Wednesday, January 14, 2009

Pi keja, depa pi 'sekolah'

Salam,

Maka dengan ini rasmilah aku memulakan kerjaya pada tahun 2009 ni. Ha ha ha...punyalah sakan bercuti sampaikan ada yang tak berapa nak cam aku kwang kwang kwang... tak cam bukan sebab aku dah gemuk... tapikan aku dah kurus. Iyelah kejutan sungguh... orang lain dapat anak sorang je aku tetiba terus dpt 2... Alhamdulillah. Jimat sebenarnya tak payah nak pi slim world ka, apa ka... sapu je pati halia mustajab ke ke ke...memang mustajab rupanya.

Hari ni kanak2 ni pi childcare... lawak la depa ni, malam tadi tak bangun minum susu, bangun pukul 5am je masa kami nak solat Subuh... excited nak pi 'sekolah' kot. Malam ni dua-dua orang ni mcm penat plak... macam le main-main kat childcare tu.

Ngantuklah pulak... baru lepas makan nasi ni, aku sempat masak sardin + kentang dan goreng telur dadar je. Tapi lapaq punya pasal jadi sedap sungguh layannnnnnnnnn!!! Abang bulat pi futsal, kejap2 lagi baliklah. Dia kekonon diet la ni tapi tadi makan juga, ada nasi goreng angah buat tengahari tadi dia tolong habiskan. Opsss citer pasal abang bulat macamlah dia tak baca blog ni, hmmm oklah tu kan bang, sekali sekala citer pasal abang apa salahnya. Layan je la :)

Sabtu ni ada majlis budak2 program aku... bolehlah pi memeriahkan. Ada makan-makan pi je la...bukan susah pun. Angkut je angah dan budak2 ni... setakat yang depa tahan le. Kalau dah depa buat perangai cau cin cau le .... tak pe nanti letak gambar kat sini insyaAllah.

Oklah... tak menarik langsung dah masuk opis. Esok kena panggil cleaner minta tlg cuci bilik, yang pasti selama ni aku tak tutup plug komputer pun... ke ke ke...mujurlah komputer aku tutup...isk isk isk... 3 bulan weh tinggal opis memang la berhabuk sikit...ha ha ha sikit ke hapa... berhabuk sakan.

Stop dulu nak layan kekanak ni dulu sblm depa tido cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

6 comments:

Zek Zek said...

selamat kembali...fuiyo pati halia mana hang beli ni. Bagi chek tengok sikit....

Baby beso ni la senang jaga - selain dari bangun malam..dia tak lasak...dok diam ajer. So bleh la ajar dia jalan2 dok dalam stroller. KAlau dah pandai jerit sok...ha...masa tu la nak dok umah.

Ilah said...

seronok la dok kat "sekolah" tu, sure ramai yg excited melayan budak kembar ni.

Zareda Norman said...

adik kakak dah pi sekolah yer..

sat lagi mama dia makin kurus sebab si kembar dah melasak.. bes uu.. menangis tokei slim world tu

Alinlai said...

Kiah,
alahai...tu losyen halia mustajab tu, ada iklan kat TV berkesan tu cuba try test :) ha ha ha... iye sblm melasak kita jenjalan sakan la dulu, dah melasak... kena la beli tali ikat kat pinggang ke ke ke

Ilah,
ha ha ha seronoklah kot, excited je pepagi nak pi 'sekolah' jenuhlah melayan, tak larat la kot, dok ajak sembang bahasa yang depa je faham... layannnnnnn!!!

Zar,
ke ke ke... tak pe tokei slim world target artis2 je, setakat kita ni dia cakap tadak hal le...

NONIE AZIZ said...

hikhikhik...kiranya hang tak yah nak eksesais bebagai la ni...sambil renung perut aku yang buncit....

Alinlai said...

nonie,
setakat ni tak payah... sebab dok excercise dgn kekanak ni pun dah cukup gamaknya. Depa dua makin bulat... jadi geng bulat sama mcm papa depa, mama mengalah le... bagi segala zat2 dan 'fat' kat depan kwang kwang kwang....