Tuesday, October 02, 2007

20 hari dah?

Salam,


Dah 20 hari...lagi 9 atau 10 hari je nak posa...isk isk isk sat sungguh la...tanda-tanda kecil nak kiamat tu. [insaflah wahai umat....]


Boringnya...nak pi shopping pun tadak mood [tadak geng sebenarnya...semua orang busy], dulu ada sorang kawan ni...tapi sejak dua menjak ni busy pulak minah tu kelas dia banyak, nak kacau pun kesian plak...dah la baru kawin, makin busy la. Opsss jangan salah faham...dia busy pasal husband kat KL, dia kat sini... kadang2 weekend dia pi KL la...atau pun seminggu dia cuti balik sana.


Semester ni padat sangatlah...tak sempat nak berpoya-poya [perghhh berpoya-poya tu...] ke ke ke...berpoya-poya tu dalam erti kata keluar lunch lama sikit, hari Jumaat pi KK jalan-jalan... tak sempatlah ntah pasai apa. Lunch pun sempat kat area sini-sini je... dulu-dulu breakfast bleh pi KK [ha ha ha....]


Seronok tengok kek lapis yang bersusun dalam fridge tu... malam ni bolehlah rasa satu, jangan tiap-tiap malam satu mau habis 10 biji tu...bukan boleh harap sangat dua-dua orang kami ni. Kelmarin masa ambik kat opis tu ramai yang tegur..tak nak jual ke? Ke ke ke...sorilah itu ja la modal nak bawa balik kampung kali ni, kalau tak sempat nak pi cari biskut kat pasar tu, memang aku bawa balik kek lapis je la tahun ni...


OK la tu asalkan ada benda yang nak dibawa balik, sat lagi kena complaint plak... aku ada sorang SIL yang suka complaint... layan je la, aku malas nak bising aku diam je... adatlah tu. Kalau MIL tak kisah...mesti ada yang lelain yang suka berkisah ke ke ke... tadak hal la tu. Bukan selalu jumpa pun. Kalau depa mai KK kena gak duduk umah aku...tapi lepas ni depa ada pilihan sebab yang nak kawin ni pun duduk area sini juga, kot-kotlah nak lepak umah dia pulak...aku no hal... dialu-alukan [kwang kwang kwang....]

Kejap lagi nak keluar pi uruskan bab rumah... [tak habis-habis lagi...] Tak tau lah nak buat apa lagi. Ngantuk ni...nak tido pun macam alang-alang je, sat lagi sure abang bulat telefon :) Ok la...berhenti dulu cau cin cau....
~dariBMkeKK~

8 comments:

nawalraudhah said...

memang kejap je rasa dah tgl 10 hari je nak puasa...

kalau saya, kek lapis pun dah cukup dah, kuih raya pun tak pandang dah kalau ada kek lapis...nak kan kek dari sarawak ...

Alinlai said...

nawal,
itulah psl...kejap sungguh la tahun ni...tak terasa penat berpuasa pun :) apa2 pun...sedapkan kek lapis tu...nyum nyum :)

~ahni~ said...

Bulan posa ni banyak kali jugak aku terkantoi depan pc (terlelap)

Alinlai said...

ahni,
ha ha ha...sama la...senang je nak lelap, lentok je kepala...lepas tu gelapppppppppppp pandangan mata.

Yatie said...

ada org jual kek lapis best ke kat KK? macam nak beli and rasa aje .. aku and hubby dah kompem nak pegi KK seminggu lepas raya nieh .. saja nak jenjalan cuti2 dalam Msia plak .. mana tau bleh raya umah ko ke .. hehehehe ..

Alinlai said...

yatie,
itu order from Kch, ada kawan kat sana...ehh mai la sini, nanti jgn lupa ctct bleh je nak beraya kat umah tadak hal :)

faridmw said...

salam ziarah blog..
selamat berpuasa..
jikalau kita peuhi masa kita sebaiknya dibulan ramai2 mesti akan sekejap ja posa... sayangnya nak tinggal posa kan.,,...

alinlai said...

faridmw,
iye betul tu :) terima kasih sudi ziarah kat sini