Monday, February 16, 2009

Selepas bercuti

Salam,

Minggu lepas kami balik KL, 4 - 12Feb. Seronok... :) melatih kekanak naik flight, alhamduilllah ok. Tido je... seronok kot terbuai-buai dalam flight tu. Jaga untuk minum susu 1 kali lepas tu sambung lena. :)

Sempat balik kampung lepas selesai urusan yang sepatutnya, hi way pun clear, selesa la... ada 2 orang misi ikut kami balik, misi Nina dan misi Angah ke ke ke... cuma tersilap skit, sblm sampai BM, kami singgah kat RnR Sg Bak*p yang agak sunyi tukar lampin kakak... lepas tu dia nangis sepanjang jalan, sampai rumah dah maghrib... sampaikan mak pi panggil sorang bidan ni... makcik tu buat minyak celak dan air skit, kejap lepas tu diam dah dok senyum2 dan gelak2... makcik tu kata memang ada yang berkenan... ikut balik ... isk seram plak. Alhamdullillah malam tu depa tido lena je. Penat kot.

Sabtu, pagi sampai petang orang mai rumah... kenkawan, sedara dll... budak-budak tu dah orang dok melayan tak nak lena la... malam buat perangai lagi, sebab penat. Tapi kejap je lepas dah betul-betul lena pasang TV kuat-kuat pun memang depa tak jaga lagi. Layan je la.

Ahad, pi Pdg Ser*i rumah mak menakan, lepas tu pi SP dan last sekali pi Merb*k jumpa sepupu depa yang rajin melayan depa masa dalam perut dulu. Kakak perut masuk angin plak petang tu... lepas sapu minyak OK la... sebelum dpt kesan perut dia kembung tu jenuhlah pujuk sebab dia melalak sakan. Penat la tu... jenjalan sana sini.

Isnin tengahari baliklah kami ke KL semula... insyaAllah panjang umur balik lagi :)

Oh ya... gambar kat bawah ni special untuk Achik Ilah yang sudi menaja alas yang cantik ni... kekanak pun suka lepak-lepak dalam ni... tapi kejap je la lepas tu buat-buat menangis la, batuk la... bila diangkat senyum senyum... sabar je la. Tapi bila letak untuk posing bleh lama pulak... isk isk isk...layan je la.

Gambar 1:

Menangis sakan bila letak dekat-dekat camni, iyelah dua-dua dah bam bam... panaslah kot kalau letak dekat-dekat camtu. Sabar ye nak ambil gambar dulu :)




Gambar 2:

Ok dah cool... kakak bisik kat adik suruh pandang kamera, mama dgn angah dok cari shot yang menarik [kekonon la....]



Gambar 3:

Wah... dah pandang kamera pun... macam tu le, janganlah nangis-nangis...nanti tak ambil gambar lagi. Special pose for Achik Ilah... :)




Gambar 4:

Sama ke muka kami?


Ok... ini saja yang mampu ... time is running out, busy ni ... busy pasai apa, nanti ye aku citer ciaoooooooooooooo!!!

~dariBMkeKK~

19 comments:

JahRera said...

salam alin,

pandang dari jauh saja...

Alinlai said...

kak lela,
:) tak pe... mana tau terjumpa kat mana2 kuasa Allah Taala ni kita tak tau ;)

vimmiyasmin said...

Salam Alin

Dah besar dah baby! Comelnya!!
Salam ziarah!

Alinlai said...

vimmy,
salam, makasih jenguk rumah ni... iye makin membesar, sikit hari lagi mama tak larat nak dukung lama2 la... :)

NONIE AZIZ said...

uishhhhhh..ni aku geram ni...makin bam-bam....

Alinlai said...

Nonie,
jgn geram2... ke ke ke bahaya ni kalau terjumpa hang, habislah kena cubit kekanak ni... tapikan depa pun dah pandai cubit orang skrg ni sakit juga.

Anonymous said...

Wah...bercuti sakan no...tak pa kecik kena ajaq berjalan....he hehe

Ilah said...

hehehe...come...kekanak dengan play gym tu..sekarang ni muat la 2-2, nanti kena take turn. Pandai nak suruh angkat n dukung2 je..balik kg ramai yg nak kendong, bolehla.. kat rumah, jenuhla...

Alinlai said...

cik sue?
iye la... berjalan kena sakan2 baru meriah hidup ;)

ilah,
he he he itulah pasal, tapi tak dilayan senyap la. Kalau nak riba je jenuhlah... tak dan masak, maka tak makan la mak bapa depa uiskkk mana bleh camtu :)

Zek Zek said...

Your twins adorable sangat...

patutla senyap kemain...balk sini rupanya.

KV said...

sama lah. Iras betul. Alin, hang beza dorang tang mana ek?

Alinlai said...

Kiah,
iye... balik KL, ronda2 :) uruskan apa yang patut ;)

Alinlai said...

KV,
sama ka? kakak ada tanda merah kat dahi tapi faded... muka kakak kecik skit... adik muka lebar :)

Zareda Norman said...

SubhanaAllah.. comelnya si kembar.. makin besar makin bam bam..

mama dia bam bam tak?

Alinlai said...

Zar,
iye bambam ni ikut papa depa, mama tak larat nak bambam sebab semua zat zat disedut oleh kekanak ni... ehhh ayat sedut cam cara Malika anak betong makan plak ha ha ha....

arianna adrizal said...

uih.. cepat je da membesar bagai johan! hehehe.

mmg bam-bam. geget karang ;p

Alinlai said...

anne,
bam bam dan bim bim :) jgn la gigit cian depa ke ke ke

suhainini said...

kak lyn, cute nya mereka itu:)

Alinlai said...

Ct,
uiskkk jgn puji depan2 ... sat lagi mulalah buat muka perasan ke ke ke... sabaq je la