Tuesday, January 09, 2007

Hujan lagi...

Salam,

Hujan ooo hujan lekas berhenti...
Hujan ooo hujan usah turun lagi...
Lama sudah ku nanti...

Hmm lagu sapa ntah...tak ingat tapi rasanya pasangan duet...ni lagu jaman kecik-kecik ni.

Sejuk KK la ni, hari ni 25.5 C, kat sini hujan renyai-renyai kat kawasan yang banjir tu sure lebat dan banjir pun tak surut la. Orang Kelate dan Ganu memang dah bersedia...orang negeri lain yang haru sebab kawasan yang tak biasa banjir pun dah banjir macam kat Joh*r hari tu.

Tapi kat M'sia masih perlu bersyukur sebab banjir biasa-biasa je, kat Indon bukan setakat banjir air, banjir lumpur semua cukup... lagi haru biru. Alam sedang memberikan tindakbalas terhadap segala tindakan manusia.

Tengah boring ni, dok baca buku sikit-sikit prepare untuk kelas petang esok...break jap.

Ramai pulak kenkawan dah nak pi sambung belajar...lega juga sebab orang pun kurang menyoal kami yang masih tak pi sambung lagi ni ke ke ke...malas la kalau ramai dok menyoal, kita yang nak study kita tau la bila kita ready...jangan la menjerat diri sendiri, lagipun kalau nak pi study tu kena la prepare mental dan fizikal...tak nak la redah je, menjerat diri namanya tu.

Suka pula dengar lagu baru 'budak botak' tajuk Langit Biru tu... kesimpulannya saya memang minat lagu-lagu dia ke ke ke... biarlah orang nak kutuk apa ka...tapi rasanya as a singer, he's a great singer (for me...) album dia keluar je nak pi cari kat kedai, bagi dia kaya lagi...biar artis lain jeles ha ha ha....(orang jahat musti ketawa....) biarlah dia menang lagi ABP nanti... biar tambah lagi koleksi kereta dia. Tak kisahlah dia tak pandai menari ke, gossip sana sini...apa la salahnya tolak semua benda tu ke tepi kita cuma dengar suara dia saja, dengan artis barat boleh pulak kita tolerate, sedangkan artis barat lagi sakan, ada anak luar nikah, ambik dadah dll orang masih minat, tapi tang artis kita sendiri silap sikit je kena hentam kiri kanan, kesian sungguh.

Ini dimasukkan lirik lagu baru budak botak tu ...

Artis : Mawi

Lagu : Langit Biru

Deru angin yang memburu melujur laluan

Membikin dedaun hati bergetar

Beliung melanda kejam laungkan kepiluan

Naluriku biru warnanya merakam birunya jiwaku

Berdirilah di pentas itu tanpa membisik namaku

Kalau terputus paluan beranilah sambung kembali

Mungkin lebih biru langitmu di sempadan sebelah situ

Mungkin cuma hanya

Sekadar ribut di dalam cangkir cuma

Bukannya aku untuk meramal

Juga dirimu pastikan hari mendatang

Aaaa.......

Berdirilah di pentas itu tanpa kau menyebut namaku

Mungkin lebih biru langitmu di sempadan sebelah situ

Mungkin cuma hanya

Sekadar kalut ribut di cangkir cuma

Mungkin lebih hijau lamanmu di sempadan sebelah sana

Ataupun hanya ribut melanda di dalam cangkir cuma

Siapalah aku untuk meramal juga dirimu untuk pastikan

Lepaskan saja

Deru angin semalam sebuah jeritan

Wajah-wajah jiwa insan yang biasa

Biasa.......


Opsss...dah masuk isu hiburan plak...ha ha ha jangan pelik ini bakat semulajadi ni mengupas isu terkini dunia hiburan tempatan dan antarabangsa...saya pernah ditawarkan jadi wartawan hiburan Utus*n, cuma bukan rezeki kat situ, kalau tidak ntah apa la jadinya dengan saya ni ke ke ke...hmmm.

Ada ramai orang tegur...saya nampak berisi...harap-harap berisi yang ada 'isi' aminnnnnnnnnnn...

Ok stop sini dulu...ada masa terluang saya update lagi perkembangan saya kat sini, insyaAllah KK tak banjir, tapi kalau banjir juga boleh la masukkan gambar, boleh kenkawan berkongsi pengalaman banjir dengan saya....(kalau banjir la...) isk apa merapu ni... bye all

~dariBMkeKK~

17 comments:

marlinabaharom said...

amin...amin... semoga hang banyak banyak isi...

alinlai said...

achik,
ke ke ke....berisi sebab gumuk jgn la...berat je nak bawa badan nanti, jenuh plak nak buat baju baru ...

arianna adrizal said...

salam kak lyn..
wah musim hujan ya kk. kami nk mai lagi 2 weeks ni. kalau ujan ja, terencat la aktiviti jalan2 cr pasal kami. kehkeh...

alinlai said...

Anne,
iye ujan kat sini, tapi mana tau 2 minggu lagi cuaca jadi cerah...sebab ada org KL nak mai ke ke ke...

MAMARISYIA said...

Amin!amin!amin!...semoga berisi sis!!

alinlai said...

MR,
makasih....aminnnnnnnnn!!! mana tau hadiah tahun baru kan :)

~ahni~ said...

Sebenarnya kan 2-3 hari lepas pun dah mai sini tapi tak boleh komen, ini pun dah 2-3 kali try baru dapat.

Sambung belajar memang best Alin, saya memang enjoy walaupun memang letih, byk keje etc Macam kita pi xpdc panjat gunung ke, masuk hutan ke... memang macam nak tercabut lutut sebab penat tapi bila dah sampai ke tempat tuju tu rasa puas.

alinlai said...

Ahni,
ke ke ke betul tu, tapi dah buhsan keja ni, memang kena take a longgggg break from routines, harap2 after 3/4 years semangat keja mai balik :)server memang hampeh sikit la ni, nak masuk website aasia lagi la hampeh... eiii geramnya nak beli tiket balik bulan 5 ni tak dpt2 lagi....sabaq saja la

Anonymous said...

alin, tiara pun maleh kerja..dh masuk minggu kedua..still maleh, masih dok nganga je depan komputer, walaupun kerja melambak.. bile penyakit malas itu datang..susahnya nak sembuh..

~~Tiara~~

ibuVouge said...

AMin.. amin...
aku amin selalu alin

alinlai said...

Tiara,
iye...kadang2 boleh duduk je dpn komputer ni tapi tak buat benda pun, malas sungguh la isk isk isk

IV,
aminnnnnnnn tq tq tapi rupanya memang tak jadi la plak tak pe cuba lagi ke ke ke :)

Zakiah said...

hihih bab wartawan hiburan tu tak tahan. Kalau yer la..nak pakai nickname aper yer..

alinlai said...

zakiah,
kwang kwang kwang...nickname pun kena glamer la kan...kena la setaraf artis :)

The Singa said...

nickname setaraf artis..hehehe..nick apa agaknya tu..hehe
kalo terasa nak sambung, mai sini laa..

alinlai said...

mama singa,
ke ke ke apa ekkk, hmm nak ke Jepun tidak le, sebab mahal lagipun kena la belajar bahasa depa juga sikit2 tu yang malas tu, nak pi tempat yang tak berapa mahal tapi bukan dalam negara ha ha ha...tungguuuuuuu!!!

simah said...

dah kerja hang makan tidoq makan tidoq mau tak tambah isi.. tapi aku la..sentiasa berharap dan berdoa utk hang agar *isi* hang tu akan jadi isi idaman.. hang muda lagi.. relaxxxx

alinlai said...

simah,
ke ke ke betui tu, dah makan tido mmg la berisi tapi biasalah berisi aku masih dikategorikan kurus bagi sesetengah orang :) iye 'isi' tu insyaAllah ada tu kan...sabaq sabaq