Friday, July 20, 2007

Jumaat datang lagi....

Salam,

Hari ini hari Jumaat, penghulu segala hari dan juga hari yang memiliki nombor yang cantik... pelik juga pasai apa orang beria nak kawin masa 07072007... pada pendapat aku...hari ni lagi cantik... 20072007 lepas tu nikah pulak pada pukul 20.07 (8.07pm) kan cantik tu....

Hari ini hujan...tapi tak pe rezeki tu :) syukur Alhamdulillah.

Hari ini aku breakfast pukul 8.30am dan lunch pukul 12.30pm... nama je 12.30pm, sampai kedai dah dekat 1pm, makanan sampai pukul 1.30pm... lama menunggu. Tapi sabarkan separuh dari Iman... hasilnyaaaaaaa... mee bandung tu memang sedap... nyum nyum nyum

Hari ini ramai yang hantar laporan praktikal... sempatlah bagi markah untuk 3 orang... yang baki ni tunggulah minggu depan... hujung minggu tak jamin sangat... rasa lapaq laksa pulak... rasanya nak buat laksa... nyum nyum nyum lagi sekali.

Hari ini bermakna lagi 1 minggu aku nak pi Nil*i... untuk menilai kain-kain dan benda yang dijual kat Nil*i tu... yezzarrrrrr boleh beli kain buat baju raya ha ha ha... posa pun blom, dah berangan berbaju raya ihiksss... layannnnnn je la.


Hari ini aku dah OK, mungkin sebab tak berjumpa dengan mereka yang tak berkenaan. Kalau jumpa tak tau nak reaksi macam mana... tapi biasanya aku selamba je... habis sangat senyum... bukan ke senyuman tu satu sedekah... dapat pahala :)

Hari ini aku tersangatlah mengantuknya... tolong tolong... dah berjalan ke sana sini, dah pi pejabat am dua tiga kali... nak pi selalu pun maleh juga, maleh kalau terjumpa sesapa yang tak berkenaan.


Hari ini aku ambik gambar untuk carta organisasi... ke ke ke...jangan jeles jurufoto bagi kredit... kata dia, very natural hmmm apa maknanya tu.... aku anggap dia kata natural beauty je kwang kwang kwang......muntah le kalau rajin nak cuci papan kekunci tu.

Hari ini ntah apa-apa aku mulakan semua ayat dengan 'hari ini'....ok ciao cin cau. Selamat ber'weekend' :)

~dariBMkeKK~

14 comments:

Norasiah said...

hoho akak pon nak gi carik langsir kat Nil*i ek. jom kiter kasik kaya orang nilai jom...

alinlai said...

asia,
ke ke ke...langsir tak cari kot, nak cari kain buat baju je....biar runtuh almari baju :)jom heboh2 kat Nilai :)

kasutVincci said...

kv dah siap pun baju raya. Hik hik. Sebenarnya bkn baju raya, tp terbuat masa peknen, so lps bersalin baru boleh pakai. Kira baju raya lah tu.

The Singa said...

posa ganti dah abih...? tanya orang..diri sendiri pun tak abih ganti lagi..hehehe..hari ni baru nak mula menjenguk blog balik..

alinlai said...

KV,
oklah tu :) jimat dan senang cerita, tak payah nak fikir pasal baju raya lagi

mama-singa,
ohhh posa ganti biasanya masa bulan syawal dah habiskan :) senang cerita... hang pi mana lama tak dak?

tee said...

salam...

lama dah tak jengah kat sini... dr n3 dengar cam sihat ye... baguih la cam tu..

niway, pics food kat n3 lepaih tu memang ngancam... esp salad tomato tuh.. yummmmyyyy

alinlai said...

Tee,
alhamdulillah baguih ada nye :) memang salad tu sangat sedap...nyum nyum... kena minta tolong kat simah le poskan tomato yang sedap tu ;)

Mummy Rizq said...

nilai??? nilai kat nogoghi ko? bila plak nak mai balik semenanjung nie???

arianna adrizal said...

kak lyn,
ambooiii jauh nye shoppin... ;) shoppin smpai nk ke rumah sy dah tu.. hehe.

borong jgn tak borong ;p

alinlai said...

Achik,
itulah pasal...bila ye nak ke bkt ada ong tu?.... tunggu ye...sooner or later sampai la....insyaAllah

Anne,
borong? tak la... membeli belah je kot ha ha ha....hmmm dah dkt dgn umah ke? bleh la tumpang makan2 ka?

Mama Risyiariana said...

heheh aku pun nak pi cari kain gak tapi kat Tanjung karang....

alinlai said...

MR,
aha...kat situ pun banyak gak kedai2 kain kan? ok...sama2 la kita membeli untuk memantapkan ekonomi peniaga2 kain ;)

simah said...

posa ganti dulu wei...

eh lyn..aku dah terhilang no tepon hang masa aku tukaq tepon ke tepon lama aku.. bole tak hang sms aku...? muahhh thanks...

alinlai said...

simah,
posa ganti dah habis.... ni posa rejab je :) usaha untuk men slim kan badan kekonon ha ha ha

ok nanti aku sms hang :)