Monday, January 08, 2007

Musim ujan @ KK

Salam,

Awal-awal tahun kat KK ni memang sejuk la...boleh dikatakan setiap hari hujan...disertai dengan angin yang sejuk...hari ni cuma 27 C sahaja, sejuk tu...brrrr...

Malam-malam lagi sejuk, tapi malam sejuk oklah, tido pun best je :)

Hari Jumaat, balik opis terus plan nak pi tengok wayang...lepas Maghrib bersungguh-sungguh pi cinema, rupanya tadak banyak show sekarang ni, tapi dapatlah juga masuk tengok Night @ The Museum, seronok... very entertaining. Ingatkan cerita seram...rupanya lawak. Lepas tu ingatkan nak terus balik rumah, abang bulat lapar rupanya...kami pi kedai mamak, makan mee goreng sepinggan kongsi kekonon romantik la, tapi perut ku sudah kenyang mata sudah layu...order kopi 'O', orang lain minum kopi mata tak boleh pejam...aku minum kopi pun boleh tido macam biasa je...isk isk isk

Hujung minggu yang santai, selain daripada mencuci baju dan melipat baju kami merelakskan diri dengan berjalan sana sini, dan mencuci kereta yang baru keluar dari bengkel...Alhamdulillah kereta dah balik rumah legaaaaaaaa sangat-sangat.

Malam, makan kat rumah...seronok pulak cerekarama 'Marobbuka' tu, rasanya pertama kali cerita pasal penguasa penjara, tapi seram juga bila diterangkan proses menggantung banduan tu... boleh tercalon untuk Anuger*h Skr*n tu. Ingatkan nak sambung tengok 6th Sens*, tapi mata dah layu sangat...naik tido lagi bagus.

Ahad pagi lepak rumah je, lepas tu abang bulat pi urut badan... saya pi ronda-ronda...dapat slack 1, beberapa barangan yang dibeli kat Guardi*n...isk isk isk nak habiskan duit cepat je. Lepas lunch balik tido krohhhhhhhhh...seronoknya sebab dah lama tak tido petang. Hujan pulak tu isk memang ngam la...

Isk...boringnya N3 ni kan? Tak pa la kenkawan layan je la...nak bercerita benda lain pun tadak idea sangat tapi kalau tak masukkan N3 baru rasa bersalah plak ke ke ke...

Material untuk kuliah dah siap, nak touch up sikit-sikit lagi je, masukkan bahan sini sikit, sana sikit...oklah tu.

Hujung minggu ni kami ada tetamu...MIL adik ipar nak tumpang rumah jap, anak dia masuk Maktab dan Poli. Depa tadak sedara mara kot kat KK ni, so bila anak depa kawin dengan adik abang bulat kami ni otomatik jadi sedara depa. Tumpang kejap no hal...kalau lama apa hal juga la ke ke ke...

Ok bye all

~dariBMkeKK~

9 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

Ok ke kat sana (sabah?) dengar berita kata ada banjir akan berlaku? take a good care ya..

hmmm

iv said...

aku bab ayat EPE HAL tu buat aku sengih..
selamat tahun baru(tak lambat nak wish kan)

Zakiah said...

lama dah tak masuk panggung. Hish...best gak ek. Sini masuk panggung RM35. Popcorn paling kecik set RM20. Itu baru sorang. Kalau 2...kalau 3..huhuhuh.

simah said...

keta dah balik rumah..├žkalau hujan pon hangpa tak basah... ok la tu..

Ayu said...

isk isk awat aku rasa hang dah ilang skill nih (mcm aku uwaaaaa udah busy and mood menulis kdg2 merudum hehehe)
anyway.. aku rendu sama kengkawan blogger.. ni pon curi2 masa menulis dan membaca nih :P

alinlai said...

Tiara,
iye ada kawasan yang dah banjir tapi yang dkt2 sungai, KK ni w'pun tepi laut tapi tinggi juga insyaAllah tak banjir kot. Tq :)

IV,
kui kui kui sengih plak dia ahaks, biasalah kena brutal juga kat sini, kalu tidak kita jadi pening nenong nenong nenong... :) hepi new year to you too ...

alinlai said...

Zakiah,
hmmm mahal juga nak masuk panggung kat Do Buy tu....ingatkan murah mcm harga kain ela yang depa jual je ke ke ke...tak pa hang beli VCD je tgk kat umah bleh santai-santai :)

Simah,
kereta dah OK, panjang langkah kami :) ujan pun kadang2 kena keluar juga boring duduk rumah, Astro tak dak siaran ... bayar mahal2 tapi hampeh juga eiii

Ayu,
ke ke ke...itulah pasal, tapi kalau tak menaip rasa boring, kalau menaip rasanya orang pun boring baca N3 kita. Tak pa bila ada idea kita taip sakan-sakan... selamat kerja puan Ayu :)

kasutVINCCI said...

kv tak tgk cerekarama tu. Takuut. Hehehe

alinlai said...

KV,
iye memang seriau je tengok...tapi oklah untuk menambahkan pengetahuan, kalau tgk rencana mungkin kureng menarik bila buat drama jadi ngam plak...pelakon dia pun sesuai...