Friday, January 26, 2007

7 Muharam ...


Salam,


:)


:(


(_")


("_)


Uiskkkk...boringnya petang-petang ni, baru balik makan sebenarnya ni...


Weekend ni tadak plan nak ke mana-mana, lepak umah je la nampak gayanya. Isnin - Selasa depan abang bulat cuti, pi main golf sampai pengsan...cuti dia banyak...dulu masa dia ada jawatan pentadbiran memang payah nak bercuti, la ni dia ambik kesempatan habiskan cuti yang ada.


Isnin ni 10 Muharam, insyaAllah kalau teringat nak la posa sunat. Tak ingat dah la macam mana nak buat bubur asyura (sora...) kena calling-calling bonda tercenta la nampak gayanya...sure tensen sebab last year dah bagi resepi, this year tanya lagi isk isk isk apa la anak dia ni :) sabaq saja la.


Kelmarin dah siap 1 midterm xm... minggu depan ada lagi 1, lepas ni sibuk buat final xm questions plak...eiii tak habis-habis la...cepatlah habis semester ni boleh relax sikit. Nak pi jenjalan cari makan ke apa ke malas nak duduk kat opis.




Dok berangan ni...nak pi Guangzho* lepas tu ambik train pi HK, hotel murah sikit... tapi kena discuss dengan abang bulat secara terperinci la...dia jenis yang kena plan...saya ni kadang-kadang impromtu pun jalan je... kos pun tidaklah mahal sangat, lagipun dah check ada banyak muslim rest. kat situ...senang sikit. HK tak boleh nak pi lama sebab barang mahal, kalau kat mainland barang murah lagi...hmmm macam best je kan?

Tak pa tak pa...reserve dulu, bincang masa lepak-lepak depan TV, kalau dia ON saya nak booking tiket je ni ha ha ha...ntah apa-apa la...nak berjalan, tapi bila difikirkan balik bagus juga ada hobi berjalan ni daripada hobi shopping tak tentu hala...tapi bila berjalan of course la shopping hmmm bahaya bahaya...

Apa-apa pun kot-kot jadi alangkah gumbiranya hati ini...tapi rancangan ini akan diusulkan juga, tunggu 31012007...kan ke Malays*aAirlines ada promosi besar-besaran...jom la kita melabur beramai-ramai.

Oklah have a nice weekend everybody, wal taufik wal hidayah, jangan buat kesalahan trafik dan jangan cari susah...ciao :)

~dariBMkeKK~

16 comments:

~ahni~ said...

Bila baca blog orang dok cerita pasal berjalan-jalan, jeles betul lah. Saya ni belum berkeupayaan nak pergi melancong, dalam negeri pun tak mampu lg, setakat ni kalau pergi jln2 tu company punya family day aje (sponsored)

kaklong said...

salam,

semnetara badan sihat, murah rezeki, pergilah melancong..

saya pun lagi suka melancong drp shopping x tentu hala :D. sbb bkn senang nak jalan2 kat tmpt orang yg jauh tukan. tu sbb pengalaman lama, kalau saya p lawatan k luar negara, saya tak kisah nak shopping utk diri sendiri, tp beli souvenier utk famili. sbb yg penting saya dpt keluar berjalan hehee.

err..baru teringat, weeken ni tak dpt jemputan makan2 ka?

alinlai said...

ahni,
ke ke ke...kadang2 tu rasa nak pi sana sini je, tapi kena la fikir kesan lepas jalan2 tu...pokai weh :) tak pe la ada peluang ikut company trip, kat sini family day dalam kampus je ke ke ke...jimat la kekonon.

syikin,
iye betul tu, souvenir tu belakang kira janji dpt ambik gambar banyak2...eiii bestkan dpt bergambar sakan lepas tu dok belek la gambar2 tu...oh ya, kurang la aktiviti jemputan makan2 sebab weekend ramai yang kena ngajar huaaaa...habis weekend kami sebab kena mai opis juga :(

kasutVINCCI said...

jeles aa...nampaknya utk tahun 2007 ni kv tak leh nak pi mana2. Hiks..

marlinabaharom said...

lyn, achik n member nak gi bali rasanya MATTA nie...

alinlai said...

KV,
boleh je...bila dah 4 bulan lebih tu rasanya tadak masalah nak travel kot :) ni ada promotion banyak ni jom la cuti2 :)

Achik,
wah best tu, teringin nak pi merata tempat ni...sampai ke Turki pun dok berangan ha ha ha....layannnnnnnnn

Apple Pie said...

aku ada masalah besar kalo pi bermelancong nih. aku takut aku tak sedar diri masa bershopping muahahahhahaha.

tp sememangnya aku tgh berplan nak pi bercuti niih cumanya tgk keadaan bila baru aku tak bz. sian kan aku.

Ayu said...

alin nak jenjalan lagi eks? syioknyaaa
kali ni hang jgn lupa souvenir aku tauuu

happyirfa said...

alinlai..jomlah jalan2 bersama bersama M*S..tambang murah yg amat ni.
sesuai amat utk yg suka berjalan2 mcm awak.

alinlai said...

apple,
itulah...berjalan2 kena la juga membeli belah, ehh kesiannya kat ko, tak pe sikit hari lagi oklah tu tak pun beli je tiket, takkan bos tak bagi cuti kot kalau dah beli tiket... :)

ayu,
jom la pi jenjalan...uiskkk hang baru keja mana bleh cuti lagi ke ke ke tak pe sabaq dulu tahun depan bleh pi jenjalan :) souvernir? insyaAllah :)

happyfira,
iye..bersungguh saya jengok website hari ni rupanya esok ha ha ha...cukup pantas kalau bab nak ngabiskan duit :)

simah said...

sambil berangan tu.. siap la pikirkan camna nak goda abang bulat masa nak start topic..pi sana..

:0)

Syikin said...

SALAM,

aiks..madam, sibuk sangat ke?

Zakiah said...

jalan ler selagi boleh....

Pergi China bawak beg sure lepas tu beg beranak pinak punyer.

MAMARISYIA said...

berjalan keje ko eik Lin.....

kaklong said...

salam,

wah..start bersawang ni :D

alinlai said...

simah,
kui kui kui...ya rite :)

zakiah,
tak pa kali ni bawa beg besaq siap2 ke ke ke...

MR,
ha ha ha...masih tahap berangan blom dpt tiket pun lagi...congested eiii geram sungguh.

syikin,
:) ada...dok buat soalan xm ha ha ha...minggu depan la gamaknya ada citer baru.