Friday, May 23, 2008

Santai dan sempoi...

Salam,


Bulan Mei - Jun.... memang seronok. Kampus sunyi, ofis sunyi... santai dan sempoi la kiranya. Kena pula tadak idea nak menulis... lagilah santai. Tapi nak tido tak plak boleh sebab tak dak alas agaknya... sekarang ni kalau tido atas karpet ni... bila bangun badan jadi lesu plak... kena pi cari alas yang lebih selesa [he he he....]


Hmmm... rasa loya tapi tak plak nak keluar apa yang patut. Sabar je la... nak makan pun rasa banyak dah benda yang dimakan... aku ada kismis, ada rempeyek, ada coklat Tango... tapi tadak yang menarik untuk dikunyah... tak pe biar perut ni kosong... tapi sebelum masuk angin, makan nasi baru best!


2,3 hari ni internet kat bilik aku ni teruk sangat... kejap offline kejap offline. Sampaikan kenkawan ingat aku cuti sebab tak balas e mel dll... sabar sabar.

Wah... dah hari Jumaat rupanya... punyalah malasnya nak update cerita, bukan tadak cerita cuma malas je nak bercerita. Biasalah kondisi pun kadang OK kadang tu kureng OK... terlebih makan pun susah gak... kurang makan lagi susah.

Apa-apa pun aku dah tau kat mana nak dapat kueteow goreng yang sedap kat sini... malam tadi pi Nori*a Tomyam... tapi tak order nasi, kami order kueteow goreng, rerupanya... memang lazat dan berkhasiat... habislah sepinggan. Kenyang sampai pukul 1opm, lepas tu pi cari biskut dan buat susu la... tak naklah sampai pening dan masuk angin sat lagi angin tolak-tolak segala makanan tu sesia je.

Pagi ni lapaq... pekena nasi lemak sebungkus, baru clear pandangan :)

Sat lagi nak pi urut buang angin kat tukang urut biasa... mana tau bleh kurangkan angin ni... insyaAllah.

Minggu depan Khamis - Jumaat cuti... minggu depan lagi... Isnin - Rabu cuti lagi... best best... kakak aku mai ... kami nak bawa jenjalan... KK - Kundasang - Ranau - Kudat - Kota Belud - KK. Perancangan je ni... insyaAllah berjalan lancarlah hendaknya. Aminnnnnnnnn!!!

Lepas tu barulah bawa pi berjalan area KK... nak pi Zoo, aku pun tak pernah sampai Zoo kat sini. Nak pi berkelah kat mana ntah... boring gak pi pantai, nak cari air terjunlah... atau pun sungai. Wah wah wah... kemain lagi kalau plan nak berjalan... terus rasa sihat. Kalau plan nak mai keja... badan ni terus je lemau...

Ok... selamat berhujung minggu. Drive safely... kita tengok sapa yang jadi juara AF kali ni... aku suka Stacy tapi... ke ke ke... biasalah tak undi pun, sebab rugi kredit, baiklah sms adik beradik atau kenkawan lagi best... cau cin cau all :)

~dariBMkeKK~

13 comments:

JahRera said...

salam jumaat alin,
tengah berbadan dua, jgn urut.

cari cara herbal yang boleh menghilangkan angin badan, teh herbal dll.

Aku Bukan Bidadari said...

alin..
tiara semenjak muncit suka makan manis2 jer.

dh baper bulan alin?

Anonymous said...

apa ni cik lin? asyik adegan makan2 je? wa pun dah layu sbb teringin sgt nak makan semua tu!!!!

Alinlai said...

kak lela,
:) ok makasih

tiara,
ohhh ya ka.... tapi kurangkan manis2 tu bahaya utk kesihatan :) 3 bulan

cik sue,
kwang kwang kwang... kenang daku dalam doamu :) mimpi makan2 je la cik sue ok gak....

arianna adrizal said...

amboiii.. dlm xlarat2 tu sempat lg plan nk jenjalan.. jauh tu nk smpai kudat bagai. tp seronok gak kan kak sesekali. hehe.

Alinlai said...

anne,
tak jauh pun... dlm 2 jam bleh sampai tu :) tapi biasalah tu kalau jenjalan ramai2 memang tak terasa la... dengan kanak2 ribena tu tahan telinga je la :)

NONIE AZIZ said...

Urut jgn urut beria sgt tau yang...ko lin...sakan ko rancang eik....makan pun selera punya sakan ko eik...makan jgn tak makan...

PuteriSatu said...

dah agakkan...mesti stacy menang...

kurangkan manis...selalunya bila trimester terakhir cepat dapat encing manis...seksa sikit kan..nak tahan nafsu..tapi untuk diri kita gak..

Alinlai said...

nonie,
insyaAllah, makcik yang urut ni mak bidan dia pandailah bab2 ni sebab tu berani pi urut buang2 angin skit :)

puteri1,
ke ke ke... alhamdulillah so far banyak minum air mineral... air manis masa breakfast je... tak bleh sangat minum air manis tak best nanti lidah tak sedap

Mummy Rizq said...

makan lah selagi yang terlarat coz time ni ada alasan nak makan banyak kan.. hee.. hee.. semoga selamat semuanya!

Alinlai said...

Achik,
ke ke ke... agaknya sblm ni pun suka makan.... skrg2 ni lagi suka makan... tapi nak minum je payah skit... pandai plak tekak ni memilih minuman... layan je la

HAPPYIRFA said...

salam alin..
setahu aku org peknen x payahlah kena urit sgt.kena'urut'ngan abg bulat takpe.he he

Alinlai said...

Irfa,
urut buang angin je... bukan urut beria pun... :) insyaAllah yang urut tu bidan dia tak pegang pun perut... tlg betulkan urat2 je ... macam sihat je, sebab longgar skit bahagian yg ada urat berselirat tu.