Monday, March 23, 2009

Spring... sejuk???? hmmm

Salam,

Sihat ke kenkawan? Kami kat sini Alhamdulillah sihat... kekanak lagi sihat, depa ni kebal sungguh, ada cahaya matahari je badan depa dah berpeluh sakan... iskkk kita ni payah-payah nak kuar peluh. Tapi asalkan depa sihat oklah tu...

Lepas cucuk 2 jarum minggu lepas adalah demam sikit...tapi yang lega skit dengan kekanak ni, walaupun demam... tetap minum susu dengan bergayanya. Tak le macam tak selera ke... hmmm ikut sapa la gamaknya ;)

Yang best tu skrg ni depa dah bleh pegang sendiri, dah bleh minum sambil baring... malam-malam berbunyi jer, buat susu sumbat terus diam ke ke ke... dah le aku dah set tido jam 7pm ikut arahan plak tu... bertindak mengikut arahan la kiranya. Kwang kwang kwang.

Spring skrg ni... ada la bunga yang dah kuar, tapi masih sejuk sebab sini berangin... eiii harap-harap bulan 4 ni ok, supervisor aku cakap biasanya bulan 4 memang cantik... kalau nak berjalan-jalan area sini baiklah masa bulan 4 tu... summer pun kadang-kadang sejuk sebab hujan ataupun sebab angin kuat...hmmm sabar je la.

Petang Jumaat aku buat gempaq... biasanya kalau masak memang aku buka tingkap luas-luas takut la nanti asap berbunyi plak alarm... ntah macam mana bleh terlupa... tetiba jer bau nasi hangit ... dok melayan budak-budak ni le... ohhh masa tu tetiba dua-dua orang nak susu... dok menangis... dan tetiba juga disebabkan asap nasi tu alarm sudah berbunyi daaa.... apa lagi makin kuatlah depa ni teriak... teruslah aku buka pintu depan... bagi tau guard yang aku la yang menyebabkan bunyi alarm kwang kwang kwang.... sure menyumpah budak-budak yang dah turun ingatkan ada kebakaran ke apa ke... maaf deh... ngak sengaja.

Hah ini gambar terkini bam bam dan bim bim... yang bergaya sakan sambil minum susu. Kalah anak orang putih, bleh lagi pakai seksi-seksi kat tempat sejuk... layan je la janji tak nangis. Dahi tu bertampal dengan cool fever... demam sebab kena cucuk di paha kanan dan kiri. Cian depa...

Ohhh ini bukan angkasawan ye... tapi bam bam dan bim bim sblm masuk kereta... Alhamdulillah depa ok je duduk dalam ni... diam je menikmati pemandangan. Hmmm dah sama sangat muka depa ni... tak pe nanti kita beli gelang ye. Nak gelang tangan ke kaki? Gold or silver? White gold??? ok je white coffee mama belikan he he he

Bim bim menikmati pemandangan alam semulajadi sambil mencari ibu jari nak hisap la tu...

Bam bam minum susu sambil termenung dan bergaya santai...

Posted by Picasa
Ok... sampai sini saja... cau cin cau :)
~dariBMkeKKkeSTIR~

14 comments:

Hazelsyd said...

Alinnnn,

comei nyer bam bam and bim bim.. cium bebanyak sket utk aku eks hehehe geram betoi!!

anyway, pasal alarm tu kan hehe aku pon penah gaks kena skali..masa tu buat lamb grilling kat dalam umah.. and asap kuor byk tetiba alarm bunyi...panik weh!! then my husb panjat kerusi and kipas2 dgn kuat skali kat alarm detector tuh.. fuhhhh sib baik in 2or 3 seconds jer stop bunyik..kalau bomba sempat datang and its false alarm kan, boleh kena fine tau huhhh..sejak tu mmg aku careful yakmat laa time masak2 yg kuorkan asap byk2 nih..

okess slamatttt

JahRera said...

macam bantal peluk. geram tak terkata.

NONIE AZIZ said...

Hikhikhik...susah jugak eik...asap lebih sket ja alarm berbunyi kalau aku harussss...tiap2 hari bunyi...hahahahha...apapun aku suka tengok bam-abam & bim-bim...makin montel...

Hazelsyd said...

oitsss nonie!! ada engko??? opssss tumpang lalu tuan ghomah.. tersexited laks ternampak saing tu haaa hehehe

KV said...

wah!!!
bagusnya bam n bim. Minum susu pegang sendiri.

HappyIrfa said...

salam alin..
ya Allah,comelnya anak ko dlm car seat tu..geram aku

HappyIrfa said...

aku pinjam gambar anak ko yg dlm car seat ni yer.tq

PuteriSatu said...

a'a..comelnye...cam anak orang turki pun ada...hiks....betulla rupa dah serupa sangat dah....memang kembar seiras tul dua beradik nih...

arianna adrizal said...

camane akak nk bezakan dorang eh?
just wondering la.. sb supe je sy tgk. hehe

suhainini said...

berapa byk punya tiba2 la..hehe...
yala kak lyn..makin sama depa na...lagi confuse saya..

zareda said...

alinlai

dah seiras ungguh kan..

jenuh nak membezakannya..

makin lama makin montel..

Alinlai said...

hazel,
ke ke ke...itulah, mujurlah mak guard tu OK senyum2 dia tgk periuk dah hitam sebab nasi hangit... lagi haru bau nasi hangit sampai ke main door, malam tu kami mkn nasi goreng tomato la... nak hilangkan bau hangit tu, mujur menjadi, resepi abang bulat... fuhhhh lega.

Kak Lela,
ke ke ke... iye tetiap hari excited nak balik umah sebab nak main dengan depa... hilang pening2 membaca ;)

Nonie,
banyak kali gak alarm ni bunyi tengah2 malam... mungkin sebab budak2 merokok dlm bilik... rasanya ini 1st time alarm bunyi pasal nasi hangit ke ke ke... sabaq je la

-ke ke ke.... iyelah saing2 kita je yg dok mai blog aku ni... tak pe silakan silakan... nak singgah masuk pun bleh, nak kopi ka teh? -

Alinlai said...

KV,
ke ke ke.... bagus untuk mama depa gak yehahhhhhhhhhhhhh!!!

Irfa,
boleh je no hal :) muka excited tu nak jenjalan... tak kisah la pi mana pun janji jenjalan...

tuanputeri,
uiskkk camno plak jd anak org turki ke ke ke... hmmm makin besar makin sama, tapi perangai je tak sama ke ke ke... bleh la beza lagi.

Alinlai said...

Anne,
kakak [kanan] tu muka dia kecik skit, adik [kiri] muka dia lebar...suara adik lebih rough...cam ella kekonon, kakak suara halus... tapi nyaring... kadang2 dia humming merdu plak suara dia ke ke ke...ikut sapa ntah, mak dia tak pandai nyanyi

Ct,
secara tiba tiba ke ke ke....kalau tgk depa tido lagi la sama... stail yg sama, kalau sorang mendepa kejap lagi yang sorang akan ikut gak.... tergelak gak kadang2 tu

Zar,
depa makin montel kita nak dukung pun jenuh2 dah. Tak pe papa depa ada ... tak pun masuk je dlm stroller... yezzarrrrrr