Friday, July 07, 2006

Cerita hari ini....

Salam,

1.Hari ini hari Jumaat bersamaan dengan 772006 Masihi dan 11J'Akhir1427 Hijriah...

2.Hari ini saya dapat siapkan 1 laporan di sebelah pagi dan sedang menyiapkan 1 laporan lagi di sebelah petang, manakala 1 laporan lagi buat kat rumah...

3.Hari ini saya terbaca dalam blog mana ntah (hah! Kantoi banyak sangat baca blog sampai tak ingat...opsss)pasal kes budak botak vs tunang dia, tapi malas nak komen lagi, biarlah mereka dengan masalah mereka, pandai-pandailah uruskan ye adik-adik...

4.Hari ini ada lagi cerita pasal adik manis dan rahsia perkahwinannya...si Datuk pun dah pandai jawab 'no komen' hmmm jawapan artis tu...

5. Hari ini saya pergi makan Beriani Gam kat Wism* Merd*ka...(anak menakan saya kata Beriani Singgam...) nyum nyum lazat dan berkhasiat disukai ramai....

6. Hari ini hari terakhir untuk tahun ini untuk saya dan kawan-kawan merasai kedamaian di kawasan kampus, kerana bermula pada minggu depan kampus akan dipenuhi oleh pelajar baru dan lama (erk...pening pening...)

7. Hari ini cuaca agak panas...sama seperti 2,3 hari yang lepas....

8. Hari ini saya telah membeli bunga kan*an, daum kes*m, tim*n, dan beberapa bahan untuk membolehkan saya menghasilkan kuah laksa untuk di makan bersama laksa yang akan dicelur sehingga lembut ... nyum nyum sedapnya...

9. Hari ini hari Jumaat esok hari Sabtu dan lusa hari Ahad...

10. Hari ini kita kita kerja esok dan lusa kita bercuti....selamat berhujung minggu semua :)

Bye ta ta ciao cin cau

~dariBMkeKK~


18 comments:

Hot Mama said...

Cepat sungguh masa berlalu, its already Friday.. Tapi kadang-kadang HM rasa masa berlalu terlampau slow la pulak... Hmm pening2.. mungkin pasal now musim panas giler!

alinlai said...

HM,
Ingatkan kat sini je panas macam tu, eiii memang tak tahan pening kepala kalau duduk lama kat luar, bangun tido memang baju bau semacam je sebab berpeluh-peluh. HM rasa masa slow sebab tak sabar nak tgk baby tu :)

maR said...

kak lyn,
org ni kan, dah rebuih spanish makerel (regular ikan temenung, indian makerel, tak jumpak laei), tapi kena masukkan dlm freezer sbb kemalasan melanda.. sungguh teringin nak makan laksa kedah wooo... nanti upload la gambaqqq plis plis pliss

simah said...

selamat berhujung minggu.. iyea la masak dan makan la laksa tu.. jangan sampai terhangit bahagian bawah kuah laksa dah.. :0)

Zakiah said...

laksa..hantaq mai satuuuuu pinggan

Ala budak botak dan tunang tu...saya rasa punbegitu juga. Selama ni udak botak tu diam ajerrr...tapi diam diam pun sempat memancing. Entahla....aper aperla janji bahagiA!!!

tee said...

selamat berhujung minggu.
*wuz ere*

ibuVouge said...

alin..lepas ahad senayan, then selasa..pastu rabu dan khamis..jumaat..*wink*wink*.. kau tahu maskudku....hehheh

alinlai said...

mar,
alahai...laksa sudah dalam perut la tak sempat nak ambik gambar..sedar2 dah licin :) ehh ok je tu spanish makarel ka apa ka janji ikan, ada bunga kantan, daun kesum, asam keping jadilah kuah laksa... laksa dah habis makan bihun goreng + kuah laksa yummy!!!

simah,
he he he...iye, dok tgk TV je sedaq2 hangit plak kuah laksa kan...laksa ku menjadi sedap sebab buat sikit je...biasalah benda kalau makan berebut2 memang sedap :)

alinlai said...

zakiah,
ok laksa siap...nak minum apa dik, teh tarik ada, sirap limau ada... air suam pun ada :) budak botak & kontroversi mana bleh dipisahkan...

Tee,
selamatttt....tapi boring sikit sebab konsert tak best langsung...eiii

IV,
he he he....dok kira hari je la kita ni kan...weekend ni sure orang KL balik Perlis...tu yang dok *wink wink* tu kan...iye ku tahu maksud mu itu ...

marlinabaharom said...

lyn.. kemain hang mengira hari yer! achik weekend tak rest. sabtu keje.. ahad keje..(kena jaga org main golf!) ponek den!

alinlai said...

achik,
wah buat OT ka? Jaga orang main golf minta elaun la juga :)
last Saturday pun org sini pi main golf, duduk rumah je la layan TV + mkn laksa ke ke ke...

auntylela said...

tang budak botak vs tunang tu, anggap aje tak ada jodoh. Bukan salah massa media, bukan salah orang 3, bukan salah sesiapa...mmg tak de jodoh. Setuju ailinlai?

Syikin said...

dah beberapa hari panas, awal pagi ni tiba2 hujan pulak, tp taklah lebat..gerimis aje. dah stop.tp masih mendung.

ok..selamat melayan kerenah pelajar2 baru n selamat mengajar semula :)

alinlai said...

Kak Lela,
saya setuju sangat2...dah memang tadak jodoh apa nak di kato ... media M'sia saja nak besar2 kan isu ni...maklumlah boleh buat duit, geram juga dengan media kat sini.

alinlai said...

syikin,
kat sini pun...mak aiiii panas sangat2, bangun pagi berpeluh-peluh, pagi ni redup je...mendung... tapi mendung tak la bererti hujan, harap-harap hujanlah

Ayu said...

alin, hubby kite kat KK sana nun demam shian dia.. rupanya panas ek kat sana...

alinlai said...

Ayu,
sini panasssssss sangat....ntah la bila nak kurang kepanasan ni kalau tak tahan memang boleh demam

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. play craps incorporating green cards Lo didrex Better than propecia real estate listing archives texas lottery past results digital printing part time jobs philadelphia Baccarat crystal discounted olympic games Operator assisted conferencing Plastic surgeons modesto side effects of wellbutrin prozac xenical Chin acne http://www.canon-gl2-digital-camcorder.info Adrian michigan tire dealers