Friday, March 13, 2009

Pagi cantik....Petang syahdu

Salam,
Isk cuaca sinikan... memanglah mengharukan, pagi tadi cantik sangat....matahari memancar-mancar... kami pi klinik depan rumah... sajalah dah orang suruh pi tak check mende pun, tengok tekanan darah, berat, tinggi je... yang diperiksa mama n papa... tapi anak-anak masuk sekali, sapa la nak jaga depa plak.
Dah nak bergambar tapi disebabkan lapaq sangat-sangat... lari la masuk rumah... walaupun ada matahari tapi masih sejuk eiiii....sabaq sabaq.
Ada berita sedih.... kamera aku sudah rosak la... hmmm kena beli yg barulah pulak... tak pe tak pe ... ada la tu. Esok nak pi shopping skit... mana tau ada yang berkenan dan mampu dimiliki... tangkap le satu.
Kekanak cam biasalah... kurang sejuk je depa akan tolak-tolak selimut... isk kebal sungguh. Malam-malam jenuhlah nak adjust depa tido, dah lasak sangat.... kejap melintang sini, kejap sana... baby cot blom jumpa lagi ni. Lepas tu nanti kena cari baby seat plak... nak letak dlm kereta. Tak pe la... demi keselamatan anak-anakku. Ohh ini gambar depa masa balik dari Tesc*, tapi Tesc* sini tak best la... tak menarik la barang2 dia... pasai apa ntah. Tapi dalam tak menarik tu rembat juga baju depa ni... baju mama depa pun ada gak ke ke ke... sabaq je la.
Ini Bim Bim @ kakak.

Ini Bam Bam @ adik

Dah rupa kekanak monggoli* plak... bila sejuk je pipi merah bulat plak tu... isk kesian gak, jenuh sapu losyen sebab kulit depa kering. Apa-apa pun yg lelain Alhamdulillah hidung berair sikit-sikit tu biasalah, kita pun kalau sejuk berair apa lagi kekanak macam depa.
Oklah... baru siap summary, dah submit, dan nak balik umah... nak masak ke nak beli? Tak pe nanti bincang dengan abang bulat ke ke ke... tak pun beli piza je.... ndap gak piza masalla... ada tanda halal lagi.
Cau cin cau....
~dariBMkeKKkeSTIR~










7 comments:

Hazelsyd said...

Alin,

good to hear u're settling down dah tu..sana ramai ker melayu? how about kat school ko sendiri? coz kat school aku nih, aku sorang ajor la malay nyer...makanan halal ada byk jual ker?

Alinlai said...

hazel,
x ramai melayu...dlm 15 org je [yg study + family depa], ok la. kat school ada 4 org... tapi dah 2 tahun ada yg nak habis dah... halal foods banyak... kebab pizza burgers... uiskkk best la senang citer. Mls masak, text atau tel je order ;)

JahRera said...

salam Alin,

Berapa lama abang bulat belajar sana? Gunakan masa sana utk mengembara sebanyak mana ada peluang.

Cerita lagi ye suasana sana.

Semoga semua sihat di rantauan.

Alinlai said...

kak lela,
bukan abang bulat je study, saya pun sama gak ke ke ke...3 tahun insyaAllah, iye la kak, tapikan 6 bulan ni kena usaha skit, tak bleh nak jenjalan sangat... lepas2 ni insyaAllah maka akan berjalan2 la kami 4 beranak ke sana sini ke ke ke....

Hazelsyd said...

Alin,

good to hear makan mudah sana..

put up more stories there and not to forget piccas yeaaaa..gi beli camera tau hehehe wajib tuh! huhuuu

zareda said...

alinlai..

ambik gambar banyak banyak tau....

Alinlai said...

hazel,
itulah masa abang bulat kat sini tahun 2000 dulu payah nak dpt makanan halal... rasanya tadak kot, skrg ni dia pun terkejut sbb senang dan byk plak kedai2 arab, pakistan... hmmmm ndapppp orait nnt kita tukar2 story mory :)

zar,
ahaks... tu yg kena beli kamera tu, masa ni la nak rosak plak... tak pe bleh dpt yg baru... la la la....