Friday, November 17, 2006

Hujung minggu weh...

Salam,

Dah Jumaat...kejap je masa bergerak...sabaq saja la.

Pagi mesyuarat gred final xm...Alhamdulillah tadak sapa berani nak komen-komen gred aku...ha ha ha...(nampak sangat brutal....) semua lulus saja...tapi aku pulak yang ada hati menyoal dekan pasal penilaian kursus dia ha ha ha...gelak lagi. Biasalah tak sayang mulut aku ni, sebab tu la pantang jumpa soalan yang dekan akan tanya...bila nak pi sambung belajaq...dia dah boring la tu tengok muka aku....kui kui kui.

Lepas Jumaat...pi open house (lagi????), makan nasi, ikan putih masak sos (besaq sungguh ikan tu....), kari daging, sayur terung...memang yummy :)

Malam ni ada tetamu nak mai (bakal besan MIL), aku akan goreng mee sahaja, nak masak tak sempat dah...abang bulat banyak kerja lagi...isk isk isk...tak pa la biaq la depa sembang aku boleh memasak dengan jayanya...setakat goreng mee 2 kilo tu pejam mata pun boleh. Kita buat mee goreng mamak kaw kaw ...

Esok, ada sorang SIL sampai dari KL yang nak kawin bulan 12 ni, Ahad depa balik Sdkn, Ahad petang aku ada jemputan makan-makan lagi....dan Isnin ada jemputan makan-makan lagi...kesimpulannya rezeki aku memang murah...makan-makan je ... hari ni satu sen pun tak keluar lagi...sebab pagi makan kat mesyuarat...petang kat open house :)

Ok stop sini dulu...N3 pendek dah petang-petang ni malas nak menaip banyak-banyak...hepi weekend to all & take care :)

~dariBMkeKK~

7 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiii...syoknyer x yah kuar duit no...aku pun selalu mcm nko tu jugak...ooo, mee goreng jerk ker? adehhhh...boleh la, sesekali mkn mee ramai2, best aper...ko wat mee goreng yg kering, aku suka bangat, taruk sotong, ayam, udang...fuhhh, dah sedap dah tuuu...aku mee satu bungkus tu biasa la masak, 2 kilo tu aku ingat x best la aku masak...muehehehe..

simah said...

dan happy makan utk hang.. selamat masak mee.. sedap tak hang masak?

satu soalan..awat kalau buat mee goreng pakai speghetti rasa dia tak lekat kat mee mcm pakai mee basah? material depa ka lain?

alinlai said...

reff,
biasa la tu makan ramai2...apa pun jadi sedap :) ntah la ok je depa makan...licin je sedap la kot

simah,
sedap ke tidak hang kena la rasa dulu...kalau kata sedap nanti kata puji diri plak kui kui kui..ntah la...dulu masa study pun no choice goreng la spagetti macam mee goreng tapi memang tak kick la sebab tak lekat, mungkin material lain kot :)

marlinabaharom said...

lyn.. bestkan kalo hari hari makan duwet tak yah kuwar! bleh kita beli tiket air asia banyak banyk.. muaahaahaa.. achik pun today makan free. company nya open house!

alinlai said...

he he he itulah plan kalau duit lebih nak beli tiket k/terbang balik kg :) hari ni ada lagi 1 open house...alhamdulillah legaaaaa ka ka ka...

maR said...

ikan putih tu ikan apa kak lyn???

alinlai said...

Mar,
rupa sikit2 macam bawal putih, tapi kurus sikit dari bawal, rasa pun lain sikit...kat sini banyak ikan tu...kalau balik Penang jarang jumpa org jual...masak 3 rasa sedap, masak sup pun sedap :)