Tuesday, April 01, 2008

Kemalasan...

Salam,

Isk isk isk tolonglah... malasnya nak keja. Kalau boleh lepak kat rumah dediam best gak. Tapi rasanya boring juga kot kalau lepak je kat rumah tu. Takkan nak mop rumah tetiap hari sat lagi bersinar-sinar plak rumah... silau [ha ha ha alasan.....]

Aku suka ABPBH '07 sebabnya:

  1. FaFau menang 2 kategori
  2. Mawi menang lagi
  3. Lind*Onn tak menang

Kwang kwang kwang... tak pe dia tak menang pun dah kayo minah tu... kedai nasi ayam dah berapa buah, tak keja pun tak pe dah.

Nak makan apa ye malam ni? Malam tadi makan nasi daging merah...dan sate sedap dan kenyang Alhamdulillah. Perut ni kena kenyang kalu tidak masuk angin je habis le... jenuh melayan.

Apa-apa pun kena makan nasi la... tak pa sat lagi sampai kedai tengok menu :)

Kelas hari ni buat sejam setengah je... ada plak orang buat perjumpaan dengan students kelas tu masa kelas aku isk isk isk sabaq saja la. Malas nak bising-bising, habiskan 1 chapter lepas tu bagi keja untuk depa bentang minggu depan... tadak chance nak rilex... dah le bagi keluar awal.

Oklah... stop sini dulu...cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

10 comments:

simah said...

tak pa sat lagi sampai kedai tengok menu???


weiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Cat Cat said...

Wooooop, dah lama tak perkena nasik daging merah... Kau Kau, Lin... Ngam tu ingat sama Cath ya...

AppleB said...

aku pun selalu tatau nak makan apa walopon dah tgk menu.

Alinlai said...

simah,

ke ke ke....iye lepas tengok menu aku order nasi daging masak halia... makan je la

cath,

orait...next time makan nasi daging merah kaw kaw...mesti ingat dekat cath...dun worry :)

appleb,

iye...itu pun jadi masalah gak tu kdg2... at last pilih menu yang tak best lepas tu paksa la makan gak

Zareda said...

alinlai

besnyer nasi daging merah kan.. alamak lapau ler pulak..

Alinlai said...

zar,

ke ke ke...sila ke kedai makan yang berdekatan... itu menu wajib mesti ada tu :)

-akuni- said...

Ailinlai, duduk rumah tak boring kalau ada internet... heheheh...

Dulu ah-ni sekrang akuni - kularilari.blogspot.com

Alinlai said...

akuni,

kalau ada internet duduk kat mana pun tak pe... ada gak benda nak dibelek-belek :)

NONIE AZIZ said...

Macam hang tak pa Lin..aku ni...kalau tanya syasya nak makan apa...apa-apalah...tanya baba pun sama apa-apalah...bila aku dah masak siap tanya aku pasal apa masakk lauk ni...itu kalau aku masak kalau makan kat kedai nak makan kat kedai mana...tag line dia mana-manalah...bila kita ajak pi kedai tu...alaaaaa...tak bestlah kedai tu...

Alinlai said...

MR,
ke ke ke...jenuh layan 2 kepala tu, esok2 yang kecik tu pandai demand hang kena tukar ke aura veto... apa saja yang dimasak, apa saja yang dipilih kena ikut ha ha ha.... layannnnnn!!!