Friday, August 11, 2006

Dah Jumaat....

Salam,



Hidup ini bagai lampu dinding
Yang dinyalakan di malam hari
Hidup ini bagai lampu dinding
Yang dinyalakan di malam hari
Apabila minyak sudah kering
Ia kan pasti padam sendiri
Apabila minyak sudah kering
Ia kan pasti padam sendiri



Pernah dengar lagu nasyid kat atas tu? Rasanya lagu ni dinyayikan oleh Kumpulan El-Sur*aya dari Indones*a. Hmmm mesej yang cuba disampaikan memang bagus...tapi rasanya untuk era millenium ni mesej tu tak akan sampai hingga ke sudah... tahu ke budak-budak era 80-an apa itu 'lampu dinding'?
Moral daripada lirik lagu ni... sesiapa yang nak buat lirik silalah pastikan lirik itu akan memberikan mesej yang sama pada mana-mana era... (bukan Erra Faz*ra atau radio E*a ok!)


Sekian sahaja N3 untuk minggu ini...kita bersiaran lagi minggu depan...selamat berhujung minggu dan ceria-ceria selalu ta ta.


~dariBMkeKK~

13 comments:

AnakMalaya said...

tu JE??? sabo je le..

alinlai said...

angah,
ke ke ke OK le tu daripada bersawang ...

PuteriSatu said...

aĆ” sesekali dengar lagu ni...memang syahdu..menusuk ke sanubari....terkesima sebentar...mueheheh...hebat bahasa ibunda aku ek....apa pun...lagu ni boleh menyedarkan kita sesekali...

alinlai said...

puteri 1,
iye...betul tu, tapi nak explain kat budak2 mcm mana rupa lampu dinding tu masak la juga :) tapi bagi kita yang faham...silalah insaf

marlinabaharom said...

lampu lip lap...khe..keh.. keh...

alinlai said...

Achik,
hah...orait gak tu lip lap lepas tu bleh tukar2 stail lip lap dan ada muzik lagi...macam masa raya org dok pasang keliling umah tu :)

sue said...

'hidup bagai lampu dinding..'

hidup hanya satu perjalanan yang singkat.

ibuVouge said...

ini maid yg cekap ni alin(rujuk blog nbk)tak sawang la blog ko ye
cepat dan tepat...

alinlai said...

Sue,
iye...memang singkat hidup ni pejam celik dah nak hujung tahun kita ni...bulan posa nanti lagilah rasa cepat :)

IV,
kwang kwang kwang...biasalah bayo gaji on time kenalah cekap dan cergas

Syikin said...

eh..nape macam tak de mood nak update blog je Alin?

alinlai said...

syikin,
he he he...ada ni dok kumpul idea. Sibuk sikit minggu ni + malas kwang kwang kwang...

marlinabaharom said...

elo fren... dah lupa nak update ker? lampu blom menyala kaaa???

alinlai said...

Achik,
ke ke ke dah ada tu...biasalah malap sikit lampu la ni maklumlah angin ribut sakan kat KK skrg ni. Sejuk ja cuaca bestttt!!!