Wednesday, September 13, 2006

Cerita berjalan sakan...

Salam,

Seronoknya balik cuti...hari ni nak mai keja pun seronok juga sebab tak buat kelas tapi buat mid term xm ke ke ke... kalau buat kelas leceh la sikit nak kena prepare juga...so minggu ni relax lagi... orait tak plan aku buat...

Seronok pi konvo orang...sebab boleh jalan2 sakan, tambah2 kat U*M tu, makanan sedap2...ada laksa, bihun sup mcm2 la...tapi lama sungguh sidang petang Ahad tu, dari pukul 2pm - 4pm...abah siap telefon dari toilet...boring la tu. Mak macam biasalah sure lena dalam dewan tu ke ke ke...

Tapi kami yang tak masuk dewan (aku, adik, kakak sulung + anak-anak dia 2 orang + cucu 1 orang), seronoklah ronda pesta konvo. Murahnya barang-barang...baju ready made pun murah...(sepasang RM40/-...siap piping lagi...) cantik-cantik...malangnya aku tak bawa cash banyak...kena la sedia duit sikit nak belanja depa makan...dah niat nak bayaq makan...kalau beli semua tu tak dapat la nak belanja depa makan-makan...tak pe la insyaAllah dah cukup kot baju 3 pasang yang baru siap last week tu ke ke ke... lepas kakak aku keluar je kami pun posing sakan...lepas maghrib baru keluar dari U*M tu, mak aiii jammed gile...nak masuk pekan Sint*k pun sesak...ingat nak pi makan kat situ, kensel... makan la kat Gur*n, punyalah ramai umat...tapi dah lapaq makan la juga. Lewat kami makan...10pm ++, sampai SP rumah kakak sulung dah 11pm++ duduk setengah jam sembang-sembang sampai rumah 12am++ penat sungguh... tapi puas hati berjalan-jalan ke ke ke...

Lupa nak citer pasal LC*T... punyalah jauh kena jalan masa sampai tu...kapal berhenti hujung dunia...mujurlah beg tak berat, kalau tidak jenuh usung...kesian kat warga emas, ibu-ibu hamil dan kanak-kanak 12 tahun ke bawah (ayat announcement.....) awatlah depa buat airport macam tu, tau la untuk budget airlines... mana pi tagline 'K'jaan Prihatin, Penyayang" dll tu... kesianlah sikit kat rakyat... ntah apa-apa la... facilities pun lebih kurang je, 2 tempat makan je? isk isk isk... lalat banyak pulak tu... isk isk isk lagi sekali....

Alhamdulillah...aku tak terjebak dengan kes kapal delay dll...masa KUL-PEN, cepat 10 minit lagi...aku masuk balai ketibaan, kakak aku + 4 kanak-kanak ribena baru masuk kekonon nak tunggu aku kat depan pintu ke ke ke...lawak sungguh. Siap pi makan nasi kandaq lagi sblm balik rumah, perghhh best...

Ohhh sblm terlupa... aku terserempak dengan Zamar*l (Z) & Dian* Raf*r (D) + anak Z. Tak sangka sungguh comel muka si D itu... lain la tengok dia live...dia tak fotogenik kot... terus sms adik aku gosip sikit ke ke ke...biasalah dulu-dulu ada cita-cita nak jadi reporter konon-kononnya...

Minta maaf la kenkawan ... Achik, Ayu...tak sempat nak contact pun...(no phone Ayu kekonon nak minta thru e mail...tapi tak sempat e mail...) Achik sempat sms masa kat LC*T je...biasalah balik lupa daratan sikit... seronok berjalan-jalan. Pekasam pun tak sempat nak beli... frust abang bulat...tak pe la balik raya ni makan puas-puas...

Oklah...cukuplah sampai sini, kalau teringat bawa kamera esok boleh masukkan gambar2 apa yang patut...cerita bergambar seronok sikit :) Till then ta ta all.

~dariBMkeKK~

2 comments:

~ahni~ said...

Masa tengok konvo tu tak rasa sayu ke? Saya kalau pergi konvo saya rasa sayu sebab tumpang gembira tengok kejayaan orang dan rasa teringin nak blejar dan berjaya ke tahap yang lebih tinggi.

alinlai said...

ahni,
ntah la...sebab tiap2 tahun kena attend majlis konvo dah jadi biasa2 kot :) tumpang gembira tu ada le...especially bila tgk student sendiri ambik skrol