Wednesday, January 28, 2009

Kekanak 2

Salam,

Ini gambar-gambar masa umur 1 bulan sampai 2 bulan, dah bam bam muka masing-masing. Masa ni berat dah 3 kilo lebih... tilam pun dah beli yang baru sebab yang lama dah tak muat untuk 2 orang baring. Masa ni kakak masih berjaga malam... kadang tu dia buka mata je pukul 12... dia akan berjaga nak minum susu, nak orang dukung... sampai ke pukul 6am. Biasanya abang bulat yang take over aktiviti ni, paling senang dia bawa je kakak duduk depan TV tengok bola. Layannnnnnnnnnn

Biasanya kami akan ambik shif, dia tido dulu pukul 10pm sampai pukul 12 atau 1am, lepas tu dia bangun la berjaga plak. Iyelah siang-siang aku yang jaga... malam dia plak ke ke ke... kalau dua-dua kekanak nak minum susu barulah dua-dua akan bangun... kalau sorang je, boleh handle lagi.





Gambar-gambar ni ambik sebab nak tunjuk kat kakak aku yang rajin beli baju kat budak-budak ni. Dah dia belikan baju-baju ni, ambik le gambar mms ka, e mel ka... lepas tu dia kata comei budak-budak ni pakai... nak beli lagi makasih makasih... jimat fulus mama :)

Kekanak ni muka, badan bulat... rambut je sikit, ni blom dicukur ni. Dah buat appointment nak cukur rambut depa biar tumbuh rambut baru nanti. Lepas ni bleh la sapu minyak zaitun bagi cepat tumbuh rambut, seronok sapu minyak zaitun sebab wangi... depa cepat berpeluh, kejap je minyak tu dah hilang. Biasalah tu lama-lama nanti tumbuhlah rambut tu.





Posted by Picasa


Oklah... cukuplah untuk hari ni. Ada banyak gambar tapi cukuplah... bleh nampakkan...berbeza muka masa lahir dan masa dah 2 bulan, dah masuk 3 bulan ni lagi lain... masa baru lahir muka mama... dah besar muka papa plak, isk isk isk. Tak pe la janji sihat... muka sesapa pun tak pe :) Cau cin cau.

~dariBMkeKK~

17 comments:

Mummy Rizq said...

Wei.. meh bagi aku pinjam anak hang mun sebulan dua bleh???

Alinlai said...

Achik,
ha ha ha... kot sat lagi jeles plak Rizq, jenuh nak pujuk ;)

suhainini said...

salam kak lyn...awat tak habaq awai2 kata ada blog..leh la ct melawat..haha..cutenya anak kak lyn..best ada 2 teruih..hehe..

Alinlai said...

CT,
ke ke ke... malulah kekonon. Makasih :) tapi kalau tgk masa baru lahir kesian sangat sebab kecik ... kurus... besar skit daripada bantal peluk. La ni dah besar camni lega la sikit Alhamdulillah

My Blog said...

seronoknya twinnnn... bila lah giliran saya plak... yaalahh jgnlah ko biarkan hidupku tidak berketuruan.. sesungguhnnya kolah sebaik-baik pewaris.. amin

Alinlai said...

myblog,
Alhamdulillah... seronok dan penat sikitlah... tak pe, sementara depa nak besar... layan je :)

Anonymous said...

x pe cik lin, ikut muka papa ke mama ke..tapiiii rasanya kalu selalu sgt tgk bola, besaq nanti adala sorang die-hard english football fan kat umah tu :)

Ilah said...

lin, dia tak de kawan utk tgk bola.. layankan aje.. hehehehe...

Hazelsyd said...

Alin,

ish ish ish.. nak tau.. i can almost smell bau baby yg harum nih.. hrmmmm... nice!

kiss kiss depa dua for me eks!

Alinlai said...

cik sue,
itulah pasal... ada la tetiba muka cam victoria beckham plak kwang kwang kwang.... sebab dok rajin tgk FA Cup

Ilah,
ahaks... temankan papa dia tgk bola pagi2 buta, ada gak peneman dia, layan je ;)

Hazel,
iye bau baby mmg wangi walaupun tak mandi ke ke ke ok set je aunty Hazel... nnt I will kiss them for u

Zek Zek said...

nak pinjam jugak...aper salahnyer bleh hang rilek sat kat sana...hehehhehe

Alinlai said...

Kiah,
iyo...bleh mai la ambik, hang ambik satu, Achik ambik satu bleh mak depa pi ronda2 ;)

~akuni~ said...

Betul tu, janji sihat... biasalah kalau baby memang muka dia akan berubah-ubah, org tgh membesar kan...

simah said...

comel la wei!!!

bayangkan depa keluaq dari perut hang!! dan hang pulak tu dah la kecik ! hahaha

rindu la wei!! hangpa apa khabar?

Alinlai said...

akuni,
betoi tu Ni, nanti dah setahun muka sure lain lagi... asalkan sihat dan memudahkan mak bapa OK la tu kan :)

Simah,
itulah pasal... tgk gambar masa raya posa tu mak aiiii besar sungguh badan ni... mujurlah bleh mengecil kalu tidak kena buat baju barulah ke ke ke hang diam je busy ka?

ibuVouge said...

comeinya sikembar ni

Alinlai said...

IV,
wah...dah bleh online baby sihat? Selamat berpantang.