Tuesday, May 27, 2008

Menghitung hari...

Salam,

Bukan aku yang dok menghitung hari tu... tapi anak2 buah aku yang nak mai sini le, tetiap hari dok tanya bila nak pi KK, bila nak pi rumah 'pakteh' iye... lebihkan 'pakteh' bukan 'makteh' depa. Iye la 'pakteh' suka melayan... 'makteh' ni silap sikit kena sound la juga... kwang kwang kwang.

Alhamdulillah sekarang ni rasa macam sediakala... agaknya musim merenung sinki dah hampir tamat. Pening sikit-sikit dan mulut rasa pahit tu biasalah... walaupun sebelum ni aku ingat tak lama... bila kenkawan cakap benda tu biasanya kita rasa sampai bersalin ke ke ke... tak pe la terimalah seadanya. Asalkan sihat dan boleh makan kira oklah tu :) Kenkawan pun komen aku ni dalam kategori senang jaga sebab tak banyak fe'el... makan boleh, masak boleh, bau apa-apa pun boleh... insyaAllah semoga yang baik berterusan.

Isk dah nak hujung bulan 5... kejap sangatlah... awal bulan 7 dah start semester baru hmmm sabaq sabaq...

Uiskkk rezeki terpijak sungguh... sajalah turun pejabat am, nak pi refill air... tetiba.... ada jamuan bestttttttttt!!! Teruslah makan dengan jayanya. Ada laksa, ada kek, ada pulut + kuah kacang, ada nangka, ada tembikai... he he he tapi aku makan laksa la sudah semestinya... yang mana ada potensi untuk menambahkan angin tu tidak le berani nak sentuh... sat lagi haru biru la pulak.

Pagi tadi makan nasi lemak tak habis sebab tak berapa sedaplah... beli karipap 3 biji, dah makan 1, ada lagi 2 ... bawa la bekal untuk abang bulat jap lagi. Dia sure lapar sebab hari ni dia jaga exam 3 jam. Exam untuk program luar kampus.

Oklah... cukuplah update untuk hari ni... [ntah-ntah untuk minggu ni....] cau cin cau

~dariBMkeKK~

13 comments:

Kaklong Syikin said...

salam,

eh..alin peknen ya?????? ye ye ye..tahniah ..tahniah..jaga diri kay...mana makanan2 yg boleh buat angin kus2 tu, jauhkan dulu, sabor2..ok..ok..eh, kita plak eksited ni hehehe..

Alinlai said...

syikin,
ehhh baru tau ke? ke ke ke rasanya dah lama gak dok citer dlm ni tak perasan la tu :) insyaAllah sentiasa cuba menjaga diri :)

KV said...

layan anak buah tu pun jgn kasi diri penat tau!

HAPPYIRFA said...

salam alinlai..
dapat makan terpijak,ingat duit terpijak..he heha

arianna adrizal said...

sama mcm happyirfa, ingat akak dpt duit terpijak.. hehhehehe.. dpt mkn terpijak pun okey la jugak kan.. =D

kami pun nk p sana. bln dpn. kalau akak sihat, nnti kita calling2 la eh.

Cat Cat said...

Oh, Alin dah pregnant ya... Baru hari ni Cath tau... Tak perasan pun Alin dok cerita dalam blog ni.. Congrats ya Lin... Nak jadi mommy baru ni... Abang bulat mesti hepi, kan..???

Ayu said...

alin... sampai dah ka anak2 buanh hang hehehe
aku pon syok jenjalan.. hehe org lain cuti sekolah aku pon cuti jugakkk hehehe ni arini tadak mood nak kerja hahahahaha

PuteriSatu said...

wah..seronoknyakan bebudak klu dapat berjalan....

Yatie said...

bestnya nak gi jenjalan kat Sabah lagi.. gila betul sanggup pegi sabah sbb nak makan seafood aje .. kuangg.. kuanggg .. kuanggg..

Alinlai said...

KV,
iye... masa melayan tak terasa penat... lepas depa balik, kami pengsa ke ke ke... apa2 pun syokkk berjalan sakan :)

Irfa,
kwang kwang kwang... duit terpijak tu ada la juga kadang2... duit 1 sen :)

Anne,
ok... mai nanti contact mana tau this round dpt jumpa :) skrg Alhamdulillah dah sihat dan bleh makan dengan jayanya :)

Cath,
ohh ya ka? Rasanya Cath dah congrate la hari tu... apa2 pun makasih :)

Ayu,
minggu depan nak masuk opis mesti malas tahap gaban... ni singgah kejap ni pasal lepas Jumaat ada program ... singgah kejap ni pun rasa boring kwang kwang kwang

Tuan_Puteri,
iye... memang depa enjoy sakan... cuma tak bagi mandi laut je... skrg ni ombak besar bahaya... bagi mandi kolam pun kira OK la tu :)

Yatie,
next time hang mai sini try pi makan kat restaurant nelayan... kat situ pun best, :)

zareda said...

wah.. besnyer dia makan makan.. dah habis ek sesi wek wek tu...

take care ok.. jangan melasak sangat masa anak buah datang tu

atehlaila said...

Salam..nak tanya kit..you ni budak SEMESTI ke? Bila you mention dorm D1 kat blog mummy rizq tu, mcm yea jer...

Alinlai said...

zar,
ke ke ke dah balik dah pun kanak2 ribena tu, masa depa ada tak penat, depa dah balik baru terasa macam nak pengsan kwang kwang kwang

atehlaila,
tak le... saya sama dgn achik kat shah alam dulu :)