Tuesday, March 17, 2009

Alhamdulillah...

Salam,

Dah 5 bulan kekanak ni... kejap je. Makin bulat... dah nak meniarap... tido mlm2 dah tolak2 mama dgn papa... sabaq je la sblm nak dpt baby cot depa. [baca betul2... baby cot bukan newborn baby...] Bulan depan bolehlah bagi makan.... ehh kejap plak rasanya. Apa2 pun syukur, depa ni senang nak sesuaikan diri dgn keadaan... senang la juga hati ni. :)

Sabtu lepas kami jenjalan kat kawasan ni... kejap je sebab angin kuat. Kesian kekanak malam tu adik hingus makin banyak.

Cuaca makin bagus... dah naik ke 8 atau 9 celcius... cuma kadang kala berangin je tu yang buat sejuk giler... jenuhlah nak melawan angin tu kalau berjalan balik. Macam nak terbang dah... ehhh sama la macam masa undergrad dulu... aku sokmo nak melayang ditiup angin... tapi masa tu badan memang kurus sungguh... sekarang ni walaupun kurus, tapi berisi la sikit berbanding dulu. Bayangkanlah dengan tinggi 149cm dan berat 37kg - 38kg. Ke ke ke .... sabaq je la. Sekarang ni naiklah sikit dah 45kg atau 47kg... beratlah sikitkan.

Hari ni abang bulat beli kebab, masak nasi dan goreng je telur dadar... jadilah dinner kami. Alhamdulillah... kenyang. Lepas tu dalam pukul 8pm aku ngantuk sangat-sangat... terlena sampaikan adik nangis pun aku tak sedaq... bangunlah juga untuk bagi kakak minum, sekarang ni dah segar bugar pulak mata... tapi tak nak la tido lewat macam malam tadi, rugi je ke ke ke....

Sekarang ni aku pi ofis awal... pukul 7am kadang dah kuar, pi awal bleh balik awal. Maklumlah kami ni kena ambik shift jaga kekanak ni... so kalau balik awal bolehlah abang bulat pulak pi department dia atau buat keja dia. Tak pe la... insyaAllah setakat ni masih boleh diuruskan. Mana tau dengan doa kanak-kanak ni perjalanan pengajian kami lebih lancar... insyaAllah. Rezeki anak-anak sapa nak boleh nafikan...




Inilah kekanak yang gembira dalam kesejukan masa bawa jenjalan Sabtu lepas, tak pe insyaAllah Sabtu dan Ahad ni kalau cuaca elok kita berjalan-jalan lagi.... :) Mama depa pun seronok juga berjalan-jalan camni ke ke ke...
Ok, nanti cerita lagi... cau cin cau.
~dariBMkeKKkeSTIR~


13 comments:

NONIE AZIZ said...

hihihihi...mama depa ni harus ada tahi lalat kat kaki kan...besaaaa...suka sgt guna nak nak pi jalan...hahahaha apapun sib baik ko dah boldkan pasal baby cot tu kalau tak aku pun nampak baby newborn...hahahaha

Alinlai said...

nonie,
aku dah agak kenkawan aku ni otak cepat je kelain... tu yg cepat2 bold apa yang patut ke ke ke.... ehhh pandailah hang, mmg aku ada tahi lalat kat kaki yang mana dulu2 masa kecik2 selalu org tu2 tegur, nak berjalan jauh budak ni... mmg betoi pun... berjalan sokmo ho ho ho yezzarrrrrrrr

KV said...

wah, best nya bim n bam jenjalan!!

cintaKusayangMu said...

salam perkenalan mama twins baby....
wah...dh besar ye adik n akk...lps ni leh mkn sedap2...

Alinlai said...

KV,
tambahan: mama depa pun suka gak ho ho ho....

cinta,
iye...lepas ni nak bagi mkn la... senang skit nak jenjalan, tak le minum susu je ke ke ke

Zareda Norman said...

alin

lagi gambar ok..

besnya dapat stroller double tu.. bam bam bim bim..

tunggu musim bunga plak.. sure lagi bes

Alinlai said...

Zar,
stroller tu bawa dari sini... agak besar, dah jumpa yg lebih ringan dan compact kat sini... nnt la ingat nak beli lagi 1 :) iyer... spring, summer oklah nak jalan2... tapi dah masuk fall tak payah la... sebab kat sini fall pun dah mcm winter, sejuk dah.

Anonymous said...

cik lin, cute kan kekanak dalam jumper. dlm jalan2 tu, jangan tertinggal depa kat kedai sudahla ahaha

Alinlai said...

cik sue,
jumper tu utk kanak2 umur 6 - 9 mths...[anak omputeh] tapi dah muat... ngam2...hmmm size budak mana le depa ni haru haru

HappyIrfa said...

salam alin..
mcm mimpi je dulu ko selalu cakap bila nak dapat anak,skrg dapat 2 sekaligus..aku tumpang gembira utk ko..aku suka tgk org tolak stroller twin tu..

Alinlai said...

Irfa,
rezeki terima seadanya :) stroller tu bulky...dah jumpa yg lg best... mcm nk tangkap jer kekeke

Ilah said...

wah seronok nye dpt jalan2... budak2 mmg cepat suaikan diri

Alinlai said...

ilah,
iye...betul tu kemain lagi... panas skit je tak nak pakai tutup2... mcm lahir sini cehhh ke ke ke