Monday, February 05, 2007

Sibuk dan pening...

Salam,

Minggu ni bermulalah episod sibuk + pening (hasilnya jadi lemah dan lesu) memang macam Bursa M'sia la kat Pej. Am, semua nak guna printer, copier dll...kami kena submit final xm questions uiskkkk semua muka tensi je... sabaq saja la.

Sabtu dan Ahad memang mai opis la juga...abang bulat outstation...so tak la kalut sangat (cehh macam la kalau dia ada kalut ke ke ke...), Sabtu pagi pi b'fast dengan Su kat Ser* Kening*u, lepas tu berjalan2 ke CP, kebetulan...ada pameran batik plak...eiii bestnya tengok kain-kain batik tu, tengok je ke? Oh tidak... aku sudah sambaq sepasang...(sepasang je...RM nipis dalam purse...) terus senang hati ho ho ho.... petang tu juga hantar kedai jahit (cekap sungguh...)

Lepak opis dapatlah siapkan 1 set soalan... peningnya kepala ni tak tau nak cakap macam mana.

Ahad pagi, lepas b'fast mai opis siap-siap untuk kelas pukul 11am - 2pm, habis kelas tak sanggup nak lepak opis lagi...terus balik, ingat nak tido agaknya penat sangat, mata tak bleh pejam... abang bulat tepon bagitau ada sedara dia (bukan saudara dekat...), ada kat hospital...'kalau rajin' pi la tengok... hmmm memang la tak rajin, penat la beb, tunggu dia balik la pi sama-sama.

Malam, Mja mai rumah...dia tumpang tido, kami pi memakan sayap ayam... hilang pening lepas dapat jenjalan, beli durian yang tak best (isi lembik ..), makan dua tiga ulas...lepas tu geram tengok aku terus masukkan dalam periuk + santan + sagu + garam + gula...hah jadilah pengat @ serawa durian... sedap plak (cehhh puji masakan sendiri ...) balik ni bleh la makan ada lagi dalam petiais nyum nyum.

Hah...budak botak menang lagi? Caya la...tapi awatlah dok fokus InaNa*m je, tolonglah...jgn la dok pakai pelik-pelik...kesian la kat minah tu, awatlah depa bagi dia pakai bunga plak tepi tudung tu. Terus jadi bertambah pelik muka dia. Habis ABP06 ingatkan nak tido...dah ngantuk sangat tapi dok layan citer hantu kat 41(or 42?) pukul 1.30am baru la naik bilik dan kroh kroh....

Pagi ni mujurlah boleh terjaga dengan senang...kalau tidak haru juga. B'fast dengan Sal, kak I, kak M, dan N... hah, lama tak b'fast ramai-ramai macam ni...wah sakan depa berjalan ke HK. Aku teringin tapi abang bulat sudah ingatkan aku plan nak buat Umrah tu...sat lagi dok sakan berjalan sana sini tak cukup plak RM nak ke situ. Insaf la dua tiga hari ke ke ke...ni dok berangan nak berjalan ke Mir* plak masa CNY, rasanya yang ni boleh kot...tengok la camno, kalau tadak tetamu insyaAllah kalau ada punahlah harapan tu...isk isk isk.

Petang ni abang bulat balik, sat lagi 5pm nak cau cin cau la...nak makan serawa yang sedap itu (he he he...jangan muntah sabaq sabaq....)

Bye all :) oh by the way... I am a sunrise :)


You Are Sunrise

You enjoy living a slow, fulfilling life. You enjoy living every moment, no matter how ordinary.You are a person of reflection and meditation. You start and end every day by looking inward. Caring and giving, you enjoy making people happy. You're often cooking for friends or buying them gifts.All in all, you know how to love life for what it is - not for how it should be.


~dariBMkeKK~

11 comments:

marlinabaharom said...

sedap tu bubur durian. kalo cicah roti jala...perghh!!

naseb baik ada abg bulat yg dapat menginsafkan hang erk!!

alinlai said...

achik,
iye...cicah roti jala perghhh best wa cakap lu. Tapi cicah roti biasa je la...tak sempat nak buat roti jala tu :) ha ha ha insaf seminggu dua je lepas ni start balik berangan2...

Kaklong said...

salam,

amboi..beli gak kain batik tu.tu yg best pegang duit sendirikan..hehe

mana gambor serawa tu..buat kami jeles nak nengoknya

nak pg umrah? amin..saya doakan mudah segala urusan. mudah simpan duit :D..ha, nampaknya takleh sambar menyambar dah kat kedai kain ke, mana2 kedailah hehe

alinlai said...

syikin,
he he he...aktiviti sambar menyambar masih boleh, cuma aktiviti berjalan2 makan angin je kena kurangkan...kain baru kena ada, barulah semangat nak pi keja :)

~ahni~ said...

Bagusnyer ada rezeki nak pergi umrah. Saya doakan kesampaian lah hajat awak tu.

happyirfa said...

em nyum nyum..
sedap seraya durian alinlai buat.
(burp burp sendawa bau durian)

Apple Pie said...

sungguh semangat ko anto kain ke tukang jahit ek. aku ni ada 2 pasang kain dah berbulan2 dok bersawang kat dlm lemari. kang hantar kat tukang jahit aku tu bertambah lak aku stress dibuatnya ahahhahahaha

TrudgeAlongMyNothingness said...

wah..sungguh sibuk sekali idup dr entri ni..huhuhuuu..tp kalu ari tu Ina menang..aku tak tau nk cakap apa wei..nmpk no bangang nya pengundi..ahaha!!

alinlai said...

ahni,
amin...insyaAllah :)

happyfira,
nyum nyum ndapppppppp!!! ada lg dlm fridge.

apple_pie,
ye bab tu mmg cekap ke ke

TrudgeAlongMyNothingness,
meroyan la kalu dia menang ke ke

Kaklong said...

salam,

alin..nape ni dah tak ebrapa rajin update blog..dulu rasanya hari2 update sampai saya tertinggal ketapi rasanya..

alinlai said...

syikin,
ke ke ke...2,3 hari lepas 'agak' busy, hari ni ok sikit...ni nak update ni :)