

heheh pekasam?? buat ayaq lioq telioq ja...

alin...jangan lupa resepi acar!! :0)

Ayu said...

jgn lupa kalau ada masa carikla aku naaaaa

~ahni~ said...

Hi there, so sorryyyy sebab all this while thot that alinlai dan ailin in aalborg tu from the same blog.

So, salam perkenalan.

arianna adrizal said...

kak,
laksa satuuuu!!!

:D

Syikin said...

bila tarikh tepat nak balik tu? alamak, nanti dpt update blog tak?

belajarlah main golf...nanti blh masuk tournament besor2..bukan sikit2 duit menang tu :D

Aku Bukan Bidadari said...

Paling best.. makan dadih kat Kedai Cik Abang kat kepala batas.. huhuhuh la ni tak tau lar ada lagi ka dak??

lama dah x pi kepala batas.. :)

Zakiah said...

eh eh kita pun nak balik kampung. Seronok kannnnnnnn

pekasam mmg sedap. hai terliur la pulak...tak leh jadik ni. beli mai sekati noooo

alinlai said...

simah,
ke ke ke jgn terliur, resepi nanti kat next N3, ni baru masuk opis tak boleh buat karangan lagi banyak keja plak ...

ayu,
maap la puan...balik kg lupa daratan sapa pun tak contact...pi sana sini, biasalah sekali sekala balik :)

ahni,
iye ka? tak pe...salam kenal to u too.

alinlai said...

Arianna,
laksa siappp...nak minum apa dik? ke ke ke...pasemboq tak mau ka?

syikin,
isk...nak belajaq main golf? tak pe la nanti gian susah pulak :) tapi tgk org menang macam-macam tu seronok juga kan :)

A.B.B.
dadih...kat pasar malam banyak macam2 perisa ada...seronok sungguh :) dah lama juga tak pi kepala batas tu...lalu tepi highway je.

Zakiah,
ha...balik ni cari pekasam, nanti meleleh air liur yg kat dalam tu bila keluar kesian kat dia ke ke ke...

Sherin Almashor said...

Hang berjalan sakan sampai tak sempat berblog. Syok nye. Memang hang suka berjalan ye? Sama la kita ni.:) Enjoy la puas-puas.

alinlai said...

Sherin,
sakan sungguh tak lekat kat rumah...pi Giant, C'four...sempat pi Kulim ke ke ke...iye, boleh buat kumpulan jalan sakan

ibuVouge said...

yezzar...
boleh jugak aku komen(blogspot demam kot, tak pun dia mmg tau niat aku nak kutuk ko alin ;P)
mmg aku gelak alin..tak tahan bab pekasam tu alin
ko blaja la ngn mana mana tokei pekasam
balik KK buat la, leh buat bisnes ni
so tiap tiap bulan ko leh balik BM hehehhe
syiok kan balik kg, nak pula abng bulat tak ikut..leh jalan kemana yg kita nak pi kan

alinlai said...

IV,
betoi tu...maka panjanglah langkah masa balik minggu lepas...tak lekat kat rumah la pi sana sini. Sempat lagi lepak KL semalam...sempat lagi pi meronda beli itu ini ke ke ke...besttttt