Friday, September 19, 2008

Berdebar-debar...

Salam,

Banyak sebab aku rasa berdebar-debar ni... antaranya:

  • Esok dah masuk 31 minggu kandungan... makin besar perut ni, makin berat badan, dan makin bengkak kaki....erkkkk tapi sabar je la. Yang penting aku sihat... dan babies sihat juga insyaAllah :)
  • Hmmm aku nak balik raya kat BM, janganlah AAsia banyak songel plak... yang penting surat Dr kena ambik dulu, lepas tu kena pakai baju yang loose... bagi nampak slim [erkkkkk.... slim ke?].
  • Barang-barang babies cukup ke?
  • Sampai la ni aku blom beli apa-apa ubat [jamu etc...] lepas bersalin... tatau nak makan apa, kalau tak makan ok kot....sebabnya mak jaga dalam pantang, mmg berpantang sungguh. Mau terkejut MIL aku nanti... tak pe bleh la depa belajar2 juga cara berpantang orang Utara ;)

Cukuplah kot berdebar-debar tu :)

Pejam celik dah 19 hari posa... esok 20 hari... wah, tinggal 10 hari seronok dan berdebar [isk... berdebar lagi...]

Dua orang dalam perut ni... sakanlah bergerak, tapi abang bulat haru sebabnya, kadang-kadang tu bila dia letak je tangan, terus diam ke ke ke... memainlah kot dengan bapa depa. Tapi aku rasa bukan pasal apa tu... depa bagi surprise skit, nanti dah keluar... sila la jaga bagi mak berehat skit kwang kwang kwang

Pagi ni dengan malasnya aku tak seterika baju, abang bulat la seterika baju dan seluar... kesian plak... tapi dah lama dia tak buat keja tu, dulu masa aku dok muntah2 di pagi hari, mmg dia yang seterika ... lepas je aku dah OK, memang ambik balik le keja seterika baju di pagi hari.

Oklah... nak solat dulu... selamat berhujung minggu dan berbuka posa :) cau cin cau.

~dariBMkeKK~

10 comments:

Ilah said...

lin, jgn risau sgt..nanti bila risau, lagi stress. Barangan babies, jgn beli byk...beli sekadarnya cukup, sebab... babies nanti cepat besar, kalau boleh, beli baju yg besar sikit, boleh pakai lama. Kalau yg newborn nye tu, 2,3 kali pakai je. Ok...apa2 pun, nanti insyaAllah kita sembang lagi bila balik kg nanti. o lagi satu, bab kaki bengkak tu, bila dah surut nanti, semakin dekat dengan labour day.

JahRera said...

salam alinlai,

dua orang dalam perut...wah, kembar ke?

InsyaAllah, dengan banyaknya orang yang mendoakan, semua selamat.

~akuni~ said...

Alin,
Saya tak perasan ni first pregnancy ke nih?

Take good care lah ye...

Alinlai said...

ilah,
ke ke ke... iye... tq tq...ramai yg pesan camtu, tapi biasalah makin dkt makin banyak difikirkan... insyaAllah jumpa nanti masa Raya :)

kak lela,
iye kak... kembar :) harap2 macam tu le... insyaAllah selamat semuanya

ni,
iye cik Ni, ini 1st time tu yg rasa berdebar lain macam tu :)

Hazelsyd said...

Alin,

Sweet la alin aku dengo ko citer pasai babies dalam perut tu.. hehe memain laks depa ngan daddy depa eks....syoknyer weh...

Aku doakan a smooth delivery for you yer...mommy nyer sihat, babies nyer sihat, daddy nyer pon sihat! hehehe..

Take care tau...

Alinlai said...

hazel,
terima kasih :) insyaAllah harap2 camtu le... sebab masa pregnant ni mak depa sihat2 je harap2 nak deliver nnt pun sihatlah juga ... aminnnnnnnnn!!! :)

Ayu said...

Mudah-mudahan hang selamat semuanyaaaa.. aminnnnnnn

Alinlai said...

ayu,
insyaAllah aminnnnnnnnn!!! :)

Zareda Norman said...

doakan semuanya selamat... raya pun hati hati..

Alinlai said...

zar,
insyaAllah...iye kena kurangkan seronok tu... extra careful :)