Monday, January 19, 2009

18/01/2009 - 3 bulan

Salam,

Wah kejap je dah 3 bulan budak dua orang ni... pejam celik dah nak habis bulan 1. Isk isk isk kejap sungguh la. Sat lagi sedaq2 dah hujung tahun plak. 2 minggu berturut-turut kami lepak shangri-la rasa ria, minggu lepas abang bulat ada bengkel, minggu ni pulak retreat ... kami tolong temankan memeriahkan bilik yang besar tu.

Kemain lagi budak dua orang ni... seronok baring atas katil besar tu sengih-sengih... jangan minggu depan pun nak pi check in hotel lagi dah le... kopak le. Sejuk gamaknya dalam bilik tu, malam selimut tebal pun depa tak tolak, kalau kat rumah, selimut dengan tuala pun ditendang-tendang selimut tu. Gambar kat bawah ni masa baru masuk bilik, letak je atas katil camtu silap2 lena tu ;)



Kakak 'I love Mommy' dan adik 'I love Daddy' :)

Pagi ni kakak macam biasalah excited nak pi 'sekolah' susu pun tak mau minum, dok senyum2 sambil melabur... adik biasalah, tido lebih penting, sepanjang jalan la dia lena dalam car seat. Ke ke ke aku cerita ni macam le depa dah besar panjang... betul aku tak tipu, lepas salin lampin dan baju nak pi nursery tu kakak akan berjaga ... tak sambung tido lagi. Kalau ditanya kakak seronok nak pi sekolah dia akan sengih lebar... hmmm faham soalan la kot.

Oklah... cukuplah update untuk hari ni, ada keja nak buat cau cin cau.

~dariBMkeKK~

9 comments:

PuteriSatu said...

dah sama-sama boolllat dah kan....???? comel....

Alinlai said...

iye dah bulat [berat....] ha ha ha...alhamdulillah makasih tuanputeri :)

JahRera said...

salam alin,
jahrera dah lama daftar utk dapatkan satu cabbage patch doll, ini alin dapat sampai dua, bak sini satu cabbage patch doll tu.

Ilah said...

amboi-amboi, seronoknya atas tilam tebal tu. Mmg la budak2 akan tidoq dgn lenanya dlm bilik hotel, kalau kat rumah, punya la susah tidoq. Makin comel la...

Alinlai said...

kak lela,
ke ke ke...lama tunggu ni tak dapek le nak nolong ...hepi new year kak :)

ilah,
itulah pasal... masuk je bilik senyum lebar, malam2 tido nyenyak sampai kena kejut minum susu, sabaq je la. Makasih acik Ilah :)

NONIE AZIZ said...

ishhhhh...bilala aku nak ngandung lagikan???sonok jer tgk depa ni...

Alinlai said...

Nonie,
insyaAllah soonnnnnnnn :) dpt sepasang perghhh baru sibuk syasya nak jaga adik2

Zek Zek said...

awat hang tak perbetui gambaq tu cheq...teleng kepala aku ni dok tengok gambaq hang pusin2 lagu tu.

pinjam sat boleh tak.

Alinlai said...

kiah,
ke ke ke saja nak penaya ... tadak le, malas nak pebetul ehhh bukan skrin komputer hang bleh alih2 ka? ke ke ke, nak pinjam? boleh... kot tak larat nak layan plak... dok sembang2 dah la ni