Monday, July 31, 2006

Cuti-cuti Beij*ng 2

Salam,

Ok ini sebahagian gambar2 kat Beij*ng hari tu...taadaaa...marilah kita mencuci mata :) sambil kita menyimpan duit kot-kot boleh kita pi sama-sama lain kali :)

Tengok gambar 1 ni dekat-dekat... apakah benda ini? Ada patung kat depan pintu.... apa patung tu dok buat? hmmmm.....

1.

Hmmm benda kat atas tu ada dalam replika pagoda kat bawah ni... sungguh bersenikan depa ni? Kagum sangat-sangat...

2.

Welcome to the Gr*eat Wall of Chi*na (gambar 3 & 4)... terasa begitu terpegun dengan tempat ni...rasa tak percaya pun ada sebab akhirnya dah sampai ke sini... best best best. Kat keliling ni ada ramai org jual souvenirs, boleh tawar jangan malu2... apa lagi aku dengan abang bulat pun sakan la menawar pening kepala penjual2 tu...tapi awat depa jual juga kat kami he he he...

3.

4.

Tia*n An Mein Sq. & Forbid*en City (gambar 5 & 6) Ramainya manusia kat sini....eiii dah la panas, tapi redah je la... mujurlah 6 orang je dlm trip kami senang tourist guide nak handle...kalau ramai tak tau la macam mana ada pulak yang hilang ke ke ke...

5.

6.



Beijing dan basikal tak boleh dipisahkan... sungguh berani orang situ berbasikal sebab driver brutal gila... lampu merah pun main redah je sesuka hati... memang tak berhemah la... tapi tadak pulak kes kemalangan ngeri kat sana... tak faham juga kadang-kadang tu.

7.

Masjid Nan Dou Ya, masjid kat situ kebanyakannya ada papan tanda dalam Bahasa Malaysia ke ke ke...maksudnya ramai orang M'sia pi sana... shopping la apa lagi...

8.

Alien's St tempat shopping (free market), boleh tawar menawar dengan sakan sekali, kat sini la aku dapat beli blazer yg berharga RM40 ha ha ha...harga asal RM100 ke ke ke...sabaq je la orang menjual tu. Tapi sapa suruh dia jual kat aku :)

9.

bersambung.....

~dariBMkeKK~

2 comments:

simah said...

bestnya tengok hang enjoy kat sana.. kira beg mesti over load pasal ada orang tu shopping sakan kan?

alinlai said...

simah,
ohhh sudah boleh online :)
beg tak la terlebih2 berat sebab group checked-in, alah budak2 tu bukan beli banyak sangat benda berat2, kami je yang membeli sakan itu ini, yang pasti kami telah membeli beg besar yang muat barang2 tu kwang kwang kwang