Thursday, September 11, 2008

Sesi soal jawab :)

Salam,

Ke ke ke... ada plak orang tag aku... ok le cik Anne, akak buat je bukan susah pun kan kan kan... sekurang-kurangnya ada gak benda nak ditulis hari ni ;)

Ok silalah membaca :)

What were you doing 5 years ago?

Hmmm 5 tahun lepas.... tahun 2003? Dah keja kat sini, tahun ni juga ikut kursus Induksi, tahun ni juga jumpa abang bulat masa kursus Induksi.... 6 bulan berkawan, hujung tahun 2003 kami pun kawin ke ke ke... senang je kan? Tak payah nak bertunang ke apa ke... orang pun cam tak percaya je bila edar kad kawin... sungguh ka dua-dua orang ni... rupa cam tak serius tapi alih-alih sampai edar kad kawin ni... Itulah yang dinamakan jodoh... Alhamdulillah kekal sampai sekarang dan insyaAllah akan berkekalan ke akhir hayat aminnnnnnnnnn!!!

What were the 5 things on your to do list today?

1. Siapkan LO untuk kursus semester ni
2. Siapkan LO untuk kursus semester lepas [tak siap-siap lagi....]
3. Isi borang sambung study [tak isi lagi...]
4. Ambik pen kat pejabat am [dah hilang pen... pi mana ntah....]
5. Nak beli nasi kerabu kat depan DK [kwang kwang kwang...]

What are 5 snacks that you enjoy?

1. Tak berapa makan junk foods... tak tau la nak bagi jawapan apa :)

What are 5 jobs you've had?

1. Admin Asst kat CIC kat Kelana Jay*, gaji RM800/- lepas Diploma

2. Baby sitter kat Midland, MI. Budak-budak ni dah besar pun... lebih besar daripada aku.

3. Retail Asst, SEARS Roebuck... rasanya the one and only gadis bertudung yang pernah
depa ambik keja. Keja 6 bulan best juga sebab dapat kenal ramai orang... tapi masalahnya bila
kena jaga bahagian baju... sokmo orang tak nampak sebab penyangkut baju tu lebih tinggi
daripada aku kwang kwang kwang....

4. Research Asst, Dow Corning Corp. seronok juga keja kat sini, dapat la pengalaman buat
keja research skit-skit...skrin komputer besar bagak... nak check e mel payah la juga sebab
nanti kantoi plak... boss kat situ cerewet skit...

5. Admin Asst kat Kilang Kotak kat Kulim... ke ke ke balik study, sajalah minta keja kat
situ, guna diploma je, masa ni [1998] ekonomi kurang memberansangkan... keja la ambik
pengalaman dan dapatlah duit saku. Duduk rumah mak abah, kereta abah, kadang-kadang
abah isikan minyak... jimat banget... kadang-kadang bawa bekal pi pejabat... perghhh jimat
jimat

5 People i want to tag?

Ada sesapa sudi nak buat? Rasanya ramai yang 'tagged' camno nak cari 5 orang ni? Tak pe la... abaikan je :)

~dariBMkeKK~

4 comments:

Yatie said...

best kan keje byk tmpt sekadar utk cari pengalaman .. byk karenah org yg kita bleh jumpa yg kadang2 tak masuk akal...

simah said...

banayak jugak hang keja sebelum hang terpampar kat kk yek?pengalaman pengalaman..

amacam bulan posa ni? tercabar gila tak hang?? anak hang dah start buat summersoult tak?

eh jadi ka hangpa nak sambung belajar? nak pi mana? bila?

sori lama tak contact... nanti bila ada credit aku sms hang.. hp ari tu kong lama gila.. (something to do with kena register hp yg dibawak dari oversea)...

Alinlai said...

yatie,
iye... best sungguh sebab bleh kenal ramai orang dan bleh jumpa macam2 peranai org. Layan je :)

simah,
camtu le lebih kurangnya... ohh posa kali ni mencabar la juga, tapi lepak ofis tak pe kalau keluar yang kena tahan skit, sebab panas. insyaAllah kalau confirmed semua pasal sambung study tu aku bagitau hang... la ni tungguuuuuuuuuuuu!!! ke ke ke... iye dua-dua orang ni sakan dok summersoult... bergelombang perut aku :)

arianna adrizal said...

haa.. mekasih kerana berkongsi cerita. menarik2! :)