Friday, August 04, 2006

Minggu sibuk dan penat....

Salam,

Minggu ni terasa sangat sibuk dan penat... eiii jenuhlah nak menunggu lagi 10 minggu macam ni (semester ada 14 minggu), dalam seminggu Isnin, Jumaat dan Sabtu je memang free... Selasa ada 1 jam tutorial + 2 jam perundingan, Rabu 1 jam tutorial + 2 jam kuliah(petang...ngantuknya...), Khamis 2 jam kuliah + 1 jam tutorial + 1 jam perundingan + 2 jam tutorial erkkk.... petang Khamis memang letih lesu.... ngantuk sangat. So hari Jumaat memang aku relax habis, paling2 pun aku prepare untuk kelas hari Ahad (sikit-sikit je..), tapi tak pe sabaq dan terimalah hakikat yang keja macam aku ni banyak sebenarnya tapi buat-buat macam tak banyak...

Tahun ni memang research'sifar' tapi aku dah target 1 buku sblm akhir tahun insyaAllah !!!!

Tahun depan ... harap2 aku ready mentally & physically untuk bergerak ke mana-mana tempat sambung study
(boringlah ramai sangat yang dok tanya bila nak jalan, agaknya orang dah boring tgk muka aku kat sini kot...)

Apa-apa pun aku seronok sangat sebab bulan 9 ni balik kg, bulan 10 balik raya (kampungku lagi...) dan bulan 12 balik KL yesssssssssssssssss!!!!! Bulan 12 tu insyaAllah boleh la kalau nak dating dengan Achik dan sesapa yang sudi nak jumpa aku kat KL kwang kwang kwang.... balik sorang tiket pun dah ada, naik now ev_ _ _one c_n FLY.... sila isi tempat kosong ini :)

Ada cerita sedih sebenarnya.... pasal baju raya. Ceritanya macam ni...

Sblm pi jalan-jalan ke tanah besar hari tu aku ada beli kain 2 pasang (kat orang yang berbeza, 1 orang belanja, 1 bayar lepas dapat gaji), lepas ambik kain aku pi hantar kat kedai yang biasa aku hantar kain....tup tup balik dari bercuti-cuti tanah besar, kenkawan aku cakap kedai tu terbakar, kain aku pun terbakar sekali... erk erk erk tak terkata aku dengan berita sensasi tu. Yang aku pelik sikit pun aku tak sedih, walaupun ada 1 kain tu tak bayar lagi (tadi aku dah bayar hmmm....), ntah la ada orang cakap boleh pi tuntut gantirugi tapi kesianlah kat kakak tu sebab dia baik sangat... aku pun jadi malas + kesian nak pi tuntut apa-apa.... arghhhhhh kesiankan kat aku :(

Ada cerita gumbira .... pasal baju. Ceritanya macam ni ...

Minggu lepas abang bulat pi U*M, ada debat dia jadi hakim... (jemputan daripada U*M & Kementerian berkenaan), kalau jadi hakim debat kdg2 dapat elaun... dan dengan elaun tu gamaknya dia telah membelikan aku sepasang kain yang begitu vogue, tapi dah dia bagi aku ambik je la boleh buat baju pakai pi dinner... yessssssssss!!!!

Oklah...sekian saja cerita untuk minggu ni, selamat berhujung minggu :)

~dariBMkeKK~

8 comments:

marlinabaharom said...

cakap pasal baju raya.. kesian kat hang aaa.. abis terbakar baju hang tu. achik nyer baru semalam siap 3 pasang... lagi sepasang end of this month. sengkek beb...

ler.. bulan 12 baru jumpa?? tak per lah. hang contact nanti. bleh ler ajak blogger yang lain..

Zakiah said...

terbakar? kesiannyer dier..kesian akak tukang jahit jugak.

Ala takper abang bulat kan sudah beli baju baru...hihihih

maR said...

Alah sian kak lyn baju tebakaq, tapi dah ada ganti tuh, best la :)
Kami kat sini pon kalau tak silap my mom nak order baju... kalau tak silap la heehe...weh balik bm berapa lama?

simah said...

kira abang bulat nak sponsor satu tu ok la... eh kalau beli ready made bukan lagi murah ka?

alinlai said...

Achik,
bulan 9 ni pun balik gak, tak pa kita tgk macam mana...insyaAllah ada masa free boleh tu pi KL jap bukan susah nak ke area opis Achik tu kan? tungguuuuuuuuuu.... iye, terbakaq hangus kain2 tu sabaq saja la. Wah dah siap baju raya, banyaknya sampai 3 psg, opsss lupa 2 kampung kwang kwang kwang...

Zakiah,
iye...kesian kat kita, kesian lagi kat tukang jahit tu. Kena customer yang fussy tuntut macam-macam jenuh dia nak melayan, ke ke ke kain abang bulat beli tu vogue sangat kena pakai pi dinner je, nak buat baju opis tak berapa sesuai...tak pe ambik je esok lusa nak pi hantar kedai :)

alinlai said...

Mar,
sikit hari lagi sampai la baju raya Mar & famili... kali ni made in Alor Setar la kan? Depa buat sedondon kot? Balik BM 4 hari je... tgh2 semester ni tak boleh balik lama-lama nak mengganti kelas tu ada sikit malas la :)

Simah,
Iye... disebabkan kejadian terbakaq tu, dapatlah sepasang kain dia beli kat Kamdar, ok la tu. Memanglah ready made banyak + murah, tapi beli kain lagi bestlah feel dia lain sikit ha ha ha....

maR said...

kak lyn,
Haaa baju tu still kena upah kat kulim , sbb mama punya tailor tu kat kulim..
Oooo balik raya 4 hari saja? Kira ok la tuh... beshnya :)

alinlai said...

Mar,
ke ke ke...balik raya 15 hari, 4 hari tu balik bulan 9 ni...(tak lama dah tu...yesss) my sis konvo kat U*M, tumpang menyibuk la ...