Wednesday, May 07, 2008

Sabar je la....

Salam,

Perghhh sabar je la... dah hampir siap entry... komputer 'hang' habis la hilang entah ke mana....

Ok...untuk makluman ye... maka dengan ini siaplah keja P&P aku untuk semester ni... lepas ni kena cari keja la... apa ye nak buat untuk isi masa lapang kat opis ni [ke ke ke....] Cehhh bunyi macam la free bebenor... layannnnnnn!!!

Tadi meeting gred untuk final exam... seperti biasa gred aku lulus je... banyak dapat A ke sikit ke tadak sapa nak tanya kwang kwang kwang... biasalah tu sama ada depa malas nak soal atau depa tak berani [eiii macam le orang takut sangat dengan aku...]

Apa-apa pun tak kisahlah... yang penting siap dengan jayanya... dan lega rasanya.

Malam ni nak buat gulai ikan kering + carrot + tomato + keledek... nak campur kacang panjang dan nenas tu tak berani plak... kacang panjang angin, nenas tu bisa berbisa... sabar dululah. Ingat nak buat gulai yang tumis darat tu...wallaaaaaaaaaaa... cam best je ni.

Kalau ada lebih pagi esok breakfast nasi la... ke ke ke... mak aiii ni bukan cerita dinner je, siap breakfast segala ni... layan je la OK. :) Ikan kering ni kawan bagi... student dia bagi banyak... dia agih-agihkan kat kenkawan... aku terima je dengan tangan terbuka. Lagi pun benda kita makan... jangan ditolak rezeki :)

Lainlah kalu orang offer kulit lembu goreng ke... hmmm yang ni kena fikir banyak kali la ke ke ke... kelmarin ada sorang kawan ni... orang Indo, lunch sama-sama... lepas tu dia keluarkan 1 bungkusan cam keropok la... lepas tu dia cakap try la... kulit lembu goreng... aku tak la berani nak cuba try test... sat lagi pening plak... kawan yang sorang lagi tu ambiklah 2 ketul... ke ke ke... Hari ni tanyalah ada apa-apa kejadian ke? Kawan aku cakap dia pening-pening ke ke ke... Mujurlah tak cuba try test... tapi dah aku tolak tu aku bagitaulah pasai apa tak nak makan... sat lagi kecik hati plak ;)

Oklah... itulah cerita untuk hari ni... cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

7 comments:

NONIE AZIZ said...

kulit lembu goreng? tak pernah plak aku jumpa benda tu lagi...sedap ke?..apapun ko dah kena tag sila buat rujukan kat blog aku keh keh keh

AppleB said...

weh kalo org jawa kulit lembu yg dah dikeringkan dorang masak gulai bagai tau. fuhh..melatops.

zaman aku kecik2 aku biasa la tgk kulit tu kena masak oleh nenek aku kalo kenduri. makan aku tak ingat la aku ada makan tak hahahahahha.

skrg tatau la aku sanggup makan ke tak hhohohoho

Zareda said...

orang kata kulit lembu tu emmangs edap bila dibuat keropok.. ni makanan orang jawa ni..

Alinlai said...

nonie,
ntah la... tak rasa pun jadi tataulah sedap ke tak :) uiskkk tag plak... kena buat tagline ke? kwang kwang kwang... Ok le tu!

apple,
pernah la dengar org buat gulai kulit lembu kering... tapi ini keropok kulit lembu hmmm tak le terasa nak makan... ke ke ke

zareda,
iye... ini minah Indon la yang bagi kat kami... tapi tak makan la takut pening ke ke ke

AppleB said...

weh aku tag ko tuh. pi cek blog aku hak hak hakk

simah said...

kulit lembu? geli l aku dengaq...!!

selamat menyambut hari ibu!! kali ni memang specel la yek??

ku nak tanya..hang baju tangan pendek pakai kan??

Alinlai said...

apple,

uiskkk ni apa banyak sangat assignments nak kena buat ni :) ke ke ke...

simah,

kalau pi jenjalan tak pakai... tapi kat rumah pakai la :) tak kisahlah simah, beli je nanti aku pakai la t-shirt tgn panjang kat dalam :)