Monday, July 24, 2006

Cuti-cuti Beij*ng

Salam,

Alhamdulillah... dah selamat sampai tanahair... the trip was superb & enjoyable one... cannot describe la.... pics will upload later... bawa kamera tapi cable plak tak terbawa ke opis ni... so tak dapat la nak transfer :)

Nanti bila dah ada gambar barulah seronok sikit nak citer...

Seminggu bercuti sakan... berita tsunami pun tak tau sebab kat sana news dalam bahasa yang tak dpt kita faham... ada news in English tapi lebih banyak citer pasal ekonomi negara dia... tak kisah la tu... balik hotel pun untuk mandi dan tido je... keluar seawal 8am balik around 9pm, berjalan, makan, berhenti solat kat masjid, berjalan dan makan.... balik letih krohhhhhhhh.....

Untuk sesapa yang ada peluang ke sana silalah... nak shopping memang best, jangan segan nak tawar menawar... komunikasi tak dak masalah sebab ada peniaga yang boleh cakap Melayu, tunggang langgang pun tapi dia boleh faham kita dan kita boleh faham dia... sebabnya ramai sangat M'sia pi shopping kat sana... camno pun rasanya lepas Olimpik 2008 ni barang mungkin akan naik harga ... sebabnya, bila makin ramai pelancong ke sana ada peluang untuk orang sana ambik kesempatan, standard la tu...

Tourist attractions pun banyak... dan memang dijaga dengan baik sekali... dan tercapailah hasrat nak ke Tembok Besar itu... cantikkkkk....tapi penatnya mendaki anak tangga, habis nafas...tapi redah juga sebab bukan senang nak sampai...hajat hati nak pi lagi tapi abang bulat ku dah sound...hmmm kalau asyik pi Bej*ng je bila nak pi Umrah (ke ke ke....) opssss iye next trip insyaAllah, Umrah & Ziarah insyaAllah....aminnnn!!!!

Kalau nak tengok muka kaum Cin* yang pelbagai pi la sana... ada muka macam omputeh, ada muka macam Arab, ada muka macam India... tapi cakap Cin* maklumlah negara besar dan berjiran dengan macam-macam negara...lagi seronok.... kita juga akan menjadi tumpuan sebab tak pernah tengok orang pakai tudung gamaknya terasa macam selebriti la jugak kwang kwang kwang...

Skrg ni musim panas... tapi Alhamdulillah... masa sampai sana hujan lebat dan cuaca begitulah elok sekali, berangin je... sejuk sikit. Hari ke-2 pun masih OK, hari ke-3 saja yang panas sikit.... tapi tetap maintain berjalan-jalan... hari-4 kemuncak percutian... seharian bershopping, ke ke ke... best best dan best....

Ok.... stop dulu...sesi memanaskan N3 untuk kali ni... till then ciao!!!!

~dariBMkeKK~

17 comments:

ibuVouge said...

wah alin...ada slang beijing sket dlm cite kekkekeke...
bleh jadi model tudung tu...

ko tak rindu pekasam ke...

alinlai said...

IV,
dah sampai sana...itu pekasam tidak lagi dirindui ke ke ke... skrg ni rindu satay kambing ala beijing kwang kwang kwang...

tee said...

bestnye dapat jalan-jalan kat Beijing. memang barang kat sana murah. yg selalu orang rembat langsir, cadar, beg, dll.. cepat la post pic kat sini ye.. :)

maR said...

haaa tak sabaq nak tunggu gambaq niii... bestnyaaa. kak lyn accomodations murah ka mahai eh? best la kalau bulih bawak my mom and dad sekali kalau ada rezeki nak pi kan...

marlinabaharom said...

bestnyaa... bila lah rizq nak besar nie supaya dapat ditinggalkan sementara mummy & daddy gi jalan jalan bersoping!

Anonymous said...

Hai Alin,
First time singgah sini, was blog hopping, kerabat sana, kerabat sini, last last terjun sini, tak tau macam mana nak tulis e-mail kat Alin, sebab nak tanya satu perkara penting, berbunyi:kat mana nak carik daun kesum kat KK nih? Maz dok outskirt KK, kat Lok Kawi area lah, asal utara gak, ngajar kat sini gak..dok carik daun kesum kat tamu, tapi tak jumpa, salah tamu kot..anyway, hope that Alin can e-mail Maz, salam perkenalan dari Maz.

Anonymous said...

Sorry,
Email Maz: missmazh@yahoo.com :) Salam perkenalan.

alinlai said...

Tee,
iye...memang seronoklah tgk cadar, langsir kat sana ... tapi nak membeli tu payah le sebab nanti ada orang tu tanya...hmmm bukan benda ni ada jual ke kat KK ha ha ha... so beli benda yg tadak jual or memang mahal kat KK je la... biasalah tu...kalau pi sesama pompuan agaknya ribu raban la habis RM ...

Mar,
kalau nak pi sana ikut travel agency... semua dlm satu kos (hotel, makan, travel guide, transportation...)kat sana nak mkn senang, nak pi masjid pun senang sebab ramai muslim :) nak shopping lagi senang he he he....

alinlai said...

Achik,
he he he tak pa bawa je budak kecik tu pi juga, best shopping... jadi rambang mata semua nak rembat, sabaq saja la... kalau pi semua pompuan agaknya semua nak beli ni ada org lelaki... faham2 la... ada je soalan macam ni perlu ke beli yang ni? kwang kwang kwang

alinlai said...

Maz,
Ok dah e mel tadi :) nak buat kenduri laksa ka?

Moon® said...

Syoknya dengar.. mesti banyak bershopping eh.. insya allah ada rezeki lagi gi umrah pulak kan..

alinlai said...

Moon,
insyaAllah gitu le planning yang ada setakat ni :) dok pi shopping je rasa bersalah la juga ke ke ke

tgazfa said...

(still tunggu gambar nih .. jgn lupa gambo2 brg2 yg dishopping okayy)

alinlai said...

Fara,
ke ke ke...malangnya tak sempat snap pics barang2 shopping tu sebab excited sangat ya ampunnnn :)

alinlai said...

Maz,
ehh dah dpt cari daun kesum? so bila la nak buat laksa tu? ke ke ke... kat pasar besar dpn survey ada jual

Anonymous said...

Keep up the good work Addiction detox rapid vicodin Wheelchair fight subaru enfine sensor diagram subaru impreza sti spec c subaru sumeragi icons subaru home usa White papers research voip Vintage cocktail dress Action bextra class illinois http://www.table-tennis-bat.info/Upperbodystrengthtrainingfortennis.html Web design for pdas adult movies Buspar free shipping Colored+toric+contact+lenses Video conferencing applications life insurance Sole custody in divorce for mother

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »