Thursday, April 24, 2008

Isk isk isk....

Salam,

Apa la malas sangat ni, skima blom siap jadinya tak dapatlah nak marking lagi. Duduk dalam bilik pun rasa boring... kawan sebelah MC lagi sebab sakit mata... kalau tidak boring je pi lepak sembang kejap balik bilik OK la balik.

Hari ni magik sungguh... harga breakfast kami lebih mahal daripada harga lunch... itulah KK... sepinggan makanan mana ada kurang RM2/- sekarang ni ntah-ntah kurang daripada RM3/- pun payah nak jumpa. Makanan pun bukanlah best sangat... tapi makan je la. Nak masak pun gas blom beli lagi [alasan... ke ke ke]

Bila ON aircond sejuk sangat... lepas OFF rasa macam berbahang plak... isk isk isk ... nak buat camno ni?

Yezzarrrr...bulan ni rezeki murah... dapat claim duit klinik gigi, dapat duit kutu... wah wah wah... bleh belanja sakan kwang kwang kwang. Kekononlah... tapi kena top up duit penalti tiket flight BKI - KUL. Isk isk isk...

Sebenarnya hari ni sampai Isnin depan kami [aku dan abang bulat] kena pi kursus BTN kat NS... pi jumpa Dr minta surat pengecualian aktiviti fizikal ... tetiba Dr cadang tunda la dulu kursus tu. Bagilah besar sikit... Oklah... aku no hal. Tetiba abang bulat pun rasa tak nak pi kursus... dia pun minta tunda... tiket dia kena penalti sebab kurang 24 jam, tiket aku tak kena... so itulah ceritanya.

Dia kesian kat aku kekononnya sebab tu tak nak tinggal aku sensorang... tapi pada masa yang sama hari Ahad ni ada Golf Tournament gak... kalu pi kursus dia tak bleh join, kalau tunda dia bleh join... layannnnnnnn je la.

Seperti biasa balik rumah tu memang untuk bersihkan diri dan zzzZzzz... TV pun dah kurang tengok... malam bila ntah, tido awal... tetiba terjaga tengah malam... lapar sangat-sangat... turunlah kami dua orang ni pi buat Milo dan cicahlah dengan biskut... memang aku sebelum ni biskut-biskut tak mainlah... tapi lapar punya pasal... cepat je habis. Makan macam dalam mimpi... lepas tu sambung tido dengan nyenyak... [ke ke ke....]

------------------------------------------------------------

Nota untuk cik Sue kat England:

Iye betul la tu camtulah kita kenal dan rapat dan mesra... terima kasih untuk doa tu... insyaAllah selamat semuanya... aminnnnnn!!! :) Gue pun selalu doakan juga semoga cik Sue jumpa mat salleh muslim kat sana bleh kami jadi pengapit nanti :)
------------------------------------------------------------

Ok cau cin cau

~dariBMkeKK~

15 comments:

AppleB said...

aku rasa kalo ko pi jugak kursus BTN tu kan. harus ko lepak tepi sinki lagik lama akakkaakkaakkaak

The Nordic Convert said...

saya sebenarnya takde ape2 nak komen. Tapi lepas terbaca komen si appleb tu, tergelak terbahak2 lak!

Kursus BTN abad ke-21 sekarang ni, camnelah agaknya...

Alinlai said...

apple,
itulah pasal...silap2 tersumbat plak sinki kat situ, kena jadi kakak cleaner plak... naya naya... baiklah lepak kat sinki di rumah je :)

ailin,
ke ke ke...makcik labuan tu memang suka mengena orang takpe... kita tunggu turn dia plak... jgn dok lepak tepi longkang dah la... haru plak nanti :)

kursus BTN zaman skrg ni +- sama je dgn dulu2... silibus tak byk berubah, cuma tak kena simpan telur je ;)

NONIE AZIZ said...

betul cakap apple tu muahahahaha...isk isk isk...En Bulat kita....sanggup tu pasal golf...org yg gila golf mmg selalu macam tu eik...abah aku pun macam tu...kalau tak dapat main tu...dia resah semacam je....

Alinlai said...

MR,

iye mcm tu la org gila golf... tak kisahlah asalkan ada gak aktiviti riadah dia... sat lagi dok membina badan je kita pun risau gak. Apple mmg bijak... bijak bijak... kita minum dulu ke ke ke

HAPPYIRFA said...

salam..
kalau ada'isi'manjang je lapar(akulah tu)

Alinlai said...

irfa,
sama la... selagi tak tido mulut nak kunyah je apa yang ada... layannnn!!!

Kaklong Syikin said...

salam,

eh, belilah kipas kecik satu.time sejuk sangat tu, off aircond, pasanglah kipas. kalau rasa tk best angin kipas tu, on balik aircond :)

Alinlai said...

syikin,
best gak tu...nantilah akan diusahakan... tq tq :)

simah said...

aku dok tergelak kat hangpa boleh tak? layan la abg bulat hang tu... dah golf maniac tu... sanggup tunda...

kalau hang join BTN tanpa join activiti physical memang kira hang rileks gila laaaa...

take care ok? aku rasa BTN dlm perut hang tu lagi ganas.. :0)

Anonymous said...

ala cik lin, btn bole runding. wa pun x masuk hutan sbb lutut sakit. x pasai2 nti kena usung kluar. x brani ambik risiko. masa wa dulu pun, asai pregnant, ok. dikecualikan. tp kalu ada surat doktor, lg bagus. x payah berhujah. tunjuk je surat kuasa tu ehehe

anyway, terima kasih doa cik lin. masalahnya yg dok usha wa skrg bukan mat salleh, tp mamat korea. mcm mana tu cik lin? ahaha

Mummy Rizq said...

wei.. dah tua tua pun kena gi BTN ker?? haa.. haa. ha.. kawan aku!!

Alinlai said...

simah,
iye aku layan je... setakat nak teman kat driving range tu OK, tapi kalu pi green tanak la... boring lama sangat. BTN dlm perut ni... kdg2 OK, kdg tu tak sempat hadam... keluar segala benda

cik sue,
iye... tapi awal2 ni Dr tak bagi fly sana sini... duduk je kat KK ni, tunggu la sikit hari lagi. mamat korea pun OK la... bleh kita winter sonata sakan ke ke ke

achik,
itulah... kalau bleh guna sijil BTN sblm pi US dulu tu memang best la... ni nak juga sijil baru, rasanya silibus sama gak... layan je la janji free ke ke ke

Ayu said...

aku baru tauuuuuuuuuuu
tu laaa aku tak sempat sgt nak jenajaln kat blog sendiri dan blog kengkawan.. tahniah Alin.. tahniah.... aku tumpang gumbira.. hang bleh bagi tips la kat aku nih hehehee :)

Alinlai said...

Ayu,
makasih... tips??? ke ke ke isk tips yang mana satu ni ho ho ho....
tadak tips pun... dah rezeki gamaknya Alhamdulillah... tak pe turn hang akan sampai jugak tu insyaAllah :)