Friday, May 02, 2008

Hepi B'day 2 Me

Salam,

Esok kan... b'day aku... yang ke 30an ke ke ke... aku tak la kisah pun sebab kekadang boleh pulak lupa berapa umur tahun ni... tak kisahlah... umur dah berapa pun asalkan kita pandai jaga diri dan kesihatan kan kan kan...

Lagipun kalau tak dimaklumkan umurku tadak lah orang nak perasan sangat pun... mungkin sebab size kecik jadi muka pun nampak muda sokmo. Dulu masa tingkatan 5 orang ingat darjah 6, masa diploma orang ingat sekolah menengah... masa lepas grad U orang ingat lepas SPM kwang kwang kwang... pernah la beberapa kali students luar kampus panggil aku adik tanya kat mana pejabat am, ntah apa-apa la. Layannnnnnnn!!!

Oklah... apa-apa pun doakan aku dimurahkan rezeki dan sentiasa dibawah lindunganNya aminnnn!!! Itu yang penting.

Hadiah??? Hmmm tak kisahlah... kalau ada yang teringat nak bagi terima je, kalau tadak tak pe beli je sendiri apa yang berkenan lepas tu lambat-lambat keluarkan purse... mestilah abang bulat bayar ke ke ke... strategi beb strategi.

Kelmarin seronok bercuti sakan... lepas subuh tido balik, bangun lapaq tak ingat... pi makan roti canai dulu... walaupun masa tu dah ada nasi + lauk pauk. Lepas makan pi beli kurma kat Wisma MU*S... seronok sebab banyak jenis, kami beli 3 jenis... + kismis yang besar-besar tu... macam dah luak je... dua-dua orang makan macam makan nasi... non stop.

Lepas siap urusan membeli kurma... pi CP ... ha ha ha... aku makan ayam Kenny Rog*r's... sedapppppppp... lepas tu jalan sana sini... pi beli blouse, baliklah sebab petang abang bulat ada meeting plak... balik tu lepas Zohor, zzzzzzzzZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz...........

Petang.... dah boring tgk TV, pi jenjalan tengok orang renovate rumah... uiskkk banyak sungguh fulus depa ni... renovate sakan-sakan... siap tukar bumbung baru la... buka tiles la itulah inilah... isk isk isk... dah Maghrib baru balik rumah, solat dan memulakan sesi memasak. Masak ikan 3 rasa... abang bulat goreng sayur... kenyang jadi ular sawa sekejap... lepas tu dok bertolak suruh mandi... isk isk isk apalah dua orang ni.

Ngantuk ... plan nak tido awal.. dok leka tengok TV dekat 11pm juga tido... ingatkan abang bulat tido lewat... dia pun tido 11.30pm sebab TV dah tgk dia bukan dia tgk TV... biasalah tu.

Pagi ni malas nak mai keja... tapi kenalah mai juga sebab nak siapkan marking at least 1 soalan ... Isnin nanti siaplah. Nak grading... nak nak key in dan nak bentang kat mesyuarat. Lepas ni ho ha ho ha ho ha la... bestttttttttt!!!

Ok cau cin cau... hepi weekend to all.

~dariBMkeKK~

14 comments:

NONIE AZIZ said...

UIHHHHH...MABUK DAH ILANG DAH KE...MACAM SEMANGAT JER NGATOR MAKAN?

Alinlai said...

nonie,

Mcm dah OK mkn pun ndapppppp je... Alhamdulillah syukurrrrr!!!

Cat Cat said...

Happi Birtzday Alin....
Ingat kasik tunjuk we ouls hadiah Abg Bulat bagi ya...

Hazelsyd said...

Alin
Happy Besday!

KV said...

takde makna pada angka, asal hati sentiasa muda! Ekeke
hepi besday yg ke 30an ek.

Alinlai said...

cath,
Makasih... hadiah? ke ke ke... alamak dah layu plak bunga dia hantar ni. :)

hazel,
Makasih makasih :)

KV,
Iye betul tu... young at heart kekonon kwang kwang kwang makasih :)

Mummy Rizq said...

wuisshh.. selra sungguh hang! makan.. jgn tak makan..

Alinlai said...

achik,
itulah pasal... dah la memang berselera skrg ni cam 3X selera ni... isk isk isk sabaq je la

Anonymous said...

uiks! hepi belated birthday le cik lin! x kesahla asalkan bahagia ehehe kalu nak present, tunggu wa balik, nti wa bg 3 presents skali gus sbb back-dated 3 taun kwang3

Alinlai said...

cik sue,
tak pe... nnt kalu pi jenjalan ke sana... gue tuntut the present ok ka? ;)

AppleB said...

happy belated birthday. dah tua pun nk prezzie ke?? muahahahahahahah.

sakan ko makan2 yach. terus lupa bab lepak sinki kan kakaka

PuteriSatu said...

tak per..makan jangan tak makan...selera tak per...kan...jangan lupa banyakkan makan kismis & kekacang...nanti anak jadi bijak...k...satu lagi...amalkan surah mariam..yusoff...annisa...banyakkan membaca quran...ok...

Alinlai said...

apple,
uiskkk kalu orang nak bagi hadiah tu terima je dgn rela hati... :) skrg ni aktiviti sinki dah kurang... bleh la makan sakan ... yezzarrrrrrrrrr

Alinlai said...

puteri 1,
iye tuan puteri... insyaAllah memang diamalkan :)