Monday, January 14, 2008

Hujung minggu yang padat

Salam,

Penat....itulah perkataan yang boleh diberikan kalau orang tanya kat aku "camno weekend"?

Mana tak penat...

Sabtu pagi-pagi lagi dah pi bayar duit letrik dan air...[sat lagi dok ralit-ralit kena potong plak...], petang pi rumah kak I sebab anak M ada kat rumah dia... bawa la pi playground. Aku pun naik buaian tu juga, ke ke ke...lepas gian. Lepas maghrib bawa la kanak-kanak ribena tu pi pekena teh tarik dan juga beli berus gigi sebabnya depa lupa bawa... 8.30pm baru habis sesi teh tarik... abang bulat pi futsal plak lepas tu.

Ok juga cerekarama 'Tuhan Saja Yang Tahu'... habis je citer tu tido le... ngantuk

Ahad pagi-pagi lagi kami dapat wake up call, kanak-kanak ribena tu dah telefon tanya bila nak pi ambik. Bangkit la juga walaupun ada hati nak sambung lagi... dok breakfast depa call lagi tanya kat mana ke ke ke...sori la budak-budak uncle dan aunty dok makan-makan lagi...

Sampai rumah depa dalam 10.30am, lepas tu pi cari stokin... bawa pi bowling. All in all OK, cuma si abang tu tersangatlah cengeng... bola masuk longkang je dia nangis... tapi bila orang nak ajar kekonon macam pandai... membara la juga tapi sabaq... anak orang ke ke ke... sat lagi dikenakan tuduhan mendera plak.

Lepas bowling pi makan... si abang buat hal...tanak makan kat kedai nasi campur dah nak nangis... alasan tak pernah makan kat situ dengan mak dia...muka dah nak nangis...tapi senang je aku jawab... OK kalau tak pernah makan, hari ni kita makan... lepas tu dia jawab lagi... saya tak makan nasi yangg melekat-lekat... uiskkkkk demanding plak... sorry ye aunty tak layan, masuk juga, lepas tu dia order nasi ayam ke ke ke... si adik senang sikit, pi ambik nasi + nugget 5 + sayur + kuah sikit... si abang lepas tu dok minta nugget adik... ke ke ke... lawak la budak2 ni... layannnnnnnnnn!!!

Pukul 2pm hantar balik ke rumah kak I, lepas solat kami pi urut kaki... lepas tu makan siap2... malam makan rojak buah je... lepas Smallvill* tido. Cakap pasal Smallvill* jenuh la nak tunggu sambungan lagi setahun... hmmm lama lagi tu.

Itulah aktiviti aku dan abang bulat sepanjang 2 hari bercuti. Opss lupa nak bagitau mak kanak-kanak ribena tu balik kampung sebab adik dia meninggal...

Ok...itu je cerita hujung minggu cau cin cau

~dariBMkeKK~

10 comments:

~ahni~ said...

Penat woooo jaga anak orang....

JahRera said...

salam alin,
memang penat jaga anak orang, 10 kali senang jada anak sendiri.

tapi k lela tengok alin orang sabar, boleh lah lain kali jadi the Honourable Babysitter...layaaaannnn!

Anonymous said...

ada perbezaan besaq ka jd babysitter kat malaya ngan kat us? ehehe x pa cik lin, kita masyarakat penyayang wpun wa x sanggup nk jg anak org ni huahaha

alinlai said...

ahni,
ke ke ke...itulah pasal, kalau anak buah sendiri mmg dah kena la secubit dua kwang kwang kwang

kak lela,
sabaq sabaq...dalam sabaq tu pun suara tinggi gak, risau je abang bulat takut isteri dia naik 'hantu' ke ke ke...

cik sue,
banyak perbezaannya... tapi layannnnnnnnnn!!! Bukan selalu kwang kwang kwang... iye ke arah masyarakat penyayang le kekonon

Cat Cat said...

Alinlai,
Kalau anak sendiri, boleh rotan... Ini anak orang, susah sikit kan.. Nak tak nak, kena ikut aje hati dia orang... :)

alinlai said...

cath,
ke ke ke itulah pasal... layan je la mana yang patut. Tapi marah juga la sikit2, jgn mak dia ambik hati dah le susah plak nanti :)

Mama Risyiariana said...

hemmmmm...bagus...nanti kalau kami pi KK bulehlah kami letak budak org tu kat penjagaan sementara kat hang no ALin....hahahahaha...

alinlai said...

MR,
ke ke ke...lagu tu ka? ikut jam tau... bukan kira 1 hari kwang kwang kwang

kasutVincci said...

alin, hati2 kau, jgn dok dera anak orang. Hak hak hak

Alinlai said...

KV,
tak dera fizikal... dera mental je kwang kwang kwang