Friday, February 16, 2007

Hepi CNY...

Salam,

Kat opis pagi Jumaat memang malas...sebab otak ni dah fikir nak bercuti dan berehat je. Mujurlah tadak kelas hari Jumaat kalau tidak kesian budak-budak sure tension sebab yang mengajar pun tak berapa nak bersemangat ke ke ke...

Pagi ni b'fast nasi lemak + teh lemon suam, hmmm manis sungguh air depa buat. Jenuhlah minum air mineral nak hilangkan rasa gula tu. Dah berminggu tak minum air bagus juga aku ni... ini nasihat sorang makcik Filipin* ni, dia kata jangan minum ais dan pakai kasut dalam rumah baik untuk kesihatan dalaman...so far aku memang ikut, agaknya kalau dia kata tak boleh minum air bergula, kena minum air suam je ntah-ntah itu pun aku ikut ha ha ha...

Kena lepak kat opis pagi ni sebab budak jual tudung tu nak mai ambik duit, jangan dia bawa tudung lagi dah la...mau aku ambik sehelai lagi, dan jangan dia perasan aku pakai tudung baru beli dah la ha ha ha kantoiiiiiiiiiiii, tak basuh lagi pun...tapi nampak OK je dan ngam dengan baju hari ni, pakai je la :)

Maid jiran aku nak balik Indon...dah pesan kat dia baju kelawar yang murah-murah... nak bagi 50 ringgit, lepas tu kalau dapat banyak helai nak jual ke ke ke, tapi yang risau tu sat lagi buat gila kuasa aku pakai je semua tu, boleh la letak kat kampung sehelai dua, kalau balik dah tak payah bawa balik baju tido senang idop dan ringan beg.

Apalah rancangan cuti CNY kenkawan? Rasanya banyak sekolah yang ambik cuti ... tapi kalau cuti jalan pun mesti sesak... berhati-hati OK. Sebab tu kami balik naik 'belon' ... jalan kat sini walaupun kurang sesak...tapi kondisi jalan yang kurenggggg selesa. Sapa yang pernah mai KK tau la macam mana kondisinya... yang blom pernah mai... sila la mai sini...macam-macam ada :)

Mungkin setahun dua lagi kampus ini akan jadi kampus dalam bandar bukan kampus pinggir bandar lagi sebab kawasan-kawasan tepi ni dah dibuka... betul-betul sebelah ni ada 1 kompleks membeli dan membelah yang besar... uiskkk bahaya sungguh untuk golongan macam aku ni. Tapi yang kurenggg tu sure jadi tempat lepak students la... kena pi masa depa exam dan cuti semester la...

InsyaAllah kalau panjang umur :) tapi rasanya lambat lagi nak merasa suasana tu sebab kami dah kena hints (or halau???) pi sambung belajar... tensi gue. Banyak lagi benda lain nak diselesaikan tapi depa ni dok hints bagus punya...sabaq saja la.

Oklah...stop sini dulu, jumpa lagi lepas 25022007... lama cuti. Nak masuk keja nanti mesti haru biru sikit...kawan bilik sebelah pun nak apply cuti bila tau aku cuti seminggu...bukan pasai apa...kalau mai opis pun akan melangut je, bila tadak students suasana jadi sunyi dan syahdu (ha ha ha alasan ....)

Opsss dah melalut bye and have a nice weekend :) makanlah limau banyak-banyak bagus untuk kesihatan.

~dariBMkeKK~

14 comments:

marlinabaharom said...

wei.. hang ada makan besaq la malam esok? makan jangan tak makan...

bila lah nak merasa gi ke tempat hang nie?

alinlai said...

ke ke ke makan besaq untuk membesaqkan badan :) mai la sini bleh jenjalan cari makan, kami pun bleh juga pi makan2 entertain kenkawan (konon-konon la...) sambil entertain diri sendiri kui kui kui

maR said...

kak lyn,
Haaa tatau lagi la kak apa benda nak buat except nak pi penang hari ni later on...
Nak pi piknik kalau tak panaih la kak.... saya ini cayaq kalau letak tpt panaih wahahaha

alinlai said...

mar,
opsss lupa plak, kalau cair haru plak :) tak sesak ka hari ni...bkn depa pun dok shopping sakan ka nak raya he he he...

happyirfa said...

alinlai..
beli jgn x beli.
tudung bawal kelantan dgn telekung sembahyang dr saigon x nak ker?buleh order.
wah aku pulak yg meniaga.

teringin gak nak gi kk..ari tu pegi x puas jalan sbb x dak sapa nak bawak.

PuteriSatu said...

wah sakan nak bisnes yek....bisnes ler ...aku plak bukan jenis kaki bisnes..kaki membeli ada la..wekekek...

maR said...

kak lyn,
tak pi ponnn... malaaaih hehehe....rasanya nak pi hari ni, sunday.
Apa gamaknya ada kat penang hari ni, gamaknya no?

simah said...

selamat bercuti ..eh aku dah lupa la..awat orng cina makan limau masa raya cina?

ibuVouge said...

wah... cuti sakan ya alin... happy sokmo ya

~ahni~ said...

Hah, cuti jangan tak cuti. KL lengang beb!

marlinabaharom said...

sori... u hv been tagged! pls proceed to my blog!

Kaklong said...

salam,

wah..baru tau bab pakaian pun org boleh jadi gila kuasa hehe.

selamat makan limau banyak2

alinlai said...

happyfira,
ehhh...sungguh ka nak bisnes? war warkan dalam blog nanti ada tu org order (hmmm saya contohnya ke ke ke...) mai la...KK skrg ni tak kira masa ramai je dgn pelancong jgn nanti semua harga barang naik dah la...kesian kami yg duduk KK ni :)

puteri 1,
tak pa la...kena la balance ada yang rajin bisnes dan ada yang rajin membeli :) baru ada untung kan kan kan....

mar,
ha ha ha...tak pa pi la tanjung hari org kerja baru senang nak jalan-jalan cari makan ka kasut ka beg ka...

simah,
depa makan limau tu sebab ikut kepercayaan depa...limau tu 'emas' so kalau makan banyak2 bleh jadi kaya :)

alinlai said...

IV,
iye...cuti yang sakan-sakan...sampai malas nak pi keja ke ke ke...bahaya sungguh

ahni,
best tu kalau KL lengang bleh meronda sakan-sakan :)

Achik,
erkkkkk pulak dah ke ke ke...orait nanti pi jengok

Syikin,
ha ha ha gila kuasa, memang puas makan limau tuan rumah bagi sekotak kat kami jenuh la agih2 kat kenkawan dan sedara mara :)