Monday, September 08, 2008

Puasa yang mencabar...

Salam,


Iye tahun ni rasanya puasa paling mencabar... harap-harap dapat bertahan sebulan aminnnnnnn!!! Mujurlah cuaca KK ni ada juga hujan sekali sekala... kalau tak hujan siang, hujan malam... sejuk la juga badan ni.


InsyaAllah semoga diberi kekuatan...


Dah 29 minggu, macam kejap je... hmmm lagi 2 bulan + -, Dr nak bagi sampai 36 minggu ++ insyaAllah... jadinya masa 34 atau 35 minggu nanti dia nak bagi MC yezzarrrrrrr... ehhh Alhamdulillah. Berehat kat rumah. Dah plan nak langgan streamy* bleh la YM dan juga update blog ;)


Dah guna losyen cap Pur**n plak... badan dah naik ruam. Gatal jangan cakaplah... macam nak garu dan garu dan garu... tapi tahan je la, sabarlah jari-jari.

Hujung minggu lepak rumah je, Sabtu MIL dan SIL mai buka posa kat rumah, plan nak goreng kueteow, tapi tadak plak kat Gia*t, goreng la bihun putih, tawar skit, tak berani nak letak garam banyak, sat lagi masin plak. Buat gulai ikan + bendi pun kurang masin... isk isk isk... tak kisahlah, bulan posa orang faham la tu. Depa duduk sampai 9pm ++ lepas tu kami dua orang lepak tengok TV ... bleh relax skit, sebab tak payah bangkit awal nak masak lagi, panaskan lauk je...

Sahur pagi Ahad tu, aku goreng nasi, panaskan gulai senang citer. Lepas tu lepak tengok TV jap, abang bulat ada kelas pukul 8am, dia seriau nak tido takut bangun pukul 10am, tak pe la... aku set alarm pukul 7am... insyaAllah jaga tu. 7.30am dia pi kelas... golek-golek jap... pukul 8.30am bangun la... kutip kain baju basuh... dan lepak depan TV, kebanyakan masa, TV tu tgk aku...

3pm, kami kuar pi Pasar R'dan...beli nasi lemak 2 bungkus, nasi dagang, mee goreng, yong tau foo, murtabak daging (banyak telur je...), air soya sebotol. Ke ke ke.... nasi lemak tu aku la yang punya... makan masa berbuka sebungkus dan lepas t'wikh sebungkus... sekarang ni tetiap petang ada orang suka buat teh tarik... yezzar... aku sukalah... sebab teh tarik minuman feveret ;)

Malam tengok drama kat Prima, hmmm apa punya cerita daaa... kadang-kadang cerita Rashid Sib*r ni boring gak... mesti sedih-sedih, tak bleh ka buat yang ada sedih ada gumbira, bulan R'dan kena cerita sedih-sedih ka? Pukul 11pm baru tido... payahnya nak cari posisi yang sesuai... tapi try la juga, abang bulat biasalah, tolonglah urut kaki kejap... tapi tiba2 dengar dia dah berdengkur... sabar je la.

Oklah... itu je cerita w'end yang tak berapa menarik... cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

10 comments:

KV said...

kv lps solat isya' harus mata tak boleh buka dah. Adoii...byk keje nak buat tp mengantuk. Huhu

Hazelsyd said...

Alinnnnn

Heaven nyer nampak life ko skrg huhuuu..makan, berehat, tido.... besttt

Take care yah!

Alinlai said...

kv,
lepas isya' tu kadang2 nak tido tapi nak tgk TV plak ke ke ke tapi make sure paling lewat pun 11pm la tido, sat lagi tak bangun sahur plak. Naya ...

hazel,
ohhh itu life masa weekend je, masa weekdays tak sempatlah... kat opis tak bleh tido sangat... sakit badan plak nanti ;)

Ilah said...

moga Allah beri kekuatan pada lyn. Lagi satu, jgn lupa mkn kurma waktu sahur pun, dalam kurma ada khasiat dan tenaga yang boleh bertahan sehingga berbuka.

~akuni~ said...

Weekend yang menarik dari weekend saya... heh heh heh...

Alinlai said...

ilah,
terima kasih :) iye... skrg ni memang pastikan sblm subuh tu makan kurma juga dengan susu, bagi tenaga skit :) Alhamdulillah mmg terasa kuat skit.

Ni,
iye ke? ahaks... menarik apa la dok depan TV je, nak berjalan2 malas dah rasanya.

PuteriSatu said...

alahai cik kak...dah 7 bulan ye...alhamdulillah...heran tul..klu orang lain peknen...kejap je dah 7-8 bulan..klu sendiri peknen..nak sampaikan 6 bulan tu jenuh...rasa bertahun...pelik tul...

Alinlai said...

puteri1,
ke ke ke...iye ke? isk ada ke plak camtu, mungkin rasa lama sebab dok kira hari kot?

Irfa said...

SALAM ALIN..
wah berselera betul bila dengar kau bercerita pasal makan.aku ni lepas buka je mesti ngantuk.tah bila nak terawih

Alinlai said...

irfa,
alahai kadang2 kami tido gak lepas maghrib, tarawikh tu dalam pukul 9pm ke atas... buat kat rumah je, abang bulat jadi imam :)