Friday, August 18, 2006

Jumaat dah...

Salam,

Opsss dah hari Jumaat rupanya...kejap je kan? Sebelah pagi ni aku dah makan nasi 2 kali pagi nasi lemak dan pukul 11.30am makan nasi tomato, kalau lepas Jumaat ni makan nasi lagi tak tau la...penuhlah perut ni dengan nasi...

Hari ni abang bulat cuti...pagi dia pi driving range, lepas Jumaat ambik aku pi makan, petang ni dia nak lepak opis je (cuti pun pi opis gak ka???)

Pagi tadi punyalah malasnya nak mai opis...tapi lawan jugalah malas tu sebab minggu depan nak cuti Jumaat...nak pi berjalan-jalan yesss!!! Berenang-renang ke tepian ke...mana-mana la janji pi jalan-jalan cari makan ke cari apa ke tak kisahlah...asalkan bukan cari pasal.

Sunyi dah petang ni...minggu depan lagi sunyi, bila cuti sekolah orang ambik peluang bercuti juga, iyelah yang ada anak bawa anak jalan-jalan, pi beli baju raya ka...aku pun nak cuti gak Jumaat depan, sajalah nak menyibukkan diri juga ke ke ke...layannnnnnnnnnn. Esok tadak plan nak pi mana-mana, tapi tak la lepak rumah akan pi mana-mana juga tu, urut kaki ka, ukur shopping malls ka, mana-mana la...asalkan pi mana-mana.

Untuk kenkawan yang nak pi berjalan jauh2 tu...drive safely, don't drink and drive (bukanlah minum arak ke todi ke...minum air mineral dari botol masa memandu pun bahaya gak apa?) Kalau rasa ngantuk berhenti tido seround dua kat tepi jalan tu, make sure kunci pintu, sat lagi ada plak penumpang tak dijemput dah jadi cerita lain plak :)

Yang pasti starting from tomorrow ramailah orang yang akan berkenduri kendara, tapi awat tak dak orang jemput aku? Teringin nak makan nasi kenduri...(w'pun nasi kenduri sini kureng sikit rasanya), tapi feel makan kenduri tu lain kan? Tak pa la...dah tadak orang jemput kita masak nasi, masak lauk makan sendiri-sendiri la...

----------------------------------

Ok...aku tak lunch tadi, minum (or makan?) ABC je. Tak la special sangat pun tapi dalam menu ABC special. Ada cendol, cincau, laici 3 ketul...ais pun macam kasar je...kot-kot la ada aiskrim ka, kacang ka... memanglah tak kreatif, tak order lagi lain kali...baiklah order teh ais ka, teh tarik ka sahih tak expect benda lain...ntah apa-apa la kedai tu.

Alamak....ngantuk la pulak petang2 ni...nak tido ke tak nak tido ke tak.....???

Stop dulu...have a nice weekend everybody :)

Ta ta....

~dariBMkeKK~

p/s: he he he ampun...N3 ni merapu sikit idea lari, tapi tangan ni gatal je nak menaip ke ke ke....

13 comments:

PuteriSatu said...

wah ko..best jenjalan...
mari kita enjoy...enjoy with your married life....besshh..nikmatila kehidupan ni dengan suami yang tercinta....jangan fikir apa yang menyemakkan otak kan..kan..kan... sesama kita enjoy....

alinlai said...

yeahhhhh mari mari :) kenalah jenjalan nak membantu mantapkan ekonomi negara (kui kui kui....) kalau kita tak jalan-jalan cari makan kesian dekat usahawan2 tu :)

Sherin Almashor said...

Mai la ikut sherin gi kenduri kahwin kat kulim. heeehehe.. Nahh, dah ada orang ajak dah.:)

Nak gi mana cuti next friday tu? Enjoy urself..Enjoy ur weekend. Sedapnya makan hari ni ye? Nasi lemak, nasi tomato... mmmm... sedap tu. Malam nannti nasi apa pula agaknya? nasi briyani kot?

Zakiah said...

bestnyer dier...

tapi pantang betui ada orang cakap pasal food nih Siap description ABC ader aper. Ni dah kes naya!!!!

nak balik weiiii

Syikin said...

wah..nak jenjalan lagi..best tullah Alin. sib baik dpt suami pun yg sama citarasa - suka jalan2. dpt pasangan yg kontras mmg sabor ajeklah..tp dpt pahalalah kan sbb kesabaran tu.heheh.

eh..kulit yg rasa gatal2 tu camner? dah ok ke?

oh, pasal si sweetheart yg menang tu, adoii..dah jadi isu negara, sampai pak menteri gelar dia pelakon perasan. tp yg pasti tak taulah camner parents dia nak bersoal jwb ngan org lain.

kasutVINCCI said...

akak, selamat makan makan. Best tu!

simah said...

merapu ja.. apa guna ada blog kalau tak merapu kan?

Ayu said...

syioknyaaaaaa jenjalan.. weii ko kalu jenjalan KL habaq aku okeh???

alinlai said...

Sherin,
he he he jom jom....(tapi dah lepas dah kenduri tu...kalau pi silap2 kena cuci periuk belanga je) tapi sure enjoy makan kenduri kat Kulim tu...lauk mesti sedap2 :)

Zakiah,
opsss lupa plak ada pembaca di luar kawasan he he he...tak pa balik nanti makan puas2 segala benda tu...jangan sampai pengsan2 dah la...(erk..makan sampai pengsan boleh ka?)

alinlai said...

Syikin,
he he he...biasalah duduk jauh2 ni kenalah kreatif nak balik kg jauh sangat...jadinya pi jalan2 cari makan je la...tak pun jalan2 buang duit yang tak seberapa tu :) iye dapat pahala banyak kalau sabaq... sama-samalah kita bersabaq :)

KV,
iye makan-makan banyak...lepas tu dok haru kain ketat ke ke ke...tak pe la...bulan posa ni kita diet kan?

alinlai said...

Simah,
ye memang bijak, apalah gunanya blog kalau tak merapu-rapu... kalau dok merapu dengan orang silap2 kena sekeh kepala naya oooo :)

Ayu,
ok settttt....hang nak belanja chek makan2 ka? he he he....(makan-makan lagi...bestnya duduk M'sia kan?)

Ayu said...

mana hang ni weii :P

alinlai said...

Ayu,
ada...ke ke ke internet tak OK sangat dua tiga hari ni...