Thursday, March 01, 2007

Hari ini dan semalam...

Salam,

Leganya...ringan rasa kepalaku ini... kelmarin petang kelas 3 jam...hari ni pun 3 jam weng rasanya. Esok dan lusa bolehlah relax sikit...yezzarrrrr.

Tadi ada kawan telefon...live from Pah*ng, jemput kenduri 10032007...alahai so touching, malangnya tadak rejeki mau pigi ada pertandingan debat plak...abang bulat kena jadi penyelaras dan kemungkinan besar aku jadi salah sorang hakim isk isk isk sedih la beb... lepas kelas tadi ada kawan sms pujuk pi sebab nanti dia tadak 'teman tapi mesra' hmmm macam mana ni...ikutkan hati nak balik tapiiii kena la fikirkan abang bulat juga mana boleh main redah je isk isk isk....sedih la sedih la...

Oh ya...lupa nak cerita trip 1 hari ke KL...penatnya Ya Rabbi....seharian dok dengar ceramah (9am - 5pm), tapi disebabkan makanan sedap maka dimaafkan... habis je sesi petang tu aku dan S bergegas keluar...ambik PutraLRT ke KLSentral...check in siap-siap then kami sempat la mencuci mata kat gerai-gerai tudung dan baju kat bawah tu ha ha ha....sempat sambar baju ready made 2 pasang dan tudung 2 helai kwang kwang kwang....habis sejam la kat situ, lepas tu naik ERL ke KLIA...flight delayed for 15 mins, tapi yang magik tu sampai awal pulak...laju abang pilot bawa kapal :)

Sampai rumah dah 1am... mandi manda dan zzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzz....

Rabu pagi punyalah susahnya nak bangkit...tapi digagahi juga sebab nak kena buat persediaan untuk kelas petang, mata ni macam digam-gam punyalah payahnya nak buka. Tapi masa dalam kelas kena la kontrol macho :)

Tahun ni ramai pulak orang sini pi Beij*ng, tapi tak la berkisah sangat pun sebab dah pernah sampai pun. Sasaran aku tahun ni nak pi Turk* ha ha ha....siap ada sasaran tu. Kali ni nak pi dengan abang bulat, kalau dia tak dapat pi nak heret sesapa la buat kawan. Kalau ada kawan panjang sikit langkah....kalau sensorang OK tapi bab nak bergambar payah la sikit kena la minta tolong orang lain (sanggup tu....) iyelah kalau dah berjalan tempat orang nak membeli belah ada kekangan ekonomi, jadi ambik je gambar banyak-banyak, boleh penuhkan album.

Ngantuknya....tapi dah petang sangat ni, kalau tido nanti bangun jadi kurang siuman pulak, sabar saja la. Kejap lagi lepas mandi manda boleh je tidur-tiduran dengan selesa kat rumah. Oklah berhenti dulu tadak idea pulak nak menaip lagi. Bye all :)

~dariBMkeKK~

6 comments:

simah said...

hang tau tak halil tak tulis apa pon lagi utk çeşme tu.. dia banyak sangat kerja..projek tu kelas ni..

kalau tak leh jumpa kat çeşme.. hang mai straight istanbul la yek?

alinlai said...

simah,
ke ke ke insyaAllah kalau jadi pi rasanya flight dari sini terbang ke istanbul then kena fikir macam mana nak ke cesme tu (wahhhh berangan-angan kawan hang ni....ke ke ke...)

Kaklong said...

salam,

err..ke turki tu, wajib jumpa simah ya :D

sempat lagi tu sambor menyambor tudung dan baju..ni yg best pegang duit sendiri ni :D

alinlai said...

syikin,
he he he memang cekap bab ngabiskan duit... baju + tudung, itu pun buat2 tak nampak segala baju tidur dan baju kelawar yang dok bergantung tu sebab malas nak bawa barang banyak-banyak...

simah said...

laaa. dari istanbul kalau nak pi çesme kena naik flight pi izmir.. lepas tu hangpa carik la jalan nak pi çeşme..aku mana tau heheheh

betui..nanti aku bawak hang pi beli tudung turki kat istanbul

alinlai said...

simah,
dari cesme tumpang kereta sapa2 la ke izmir boleh ka? jadi backpackers sekali sekala