Wednesday, July 04, 2007

Dari Cesm* ke IST...


Gambar 1: Ke ke ke ni gambar yang telah ditapis.... abang bulat dok berenang-renang ke tepian... terpaksa pakai spek gelap sebab dia tak nampak la... sat lagi berenang jauh sangat plak dari bot haru pulak. Aku terjun kejap je sebab sejuk la air dia... jadi camera girl je la...




Gambar 2: Pemandangan dari atas bot dari Kadik*y ke Emin*nu... ke ke ke seronok naik bot ni bersesak-sesak dengan orang nak pi keja dan balik keja... menyibukkan diri. Pagi-pagi tengok orang breakfast teh + roti... kebab tak masak lagi masa tu, petang baru nampak orang makan kebab + jus nyum nyum nyum...










Gambar 3: Grand Bazaar, kalau bawa RM banyak2 memang sesuailah lepak lama-lama. Tapi kalau bawa ala kadar je (macam aku....) lepak kejap pun dah ok ... rambang mata tengok barang-barang...bahaya weh...bahaya wa cakap lu. Potensi untuk jumpa M'sia memang besarlah... sebab ni kawasan tumpuan... orang menjual pun tau kita ni M'sian... ke ke ke







Gambar 4: Blue Mosque.... cantikkan dalam masjid ni? Teruja tengok ukiran-ukiran dan khat yang sangat cantik tu. Bayangkan zaman dulu2 manusia dah mampu nak bina masjid yang besar dan cantik macam ni... kelengkapan macam mana yang depa guna? Ataupun orang zaman tu saiz besar...atau guna jin? hmmm renung-renungkan...dan selamat beramal (ke ke ke)








Gambar 5 : Salad tomato yang sangat sedap...nyum nyum. Simah sure tau nak buat salad ni... kami makan salad ni kat kedai dekat rumah Simah ke ke ke... sajalah bersiar-siar sebelum balik rumah... dah sampai rumah pengsan je. Penat berjalan sakan :)





Gambar 6: Adana Kebab....makan dengan cili hijau bakar tu memang kaw kaw. Tapi kalau kat M'sia ni Kyros Kebab pun sedap gak...









Oklah... ini lah sebahagian lagi koleksi gambar-gambar... ada masa masukkan lagi nanti untuk sementara waktu layannnnnnnnnnnnnnnnn!!!

~dariBMkeKK~

6 comments:

Mummy Rizq said...

achik nak nengok gambaq hang la...

alinlai said...

achik,
nanti e mel...ke ke ke....malu la nak letak dlm ni :)

Kaklong said...

salam,

bestnya masakan sana :D. tomato dia lagi manis tak?

teringin nak makan kebab pure turkish punya

alinlai said...

syikin,
tomato dia manissss.... sedap makan saja. Kebab dia memang kaw kaw la...

happyirfa said...

mcm best jer tgk acara makan2.
teruja tgk kebab turki tu

alinlai said...

fira,

ke ke ke...nyum nyum sedappppp!!!