Thursday, September 04, 2008

Ramadhan Al-Mubarak

Salam,

Wah cepatnya puasa kali ni, dah 4 hari... isk isk isk... alhamdulillah dapat berpuasa. Ramai juga yang bertanya... boleh puasa ke? Boleh je... asalkan bangun sahur insyaAllah mampu lagi.

Berbuka cam biasalah 'riadah' di pasar Ramadhan yang suam-suam kuku. Tapi beli juga la tadak pilihan... sahur masak apa yang patut. Pukul 3.30am bangun, pukul 4am dah bleh makan... malas nak naik kejut abang bulat... aku akan missed call dia senang citer.

2 hari berturut-turut berbuka dengan nasi kerabu, beli kat gerai lain-lain... oklah juga, not bad. Tapi kalau hari ni pi situ lagi nak try nasi tomato plak ;)

Dah 3 malam ni kami tarawikh kat tempat yang berbeza, malam 1 kat masjid BP, malam 2 kat surau BERN*S, malam 3 kat masjid U... malam ni tataulah kat mana... silap2 masjid U lagi. Nak parking senang cuma jauh sikitlah.

Malam tadi lagi haru... lepas Tarawikh abang bulat pi futsal... aku pun pi la juga teman dia, lagipun hujan risau gak dia dok bawa kereta ulang alik sana sini... yang pelik tu keluar masjid hujan lebat... dekat-dekat futsal centre tu tak plak hujan... sejam depa berfutsal... aku main sudoku kat phone. Sampai rumah dekat-dekat 10.45pm, perabih nasi kerabu dan soya bean, lepas makan ubat krohhhhhhhhhh ... kena tido awal risau terlajak sahur plak.

Alhamdulillah.. bangun sahur cam biasa... hari ni goreng nasi + telur mata lembu, ingat nak makan kuih sagu beli kelmarin... eh eh eh dah habis dimakan oleh orang letih futsal. Ok je... bleh beli lagi hari ni kalau pi situ lagi. Tamatkan sahur dengan kurma dan susu Mam*l... tak minum dah AnM*m tak berapa sedaplah... oklah insyaAllah boleh diteruskan lagi puasa ni.

Kelmarin pi klinik pun nurse tu tanya puasa ke? hmmm puasa le akak oiii sat lagi sapa plak nak tolong ganti kalau dok tuang posa ke ke ke... dua orang dalam perut ni pun baik je... masa berbuka kemain lagi buat gimnastik berirama... masa Tarawikh pun sama... siang-siang cool je, tau la tu mama dia posa ke ke ke... makasih ye :)

Oklah... itu je update sempena 4 hari puasa... nak solat lepas tu nak lelap sat... ngantuk pulak. Cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

11 comments:

Ilah said...

Alhamdulillah, oklah tu boleh posa. Teringat dulu, siap pesan kat baby kat dalam tu, duduk diam-diam tau..umi posa..hehehe.

Alinlai said...

ke ke ke... ni dok pesan benda yang sama la juga + duduk diam2 dulu... jgn keluar lagi bagi Raya dulu :)

Ilah said...

hehehe..nanti tak sempat nak merasa ketupat la rendang la...harap2 ikut due date nya.

~akuni~ said...

Seronok pulak memikirkan orang pregnant kembar ni... mmm....

Alinlai said...

ilah,
ke ke ke... itu sudah semestinya... tak puas makan durian lagi ni, harap2 Raya ni ada lagi la baki-baki di luar musim ;)

Ni,
:) insyaAllah mana tau ur turn plak tahun depan ;)

Ayu said...

alinnnnn syok nya dengaq hang dok makan2 tu hehe
lagi syok dengaq yang ade 2 org dalam peyut tuh hehehe

take care
happy weekend

Alinlai said...

ayu,
iye makan dgn berselera ke ke ke... tapi kena la beringat juga sat lagi nak tarawikh payah nak bangkit :) hepi w'end to u too :) apa2 pun teringat2 bazar Ramadhan kat semenanjung... best !!!

sabrinaabubakar said...

bestnyer ada baby kembar...syok syok...

Alinlai said...

sabrina,
:) insyaAllah... harap2nya selamatlah semuanya

maR said...

kak lyn,
Selamat menyambut Ramadhan buat akak sekeluarga..

Alamak.... Ingatkan salah baca. Rasanya I am the last to know kot that you are pregnant with twins!

Multiple celebrations. Seronoknyaaa :)

Alinlai said...

mar,
makasih :) ke ke ke tak dak le, org kat sini pun ramai yg blom tau, saja le nak buat surprise sikit, kekonon la... tapi perut ni besar sesangat... tak bleh nak sorok :)