Tuesday, July 11, 2006

Sibuk...???

Salam,

Bermula dari kelmarin sampailah 3 bulan yang akan datang ni aku dan kawan-kawan akan sibuk semula...eiii pening pulak tgk ramai sangat manusia dalam kampus ni... tapi demi anak bangsa aku redah juga...cheewah layannnn....

Kelmarin sampai je opis ramailah yang mai minta pengesahan itu ini, minta pendapat pasal itu ini... tapi yang bagus tu aku OK pulak kali ni...layan pun bagus je...tak taulah sampai bila ke ke ke... ataupun belum ada yang perangai pelik-pelik...kalau yang mai jumpa tu perangai pelik sikit memang kena sound la...ada ka panggil 'mentor' kat aku...so dia tu 'protege' ka? isk isk isk... (kami ada sistem mentor - mentee kat sini... setiap org ada beberapa org pelajar yang akan dipantau sepanjang pengajian...)...tahun ni kalau ada yang panggil aku 'mentor' aku nak nyanyi... "tunjuk ajarku SIFU..."

Kelmarin dan hari ni ada Viva pascasiswazah pulak... aku kena jadi penilai ke-2 kena pi dengar juga, yang best tu penilai luar dari U* tu my Prof masa master dulu... 2 kali aku ambik kelas dia ke ke ke... sapa sangka lepas beberapa tahun aku dah berdiri sama tinggi dengan dia pulak jadi penilai, dia ingat lagi dekat aku... so boleh la sembang-sembang dengan dia isu itu ini kat U* tu... lagipun masa nama dia dicalonkan untuk penilai luar aku sokong seratus persen sebab dia ni bagus... dan memang well known la dlm bidang dia... tapi kalau nak minta dia jadi penyelia untuk PhD aku tak berani la ke ke ke... dia hebat sangatlah...malu pulak nanti, kita ni biasa-biasa je.

Sat lagi kena pi dengar lagi Viva tu, tapi hari ni sampai t'hari saja...relaxlah sikit kelmarin punyalah ngantuknya petang tu...lepas Asar sempat aku tido kejap. Lagipun kelmarin penat sebab maklumlah bangun awal tgk Final... tapi 2nd half tu aku ngelat juga, tido je... abang bulat kejut tgk penalti...lepas tu lelap lagi...sedar lagi sekali tgk Italy dok julang piala dah... bangunlah solat, lepas tu sambung tido...kena bangun awal sebab kelmarin pendaftaran kursus...alamak pening kepala dah...(sapa suruh bangun????)tak pe la 4 tahun sekali nak merasa suasana tu.

Tapi OK lah...it's over now...insyaAllah panjang umur jumpa kat Afrika Selatan 4 tahun lagi...moh kita kumpul duit sehari 5 kupang buat tambang ke sana :)

Stop sini dulu...ciao ta ta....

~dariBMkeKK~

14 comments:

Sherin Almashor said...

Alin, today Sherin merupakan orang pertama merasmikan blog u ni. Ada hadiah tak? :)

Sibuk juga jadi mentor ni ye? Takpala, nanti bila mentee berjaya, u akan rasa bangga Alin..

Ok, 5 kupang cukup ke agaknye nak nanti nak terbang ke S. A?

maR said...

Kak lyn,
Org baru dok kata kat husband org, nak ajak pi SA next yr kehkehkeh.... kalau ada rezeki bestnyaaaa hehe

simah said...

mentor mentii....still ada sistem ni.. borng sious..tapi tak pa alin..hang berbakti kat orang..banyak pahala hang..

layan jer budak budak baru..class bila start?

alinlai said...

Sherin,
ada...nak hadiah apa? tapi kena mai sini le :) baru bleh bagi hadiah tu. Iye memang betul masa budak2 tu grad (yang grad dengan result bagus le...) seronok sangat2... hmmm kita usahakan agar 5 kupang tu cukup untuk ke sana 4 tahun lagi ke ke ke...

alinlai said...

Mar,
bestnya...orang kata cantikkan kat sana...eiii macam nak usahakan agar projek simpanan 5 kupang sehari berjalan lancar untuk beli tiket k/terbang dan untuk pi jalan-jalan kat sana kwang kwang kwang...

alinlai said...

Simah,
ada lagi...bukan budak je boring, kami pun tumpang boring juga ke ke ke...insyaAllah banyak pahala janji ikhlas kan? Kelas dah mula esok petang...baru siap print silibus dll...2 kelas pulak tu, tak campur tutorial lagi erk......

marlinabaharom said...

**Tunjuk Ajarku Sifu??** so sekarang bukan sahaja hang berdiri sama tinggi ngan penyelia hang tu, tapi jugak dah sama hebat ngan Adik Manis si Mentor itu....

alinlai said...

Achik,
iyelah bijaklah Achik...isk kiranya makin hebatlah kan.. setaraf dah dengan adik manis tu, *tunjuk ajar ku sifu * ke ke ke... tapi lawak tau bila budak2 baru tu masuk opis dan cakap *saya nak jumpa mentor...* eiii nak cepuk pun ada gak

tgazfa said...

sehari 5 kupang?? hehehe .... aku kena contohi ni ..

tee said...

tak de depa bagi award The Outstanding Mentor of The year? huh, kalau ada mesti alin dapat nyer.. maklumla alin ni mesti sporting giler nyer. tak pun buat la undi SMS, cam realiti show yang berlambak-lambak la ni.. gerenti menang kut? :)

alinlai said...

Fara,
hah moh le kite kempen sehari lima kupang...kalau tak dpt pi S.Africa, dpt pi southern Thailand pun ok gak bleh shopping kwang kwang kwang....

Tee,
isk idak le sporting sangat...awal2 layan bagus la... bila dah masuk kelas semua orang kalau boleh nak lari... biasalah tu kenala berlakon juga kalau tidak budak2 naik lemak... he he he undian sms, ok gak tu bleh usulkan ke pihak atasan ahaks...

Moon® said...

Mentor mentee jangan jadi mak mentee udah ler yee alin.

Tak pe mula2 lembut lepas tu jadilah garang.. tapi jangan dera anak orang sudah. Hahaha

alinlai said...

Moon,
tak dera fizikal...dera mental je tak le orang nampak sangat ke ke ke...

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »