Tuesday, September 19, 2006

@ hari 2, minggu 4, bulan 9, '06

Salam,

Baru habis tutorial, menaip sambil makan kerepek pisang yang boleh tahan je sedapnya...tapi makan juga le sebab rasa nak mengunyah je...(so kalau berat bertambah jangan merungut ok ...)

Pagi ni sampai agak awal...sebab abang bulat ada kelas at 8am, bagus juga sebab ada juga kaler biru dekat punch card aku (kui kui kui...), biasanya merah je...(merahkan tanda berani!) Yang best keja minggu ni...semua boss tadak...ada yang pi Jepun, ada yang pi bengkel...tapi keja sini ada boss dengan tadak boss sama je...aku rasa nak mai lambat aku redah je...janji keja siap :)

Seronoknya sebab bilik ni dah kemas dan terasa bersih...sebab dah sapu (bukan aku sapu pun...) dan dah susun elok buku2 atas meja ni...nak buat keja pun bersemangat dan nak tido pun senang juga (tido lagi...) dan masa menaip ni pun memang ada rasa nak lelapkan mata ni... isk isk isk...bulan posa nanti mesti lagi senang lelap...kuranglah pahala posa aku erkkkk ...

Sejuknya hari ni...dari pagi tadi hujan. Laut pun berombak sakan. Kesian nelayan kecik2 tu, sure income kurang dah la nak raya ... hmmm tetiba teringat lagu kumpulan Kembara yang Faiz*l nyanyi masa konsert AF hari tu apa ntah tajuk dia, tak ingat pulak.

Kawan aku baru sms dia & famili dah nak naik flight balik KL, lupa pula flight dia hari ni. Sempat jumpa pi makan malam kelmarin je, sebab hari-hari lain depa dah ada program sendiri... rajin dia mai dengan suami, anak 4 orang (yang paling kecik 4 bulan), mak, bapa, adik dan anak buah dia. Sewa Uns*r la...kereta memang tak muat. Achik kenai ni...Anis DPA, budak Sg. Sip*t...ingat tak?

Ehhh dah dekat 2pm...tadi ngantuk tapi tak boleh nak tido la...dah banyak kali nak bawa bantal kecik mai opis tapi tak terbawa...kalu bawa baru best sikit tido-tidoran. Sakit kepala kalau lapik dengan telekung atau sejadah atau tangan. Inilah untungnya ada bilik sendiri... bila kunci bilik sapa pun tak tau apa aktiviti kita ke ke ke...dan of course la kelebihan lain ialah kita boleh buat kerja dengan aman tenteram tak dak sapa kacau...bila bab macam ni la yang buatkan aku dah tak terfikir nak tukar karier, OK apa keja aku ni, tak la bercita-cita tinggi melangit sangat sampai jadi Prof. setakat ada Dr pun Alhamdulillah...kalau dah ada rezeki dpt PM kira bonuslah...amin amin amin...(ke ke ke kalau ada org yang kenal aku baca sure depa gelak besar...berangan tinggi juga budak ni, tapi aku redha je kalau depa gelak... aku nak ucapkan...*aiman x kisah* dekat sesapa yang gelak-gelak tu).

Ok...layan je la angan-angan aku ni, apa-apa pun tq sebab ada juga yang sudi baca cerita merapu aku kat sini...take care all ciao :)

~dariBMkeKK~

12 comments:

Syikin said...

salam,

ALin..mmg bestkan ada bilik sendiri. masa kelas master dulu, kalau p hantar assingment kat bilik lecturer (semua dpt sorang satu bilik), best betul tgk blk lecturer pompuan; ada yg siap bawak toto, bantal bagai.ada tikar getah lagi.

saya beranganlah, kalua dpt jadi lecturer, ada bilik sendiri, mau saya decorate lawo2..siap letak toto bagai hehe

tgazfa said...

Jelesnyer bleh tidor-tidoran dlm bilik hehehe ....

Syikin: amboi2 ... nk bwk toto bagai?? hahahahha!! besar sungguh cita2 tuh

alinlai said...

syikin,
iye mmg bleh menghias bagai...tapi masa baru2 masuk la dah lama-lama kadang2 nak mengemas pun tak sempat...segala macam kertas ada, nak buang sayang tak buang semak...ke ke ke...kwn2 kat sini siap ada TV, petiais, toto dan bantal tu jgn cakap la...rasanya ada juga tu tersorok kat mana2 :)

alinlai said...

Fara,
ke ke ke...sebab tu la pantang ada masa free mata ni layu je, tapi make sure pintu berkunci la...nanti terkantoi plak, naya je :)

mamasinga said...

cuba cek..ntah2 ada cctv tak kat dlm bilik tu..hehehe

marlinabaharom said...

anis?? kenai.. kenai. sungguh subur dia. dah 4 anak dia yer. kalo contact dia kim salam k!

RaFFLeSiA MeRaH said...

thanks comment kat blog kita, 1stime masuk ur blog, nice blog, len kali nikname i ni memang selalu lah tulis komen kat sini, takper kan?? hehehehe...slm perkenalan...

alinlai said...

mamasinga,
he he he kalau ada cctv memang masak le kena fire dengan VC, tapi bab internet yang seriau sikit, depa boleh trace website mana kita dok belek-belek...jangan silap masuk website tak berkenaan nanti kena warning naya oooo...

alinlai said...

Achik,
kui kui kui.. dia keja kat menara Maybnk jln pudu tu, kot2 la satu hari terserempak ke :) anak dia 2 boys 2 girls...ngam ngam je.

alinlai said...

Rafflesia merah,
ok mai la lagi...bawa tudung manik2 ka buat souvenir kat tuan rumah lagi orait kwang kwang kwang ...

Sherin Almashor said...

alin, syok dapat bilik sendiri tapi jenuh nak keep the room kemas & clean kerana kalau tak kemas orang tahu kita punya bilik kita la yg tak kemas.heheheheheee :O

Betul kata syikin tu, bawa le bantai kecil, toto... syok woh...:)

alinlai said...

sherin,
itulah pasal...tapi biasalah bilik semua orang bertimbun dengan buku dan assignments, kalau bersih sangat pun 'curiga' juga orang ke ke ke...tak buat keja ke? bantal kecik dah ada tapi sokmo lupa nak bawa...tapi bulan posa ni memang best kalau ada bantal kecik tu lepas zohor melingkar kejap bestttt...