Monday, February 26, 2007

Santai & Jawapan 'tagged'....

Salam,

Perghhhh senangnya dalam hati kalau dapat bercuti (sakannnnnnn.....) lega kepala otak... rasa fresh (and white?) je bila masuk opis :)

Balik kampung trip best... sebab boleh relax dan santai sakan...sebab cuma kami (saya dan abang bulat) + 2 orang nak menakan dia + of course MIL je kat umah tu... rutin saya selama 3 hari:

1. Masak sarapan
2. Kemas umah (sapu sampah je....)
3. Masak lunch
4. Tido
5. Masak dinner
6. Main games kat cellphones
7. Tido awal

Ha ha ha....percutian yang sungguh santai. Nak mandi sungai pun tak boleh sebab air keruh (color teh susu cair....) cuaca pun sempoi, hujan malam-malam perghhh memang seronok la.

Balik Khamis petang, Jumaat kami berjalan seharian...ada orang pi beli laptop plak...bleh la tumpang main games mahjung kwang kwang kwang....(sekarang ni musim main games tak kiralah kat cellphone atau komputer....macam addicted je ni....arghhhhh)

Hari ni masuk opis siap-siapkan segala notes untuk kelas rabu dan khamis sebab malam ni saya ke KL, malam esok balik KK la...ada bengkel sehari wah macam orang bisnes juta-juta pi KL balik hari je...kalau tadak kelas nak juga stay semalam lagi bleh jumpa kenkawan ka, shopping ka...(erkkkk )

Oh tidak gue tagged by Achik dan kak Tenah.....ok jap nak ambik napas...innnnnnnnn outtttttttt innnnnnnnn outtttttttt....

Jawapannya di bawah:

6 jenis perangai pelik gue:

  1. Tak boleh layan cite/ lagu Hindi...ntah la memang pantang sungguh bukan la sebab apa cuma tak boleh tahan dengan jalan cerita yang sama je, bukan saja cerita lagu pun tak boleh nak terima...memang pelikkan sebab orang lain punyalah gilakan cerita termasuk pelakon dll kita boleh buat derk je....
  2. Boleh layan cite atau drama Melayu berulang-ulang...tak kiralah sapa pelakon tapi kalau ada kat TV boleh je layan (abang bulat boring ni sebab dia tak boleh nak tengok siaran lain....) ada peluang je memang tak akan miss drama bersiri Melayu, walaupun sesetengah tu bukan la best sangat pun tapi ntah la...patriotik la konon he he he....
  3. Tak akan sukakan penyanyi/ pelakon yang ramai kenkawan suka.... contohnya la masa sekolah dulu-dulu budak pompuan memang minat gila dengan kumpulan GER*SANG dan yang seangkatan... maka dengan itu secara otomatik saya tak akan suka dengan kumpulan macam tu.
  4. Macam tak ada perasaan... atau terlalu 'cool' ke ntah la...contohnya lepas accident hari tu saya boleh relax je tak dak masalah nak memandu lagi dan sebagainya, tak dak pulak terjaga tengah malam sebab terkejut ka, nak mimpi jauh sekali la...kuat semangat or memang tadak perasaan pun ntah la. Hah ada lagi satu kejadian...pernah kenal dengan sorang mamat ni...dan pernah keluar beberapa kali...sampai satu hari tiba-tiba muncul sorang pompuan...dan perkenalkan diri dia 'tunang' mamat tu, saya relax je bersalam-salam dan lepas tu memang terus tak contact lagi 'mamat' tu....tapi yang lawak tu 'tunang' dia pulak yang rajin contact saya ha ha ha....dia pun pelik kenapa saya tak marah-marah dll...uiskkkkk kumbang bukan sekor beb... dan lagi satu susah nak gabra/ ketar/ takut dll... eiii memang tadak perasaan la kan kan kan....
  5. Suka pakai baju/ seluar yang besar-besar....sebab perasan badan besar. Orang lain suka pakai baju kecik sebab nak nampakkan diri kecik saya pulak semua baju termasuk t-shirt lebih banyak saiz XL daripada saiz yang sepatutnya ...
  6. Suka menghias tapi tak pandai nak menghias (erk...ni pelik ni macam mana ni.....) ntah la fikirlah sendiri ke ke ke.....

Kui kui kui sekian adanya...terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

~dariBMkeKK~

8 comments:

happyirfa said...

suka menghias tapi tak pandai menghias?..samalah cam saya.
suka tgk umah org cantik tp saya x kretif pun...camno?

~ahni~ said...

Eh eh Ailin, awak memang pelik tapi macam ada persamaan aje kita nih... bestnyer macam ni. no 1) saya pun tersgtlah x suka cerita hindi 5) sayapun serupa Ailin dan HappyIrfa, teringin nak berhias tapi asyik tak kena aje (tak ada bakat kot)

marlinabaharom said...

woit lyn.. amboi.. lamanya bercot yer!

lyn.. citer hindi hero nya kan ensem ensem... awat hang tak suka??? haa.. haa... feeling babe....

Kaklong said...

salam,

alin, kalau anak lum ada lagi, mmg rumah tu cuma sapu sampah ajelah, tak fikir berselerak sana sini. ni pengalaman dulu masa lum ada anak lagi..

no. 1 - baik saya layan citer tamil drp hindi.sbb jalan citer tamil best.

no.2 - krg minat drama2 melayu. kalau tgk tu, sbb mmg jalan citer benar2 menarik.

no,3 - saya sejak dulu mmg tak de singer feveret hihih
no. 4 - untung abg bulat ada isteri kuat semangat cam alin ni..

no. 5 - baguslah, memenuhi tuntutan hukum syarak bab menutup aurat :)

no. 6 - samalah cam saya.

simah said...

cuti sakan pon tak tinggal bab tidoq..heheh

ni kira dah ready nak torture students hang la ni?

hang memang pelik :0)

alinlai said...

fira,
ke ke ke apo nak dikato...dah tak kreatif terima la seadanya :)

ahni,
iye memang tak bleh layan la citer hindi tu, macam syikin juga saya lbh rela tgk citer tamil kui kui kui

achik,
hensem ka? lebih kurang muka bangla je ha ha ha.... lama sungguh cuti sampaikan jadi malas nak masuk keja....kalau tak dak kelas ni mau ambik cuti lagi kwang kwang kwang

syikin,
:) so kena la enjoy zaman boleh sapu sampah sikit2 ni kan kan kan... layan citer tamil lagi best ke ke ke sama la kita.

simah,
takut kena torture dgn students je sebab janji nak bagi result mid term tapi blom habis lagi semak ke ke ke... apo bleh buat pelik tapi benar he he he...

Kaklong said...

salam,

hahaa..ya betui. sok2 anak berderet cam saya, tinggal tak kena darah tinggi aje tgk rumah tak tahan lama berkemas huhu

alinlai said...

syikin,
ke ke ke tak pa ummi kena banyak sabar ... nanti depa dah besar boleh minta depa kemas2 rumah ummi bleh relax skit