Wednesday, July 12, 2006

Aku, makanan & HP....

Salam,

Punyalah bersemangat nak start kelas...unfortunately aircond pulak tak bersemangat....hilang semangat aku dan budak-budak tu...berpeluh-peluh dah...sempat bagi silibus, bebel sikit... cukuplah untuk hari ni... isk kena pulun la 2 minggu lagi...isk isk isk

Malam tadi pi mkn kat CP, ada satu kedai ni the foods memang ngam la dengan tekak aku... order nasi daging merah... masa dok makan (dengan tekun...sebab lapaq...) adalah sorang mamat ni dok main dengan tones dalam HP dia, kejap-kejap lagu ini, kejap-kejap lagu tu... aku dah hangin sebab eiii dah la penat, lapaq ada plak orang mengganggu konsentrasi.... pelan-pelan aku berpaling....then aku sound

"adik...boleh tolong tak...akak nak makan ni...nanti ...**sambil buat aksi tercekik**"

terus budak tu minta maaf dan pi duduk kat dapur kedai tu (ke ke ke....) dia termalu gamaknya...

Abang bulat tergamam juga tapi lepas tu dia pun nak tergelak, boleh dia kata...hmm sure budak tu tensen sebab tak boleh nak main dengan HP dia lagi... ntah-ntah dia tengah boring tahap cipan ke.... apa-apa pun nasib badan le dik oiii ... isk so irritating... I was so hungry at that time...

Tapi lepas tu aku rasa bersalah pulak... apa-apa pun harapnya adik tu tak cam muka aku lagi lepas ni... or jangan pi makan kat kedai tu dalam waktu terdekat ni... fuh....

Isk...garang ka aku ni???

Sebenarnya....kalau orang tak kenal memang orang kata aku ni sombong, garang dan yang sewaktu, tapi bila dah kenal...hmmm tidak le ... kadang tu aku berlakon je, especially with my students... bila depa dah di tahun akhir, dah nak grad aku boleh je nak sembang-sembang ramah tamah, bukan apa... kena pandai psiko kalau tidak tensen tau.... budak-budak ni kalau kita buat baik depa jadi lemak berkrim semacam je... aku malas nak layan kadang-kadang tu...

Apa-apa memang tindakan aku malam tadi tersangatlah drastiknya... lawak lawak...

Oklah stop sini...ciao ta ta

~dariBMkeKK~

20 comments:

Syikin said...

dah kena jadi mentor ke?

eh, nape tak mo amik lecturer tu jadi penyelia phd nanti? lagi best sebab dia kan bagus, jd lagi banyak ilmu baru yg alin dpt nanti, terutama dlm bidang penyelidikan.

hehe..baguslah tegur budak tu..dia anak tokey kedai tu ya? at least ajar dia cara nak hormati org lain kat public, jgn fikir seronok sendiri aje :)

Zakiah said...

bagus bagus. Saya suka orang macam nih. Direct sound. Saya kengkadang pernah gak buat camtu especially kalau dah bengang tahap cipan. Adakan pi main hp. akai takdak ka

alinlai said...

syikin,
memang kat sini ada sistem mentor-mentee...semua lect. kena jadi...so layannn je la ke ke ke... ada alasan lain lagi sebab tu tak nak buat phd bawah that prof. dia dah ramai sgt. calon phd tak termampu dah dia kata... lagi pun saya tak nak lah balik belajar kat tempat yang sama...nak ubah angin gak :)

alinlai said...

zakiah,
iye...sakit telinga dok dgr lagu2 dari HP dia tu...eiii macam dia sorang ada HP, lagi satu yang boring kalau ada yang tak pandai2 off HP masa kelas atau dlm majlis2... yang saya perasan orang yang sama je HP dia akan berbunyi tak tau sama ada dia tak pandai off atau memang tak prihatin...

Sherin Almashor said...

Wah..garang juga ye?hehehehe.. tak le juga kan. Kita dah letih,letih nak enjoy makanan (nasi daging merah mmg sherin nye fav juga), dah tu dok main dgn hp dia.. hehehe..

marlinabaharom said...

hang bukan garang lyn.. hang bermuka selamba! tapi ingat.. jgn makan kat kedai tu dlm waktu yg terdekat.. takut budak tu yg amek order hang.. pastu erm.. paham paham lah!

alinlai said...

Sherin,
ke ke ke...sajalah aksi spontan tu akan berlaku bila kita lapar, penat dan bila tak selesa dengan keadaan...sedapkan nasi daging merah tapi bila masak sendiri tak jadi la...kena pi tanya tukang masak kedai la macam mana dia buat daging merah tu :)

Achik,
iye setuju...lepas ni kalau pi pun makan nasi campur je la...tak nak order lagi, mujurlah kedai tu kami pi sebulan sekali kadang berbulan-bulan baru pi, harap2 budak tu tak dak la kalau dia ada kena doa banyak2 la...tq for the reminder :)

Sherin Almashor said...

Alin, lepas u tanya share le resepi dgn I ye? Sedapla.Kalau cuba sendiri tak sedap camtu.. :)

alinlai said...

Sherin,
ok je :)

Hot Mama said...

uih kita dulu takut kalau muka teacher garang.. hehehe
tapi over frendly tak bagus jugak kan.. nanti kena pijak kepala

alinlai said...

Hot mama,
ur rite...jgn bagi students rasa selesa sangat dgn kita...biar ada gap sikit, barulah dia akan rasa hormat sikit...budak2 skrg ni lain macam sikit fe'el dia :)

Ayu said...

I can imagine that irritating situation hahahahahahaha sbbnya? been there and done that! hahahahahahaha

garangkah kita alin? hahahaha

alinlai said...

Ayu,

garang kot ke ke ke...or kita ni jenis straight forward tak bagi chance punya kaki kwang kwang kwang...sabaq je la...tapi chek tak pernah la pukul orang dengan payung ha ha ha...lawak sungguh :)

tee said...

budak tu baru beli henpon baru kut. tapi, ye la macam dia aje yg ada henpon..sungguh irritatingnyer..

tak pi jalan-jalan ke hujun minggu ni?

Ayu said...

alin hahahaha mengata aku nampak hahahahahaha takpa aku memperjuangkan nasib kaum wanita hahaha sbb tuh aku ketuk pala dia dgn payung hahahahaha

alinlai said...

Tee,
agaknya la tu baru beli kot, sbb lagu2 dia terkini la juga, tapi isk sakit telinga dok ngong ngeng ngong ngeng...dah la lapaq time tu ke ke ke dah kena sound sedas....nasib le dik oiii

Ayu,
iye...tindakan yang memang cukup2 berani, idup Ayu :)

seorang aku said...

bagi aku, alinlai tak garang cuma tegas dan jenis tak kisah... tak salah apa yg alinlai buat, itu hak alinlai gak... aku ingat lagi, masa bujang dulu, keluar makan dgn pak we tpi bkn asben la... ini cinta ke2 tpi tak jadi gak... tak der jodoh... masa masih kat kampus la ni... area bangsar tuh... masuk ja nak cari tempat duduk, baru jer capai kerusi, dah kecoh 3-4 org serbu tanya nak order apa siap wat iklan itu ini.. hangin gak... terus ja aku ckp: boleh tak bg sy duduk dulu... tersenyum kambing la depa semua tuh... sengih jer pak we aku masa tuh... sbb tu ker dia tinggalkan aku? tidakkk... dia jumpa balik mata ayer dia masa sekolah dulu... pasrahhhh jer lahh

ibuVouge said...

kakakkakka
ko mmg minah selambala alin..
iv tersenyum baca sbb kat sini iv pun org kata garang..cam ko kata lah, kalau bagi muka lemak berkrim.
so sudahnya staff iv kata iv garang, tapi suka senyum..ada ke????

alinlai said...

Seorang Aku,
hah yang macam tu pun hangin gak, kadang2 tak sempat kita duduk ramai dah kerumun nak minta order, bagi la kita bernafas dulu...isk rimas jugak kadang2 tu :)

IV,
ke ke ke...iye kita bukanlah garang, selamba je kot ... tapi best juga berlakon garang ni sebab orang tak la nak naik kepala, tapi kalau budak2 ni tau perangai sebenar sure la pecah rahsia kenalah kontrol je ....

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »